2009.04.07. 09:25
Cirbolya, Borbolya es Turbolya
Nem merem remelni, hogy mi vagyunk papa kedvenc olvasmanya, de hatha ranez a blogra: talaltam egy novenyt, ami kisertetiesen hasonlit arra az eroteljesen anizsillatu novenyre, amibol tavaly a kut korul tobb mazsat gazoltam ki, iden meg vackorek a pince mellol uztek el: zamatos turbolya
Talaltam hozza receptet a kedvenc fozos blogomban (Fuszer es Lelek, linket ld lent), legkozelebb (ha meg nem sertettuk verig szegeny turbolyat) kiprobalhatnank!
Persze lehet, hogy eddig mindenki szamara vilagos volt, hogy az turbolya, csak nekem volt uj :-)
fuszereslelek.blogspot.com/2009/04/turbolyas-sargarepakremleves.html
3 komment
Címkék: tavasz tszm háztartásos
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
missMarple 2009.04.07. 16:18:06
missMarple 2009.04.07. 17:27:40
*mek.niif.hu/02100/02115/html/1-564.html
*Turbolya-leves (Tavaszi étel)
(recept 1892-ből)
Egy tojásnyi forró zsirba tegyünk egy nagy fakanál lisztet és piritsuk azt meg szép zsemlyeszinüre. Egy fazékba tegyünk két liter vizet, egy kávéskanál sót, egy fél fej vereshagymát és egy jó marék igen apróra vágott friss turbolya levelet, a forró rántásba öntsünk fél pohár hideg vizet és boritsuk bele a turbolyás vizbe, főzzük fel tiz perczig, aztán tegyük félre tálalásig. Mikor tálalni akarjuk, piritsunk meg néhány zsemleszeletet zsirba, vagdaljuk fel apró koczkákba és ugy öntsük reá a turbolya-levest.
mek.oszk.hu/00100/00135/html/index.htm
Utolsó kommentek