Mara tobbek kozott egy igen egyszeru kiserletet terveztem. Reggel odaraktam nehany bakteriumot a melegbe. Tegnap keszitettem elo a bacitápot, kulonbozo koncentracioju desferallal, ami megkoti a vasat a cuccban. A baciknak nagyon fontos a vas, tobbek kozott ezert sem erdemes multivitamint szedni ha az ember beteg. Ha nincs vas a kozegukben, nehezsegekbe utkozik a szaporodasuk. Jogosan tehat azt vartam ma a picikeimtol, hogy nem fognak szaporodni, legalabbis a desferal mennyisegevel forditottan aranyosan. Megmertem orankent, mennyi van a tubusokban, mondanom sem kell, vigan nottek, osztodtak, hancuroztak es ha mikroszkopban megneztem volna oket, tuti fityiszt is mutattak volna. Az osszes, fuggetlenul a desferaltol, soha nem latott osszhangban es egyetertesben.

MIERT?

MIERT EN??

Nem lehetne csak egyszer, hogy valami mukodjon?

 

u.i. az mar csak a hab a tortan, hogy reggel miutan koran bejottem, elrendeztem a joszagot a vasmentes tápukban, vigan indultam a kovetkezo allathazi treningemre. Ott kozoltek, hogy ma a "nem fertozo" reszlegbe megyunk, ugye ma meg nem dolgoztunk bakteriummal? khm-khm. Csak harom masik ember mai es holnapi programjat kellett atrendezni miattam. Szolhattak volna hamarabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr711080396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1b 2009.04.24. 10:38:17

@Nils Holgersonné: Nem egészen a kutatás tartalmára inkább a tényére céloztam és nővérkémnek kéne érteni!

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.04.24. 23:26:36

@vackor1b: na, inkabb kimoderaltam az utobbi kommentjeiteket

nyaronpirostelenkek 2009.04.26. 00:00:49

Szegeny! sajnalom... De legalabb aznap nem volt "beszélöszoba":) az is valami, nem?

hbogi 2013.05.10. 17:04:57

Akkor már csak azt nem értem, hogy miért kell a nátha elsö stádiumában ferrum phosphoricumot szedni? Vagy ez csak a bacikra érvényes és a vírusokra nem? De honnan tudom, hogy vírusos vagy bakteriális eredetü a bajom????
süti beállítások módosítása