Szolg.kozlemeny: Bandi egyre gyakrabban zsarol engem a bloggal – „ha nem csinalod meg ezt vagy azt, megirom a blogba, milyen vagy“ megmondomatanitoneninek , szoval kenytelen leszek gyakrabban irni, hogy mindket verziot lathassatok :D

Peldaul ha mostanaban TB valakinek panaszkodott volna a telefonba, hogy elhanyagolom, es reggel hatkor megyek el es 11 utan erek haza, akkor kerem, tartsa szem elott az en verziomat is, mert…

…a mult het vegen (nem hetvegen) konferencian voltam, Badenben, ami nincs messze Becstol, ezert hogy sporoljunk a cegnek hogy a sajat agyamban aludhassak, reggel mentem, este jottem (vagyis jottunk, mi, diakok az intercellbol). A Hotel Schloss Weikersdorfban voltunk:

Tehat a Weikersdorfi Kastelyszalloban, ami csak azert nem volt olyan nagy szam, mert Badenben ugy lattam, minden hotelt kastelyszallonak hivnak, osztrak fantazia, ugye.

Az eloadasokrol nem tudok sokat mondani, mert nem ertettem beloluk semmit, talan csak egyet, ahol a sejtet a szamitogeppel hoztak parhuzamba, persze elmeleti sikon, es tobbek fejebe szoget utott az is, amikor a ficko olyan programokra hivatkozott, amik kepesek repordukalni magukat (kedves matematikus, fizikus, szamitastechnikus, hozzaerto rokonaim, barataim, olvasoim, van ilyen?) Azert nem aludtam el, ami jo szokasom es eleg ciki, ezert ezuton is szeretnek koszonetet mondani Steve Jobsnak es az Apple-nek az iPhonert, ami eleg nagy a kenyelmes olvasashoz, am eleg kicsi ahhoz, hogy elfer a labamon es nem feltuno (nem ugy, mint a kettovel elottem ulo laptopja, amivel emaileket irt az eloadasok alatt) valamint bizonyos Daniellanak ezert. Valamint ez alatt a par nap alatt ujfent meggyoztem magamat meggyozodtem arrol, hogy nem akarok en kutato lenni, mert a kutatok oregek, rondak es benak, nem tudnak ket osszetett mondatot elmondani, ha az nem a biologiarol szol.

Persze azert, mert az eloadasokrol nem tudok irni, a konferenciarol meg orakat tudnek meselni (szokas szerint). Peldaul azt, hogy milyen sokat nevettem -  mostanaban kicsit nagyobb hangsulyt fektetek a szocialis eletemre. Ezert tortenhetett meg, hogy bar volt nalam konyv (es napozokrem is), a 2 es 1/2 oras szunetben nem fekhettem ki a kastelyparkba olvasni, ahogy terveztem volt (es ami programpont egesz nap tartotta bennem a lelket), mert a tobbiek elrangattak setalni. Sot, ebednel es vacsora kozben sem olvashattam zavartalanul, mert odaultek az asztalomhoz a kollegaim. Megbocsatottam nekik, mert nevettek a vicceimen, vagyis jobbara olyan torteneteken, ami epp akkor esett meg velem. Peldaul, mikor megrettentem, mert egy ficko a hallban olyan vehemensen koszont ram, mintha ismerne. Baratnoim vilagositottak fel, mikor panaszkodtam nekik, hogy o az a fenykepesz, aki ezt a kepet keszitette rolam, ugy egy honapja:

 

 

 

 

 

 

 

 

JA.

(gondolom, elmelazott azon, en miert nem koszontem neki vissza kedvesen, es remelem, arra jutott, hogy azert, mert felhaboritoan homalyos vagyok azon a kepen, ÈN – legkozelebb majd ketszer atgondolja, mit csinal)

Aztan olyan is volt, hogy setaltam Zsuzsi baratnommel (nem valami fiktiv pajtas, hanem tenyleg igy hivjak, viszont dacara a nevenek nem tud magyarul) a to korul a kastelyszallo parkjaban, amikor lattam, hogy jon Zoli kollegank (nem, az intercell nem magyar ceg) integettem neki lelkesen, ha már ilyen baratkozos hangulatban vagyok, de a fiu messzirol nezve is furan reagalt, sot, meg a hata moge is lesett. Kozelebb erve rajottem, hogy nem Zoli volt az, es elnezest kertem a fickotol, eleg ciki volt. O is a konferenciara jott, es Johann …ens-nek hivtak, amit mi egybol Johannesnek ertettunk, es ezert mi is csak a keresztnevunkkel mutatkoztunk be. Kesobb, a programot lapozgatva jottunk ra, hogy o megmondta a teljes nevet… mindegy, beszelgettunk, kerdezte, hogy a konferenciara jottunk-e (miutan mindharmonk nyakaban ott fityegett a kartya – mondtam en, hogy a kutatok benak), kiderult, hogy mi az intercellben dolgozunk (a mi cegunk szervezte az egeszet), erre meseli a ficko, hogy volt is bent tegnap az intezetben. Kerdezem, minek? Ja, hat az Alex von G. (a nagyfonok) meghivta a sajtotajekoztatora.  Termeszetesen az egyik legfontosabb eloado volt, akivel ilyen lazan osszeismerkedtem.  :P (aki nem mellesleg a baratnoim szerint a legjokepubb pasi Badenben)

Azert se ertek sokat ezekbol az eloadasokbol, mert a barmilyen folyamatban resztvevo tobbszaz molekulanak mindig valami fifikas rovidites a neve, es sose kerul ketszer ugyanaz teritekre, mert ugye annyi van. Ilyenkor (meg mondjuk cikkolvasas kozben is) borzaszotan zug a fejem a sok CDC75 (szídíszí szeventifájv), THY (tíéjcsváj), IC37 (ájszí szörtiszeven), PhpA (píéjcspíéj), BALB/C (balbszí), sp1733-tol (eszpíszeventiszörtiszrí). Aztan kimentem pisilni, es kozben hallottam, ahogy az egyik szakdolgozonk kint tarsalog egy ausztral lannyal. A mi diakunk meglepo hatarozottsaggal beszelt az éjcsendem-rol, csodalkoztam is, hogy kinyilt a csipaja, mennyire otthon van a temaban, es erosen agyaltam rajta, hogy nekem honnan ismeros ez a molekula.

Aztan beugrott.

H&M, es a kinti beszelgetes a lany ruhajarol szolt, meg arrol, hogy hol vette. :D

Azert komolyabb dolgok is tortentek velem, ram szallt a Novartis (gyogyszergyar) kuldotte, hogy talaljam meg neki a fonokom, mert o azert jott, hogy vele beszeljen. Sajnos Eszter (tenyleg nem magyar ceg az intercell) felszivodott, es egesz szunetben nekem kellett szorakoztatni a novartisos not, aki mindenkepp az uj pneumococcus elleni vedooltasunkrol akart beszelni, ami nekem elegge vekony jeg (nem mondhatom ugye, hogy nem tudom es nem is erdekel, olvasni szeretnek a napon, ha nem emlitettem volna még), es nem keves faradtsagomba kerult, hogy eltereljem a temat Sienara, meg a toszkan tajra, ahonnan a banya jott, es amirol legalabb van valami elkepzelesem (pl lattam kepen, ami a fent emlitett vedooltasrol nem mondhato el)

Az ellatas egyebkent kituno volt (ugye az intercell szervezte, es ebben jo a ceg), itt ebedeltunk es vacsoraztunk - ez egyebkent a hotel belso udvara:

Jo volt a hangulat, sokat nevettem, bena osztrak borokat iszogattunk (a husveti buli ota ugy tunik, kevesbe vagyok finnyas), megismerkedtem az osztrak konyha egzotikus izeivel (kaposztas cvekkedli, becsi szelet,  csaszarmorzsa) es este elozene is volt, sramli meg becsi keringo hegedun tangoharmonikan meg fura ketnyaku gitaron eloadva. Borkostolas (eh, azert ez mar nekem is sok volt es inkabb kihagytam), moka, kacagas.

Jo, hogy vege.

 

4 komment

Címkék: munkás

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr621085456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Best of the best 2009.04.27. 21:21:12

~amikor főiskolára jártam, szőlész-borász szakon, voltak napok mikor kirándulással egybekötött, borkóstolásokon vettünk/vehettünk részt.
A környezetvédősökkel volt egybe a csoportunk, nagyon örültem ennek a ténynek.Én leginkább a kirándulós részét szerettem,rengeteg képet készíthettem/készítettem.
Nem vagyok az a tipikus borimádó, bár nagyon jó az orrom-érzőkém hozzá, mégsem szerettem meg annyira, mint társaim.
Hazafelé mindig vidámabb volt a hangulat a buszon, mint odafelé.
Nem tudom milyen boruk van az Osztrákoknak.
~Ittatok már igazán jó bort?HOl?

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.04.27. 22:25:13

hat, itt ausztriaban meg nem. Vagy az nem osztrak bor volt. Savanyu, hianyzik belole a napfeny.

Tuskó Hopkincs 2009.04.28. 09:32:46

Reprodukáló programok és a hiányzó kromoszómarész rejtélye

Természetesen léteznek önmagukat reprodukáló programok (ld. vírus, nem valódi, hanem számítógépes), de ennél többre is képesek, pl. evolúciót is tudnak játszani a programok (cégünk ilyennel is foglalkozik :-) és fejleszteni magukat.

Zolival kapcsolatban -- most már maradjunk ennél a névnél, elvégre az első női benyomás szokott az igaz lenni, az, hogy később megpróbált Johann ...ens álnév mögé bújni már csak ócska bolsevista trükk -- meg már sokat törpengtem azon, hogy mi hiányzik a férfi kromoszómájának ketört lábáról. A fenti példa is ékesen bizonyítja, hogy a "hogyan is tegyünk úgy, mintha valami nő beszélgetésben vennénk részt" -- mivel ugye nőkkel nem szokás fociról, nőkről és sörről beszélni --, na ez a funkció elég hiányos és ilyenkor a vészprogram fut le: hogy aszongya hol is vagyok most én, és Te is tényleg itt vagy? Ez általában eléri a célját, mivel a női lélek ilyenkor felkarolja a szerencsétlen pacákot és elindít egy beszélgetésnek látszó reakciót, mely addig kacskaringózik, amíg jelöltünk valami már értelmezhetőnek látszó dolgot tud rá mondani.

A H&M-el kapcsolatban meg az jutott az eszembe, hogy én meg az élelmiszereknél szoktam a mindenféle érthetetlen alkotórész útán a páCSó-n elgondolkodni. Ez időnként 5 perceket is elvesz az életemből. Viszont, ha arra ját egy ép kromoszómájú lény, akinek elkezdem feltenni a kérdést, akkor be szokott ugrani a megoldás.

missMarple 2009.04.28. 18:44:58


*én köszönöm,hogy az előadásokról nem tudtál sokat mondani...

*szégyen - nem szégyen, de bevallom, hogy Nils Holgersonné bejegyzései között ez volt az EGYIK (!), amit a legtüzetesebben olvastam el (ráadásul talán meg is értettem!)


*csatlakozom : én sem akarok kutató lenni!!!! (seöreg,seronda,sebéna)

*azt mindenképpen vágom, hogy ott Ő (NH) volt a Díszvendég!
Laza - nyitott - mosolygós - az "ide nekem az oroszlánt is!" attitűddel.

*számomra a fotó sokatmondó : a képen nem a homály, hanem a gyönyörű profil dominál, titokzatos ködpászmával kontúrozva!
(s ezúton is kikérem az ő nevében is a gyanúsítást,miszerint a..."hogyan kerüljünk a Deltába ?" bejegyzést illusztráló képen ő lenne látható....Ti azt hiszitek, hogy sötétben minden tehén fekete?) ajjaj!

*egyébként a fenti nagyszerű fotó, talán éppen frappáns válasz az "Egyik asszisztensünk..." képillusztráció élettelen guminő-imitációjára!

*utálom a bort. (ez baj?)
süti beállítások módosítása