ezt a posztot mar vagy ezereve irom, pontosan miota hazajottunk ezereve Wienerbruckbol, ami szerintem rajta sincs a terkepen, olyan pici, ennel fogva viszont eleg vonzo a hosszuhetvegek szempontjabol.

Az egesz ugy 14 eve kezdodott, miota Agi tagja ennek a termeszetjaro barati kornek, es akik most ugy dontottek, hogy Ausztriaban toltik a punkosdi hetveget, es Agi volt olyan kedves, hogy ugy gondolta, erdekelne minket ez a program. Es igaza is volt, mert erdekelt minket, kicsit aggodtunk azert, hogy ezek mar 14 eve turaznak, biztos nagyon menok, es bepakoltuk a legprofibb turabakancsunkat (mert nekunk olyan is van), es felkeszultunk a hajnali kelesekre, dzsungeláttörésre, patakban gazolasra, sziklamaszasra es a koszali kecskek tarsasagaban elfogyasztott szendvicsekre.

A hajnali kelest aztan rogton ki is pipaltuk, mert 7-kor indult a busz Wienerbruckba (ketto ment naponta, mondtam, hogy kicsi), szerencsere a lakastol mintegy egy kilometernyire, szoval nem kellett sokat utaznunk, az egyebkent -termeszetesen- zuhogo esoben es het fokban. 3 orat fagyoskodtunk a buszban, ahol a Messze vagyunk meg, Torpapa? kerdesre a sofor mindig csak azt valaszolta, hogy majd az Annaberg utan kell leszalljunk. Es hogy az Annaberg messze volt-e? Hat elegge.

Es aztan leszalltunk, a tobbiek aggodo pillantasaval kovetve, mert Wienerbruck tenyleg csak 5 hazbol all, es az ido tenyleg borzaszto rossz volt, es gondolom megsajnaltak minket, szegeny arva kuldfoldieket, akiknek meg vizhatlan nadragra se futja, pedig akarki megmondhatja az Annabergen tul, hogy az elengedhetetlen a civilizalt, nyugati tipusu eletvitelhez. Az ot hazbol viszont konnyen kiszurtuk, melyik a mi szallasunk a legromosabb amelyik szerencsere legkozelebb volt a buszmegallohoz. Ki volt irva ugyan osztrakul, hogy MAGANHAZ; idegeneknek tilos a bemenet, de volt egy magyar mobilszam is a kis cetlin, amit felhivva megtudtuk, hogy mi nem vagyunk gaz labanc idegenek, hanem jo kurucok, fizeto magyar vendegek, es bemehetunk.

Szoval ez egy ilyen magyarok szamara fenttartott panzio (neveben hotel, de ez minket nem tevesztett meg), teljesen korrekt, tiszta, rekkeno nyari hosegben huvos, hideg idoben meg huvosebb szobakkal. Utobbi miatt mi rogton (ruhastul) befekudtunk az agyba, leven, hogy 1. hajnalban keltunk, es ez nekunk megterhelo, 2. a hardcore hegymaszok csak delutanra voltak varhatok. De nagyon jol szorakoztunk, aludtunk, olvastunk, beszelgettunk, aztan megjottek a tobbiek, es akkor pingpongoztunk, beszelgettunk, es mivel vegre elallt az eso, setaltunk is egyet a kornyeken, amolyan japan-turistasan, mert a termeszetjaroknal mind volt fenykepezogep/mobil, es kb mindent lefenykepeztek ami lathato volt (ugyismint hegyek, mar ami latszott a párátol, nyulak, vasuti sin). Bar 2 kilometernel jobban nem tavolodtuk el a szallastol, azert mi a biztonsag kedveert megvillantottuk az iPhone GPS-t, ezaltal belove melto helyunket a csoportban (ugyismint gazdag, ausztriaba kitelepult fiatal magyarok, lazak, megis onnon felsobbrenduseguknek tudataban levok - ebbol a poziciobol folytattuk aztan a baratkozast) 

MAsnapra csodak csodajara elallt az eso, es a nap is sutott, 10 korul el is indultunk egy hosszabb lelegzetvetelu setara, le, az elfelejtettem milyen patak mellett a vizmosasban, csodaszep zuhatagok menten. A vizhatlan nadragra azert az osztrak nyuggerek szamara is biztonsagosan kiepitett setauton is szuksegem lett volna volt, leven hogy az utrol leterve megmartoztam a patakban, szigoruan ruhaban, persze, igy az ut hatralevo reszet Agi anyukajanak a pótnadrágjában toltottem (kajanul vigyorgok kedveert most megjegyzem, hogy csak derekon feluli kepeket fogok a poszthoz mellekelni)

 

 

 

 

 

 

 

Es olyan is volt, hogy Viktor kinezett egy szuper barlangot öregkorunkra csak ugy, es muszaj volt kozelebbrol megneznie, de sajnos a patak masik oldalan volt, ugyhogy atkelt (de tenyleg, nem ugy mint en, neki is vetkozott meg minden) a barlangrol nem rakok fel fotot, mert unom a kepek rendezgeteset, de az Átkelésről igen, hadd gyonyorkodjon mindenki Bandi kalóz izmos lábában. (ha-ha, most jutott eszembe, hogy arrol se raktam be kepet, amikor nyakig merult a vizben, mert a patak nem mindenhol volt olyan baratsagosan bokaig ero, mint a kepen. A sodrásáról nem is beszélve)

 

 

 

 

 

Hazafele meg kiprobaltuk a hires Mariazeller bahnt, ez egy ilyen hiresebb osztrak kisvasut, en regebben ugy kepzeltem, hogy antik vagonokkal, de nem. Azert szep helyen ment, felmentunk vele a vegallomasig, es ott megcsodalhattuk a mariazelli bazilikat, ami az esztergominak testvere (nem epiteszetileg, hanem kapcsolatilag). Fagyiztunk is, setaltunk is, csodaltuk a hegyeket is.

Utolso nap megint zuhogott az eso, kb 10-re sikerult bepakolni a kocsikba es elindulni. Szerencsere a vonat, amit Simmeringen el akartunk erni, orankent megy, vagyis mint kiderult punkosd hetfon pont nem, ezt mar sajnos csak ott mondta egy neni. Igy lattuk a vasutmuzeumot (vagyis egy 0,5 x 1 meteres terepasztalt, nehany ermet meg egy videofilmet a simmeringi vasutrol, ami a vilagorokseg resze) a kedvunk viszont toretlen volt es a nap is kisutott. Vonatoztunk egy darabig, de mint kesobb kiderult, hegymaszas seta mar nem volt aznapra betervezve, igy csak gyonyorkodtunk a vagon ablakabol, es aztan mi TB-vel hipp-hopp atszalltunk egy Becsbe tarto vonatra, a tobbiek meg visszasihuhuztak a kocsikhoz.

Minden zavaro korulmeny ellenere (ugyismint zuhogo eso es het fok) mi azert nagyon jol ereztuk magunkat, Agi csaladja tunemenyes volt (es ellattak kajaval TB-t, akinek hiaba pakoltam tele a hatizsakjat szendviccsel, szorppel, gyumolccsel, csokival, ehezo kiskutya szemekkel buvolte ki Agi anyukajanak a kezebol a turorudit), sokat beszelgettunk, meg tobbet nevettunk, es annal is tobbet fáztunk pingpongoztunk. Es meg kirandultunk is.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr111162147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missMarple 2009.06.24. 21:16:51

* még az a szerencse, hogy azok vagytok - akik, különben egyfolytában csak irigykednék rátok...

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.06.25. 12:14:24

nem baj, mert en meg a nyolcgyerekes anyukakra irigykedem, akik szines parnat himeznek a fiuknak. :)

TáltosBandi 2009.06.25. 12:45:37

Hello, szia, szevasz! Van nálatok terasz? :)

valamit reagalnom kell, mert teljesen kicsuszott a kezembol a kormanyrud, miota a karriert valasztottam a csalad helyett. :)))

itt mennek a probak, azt se tudom milyen nap van. altalaban tizkor kezdodnek a probak, es este kilencig tartanak. van kozben egy ebedszunet ami harom oras. en altalaban delutan otre berekedek, onnantol nagyon elethuen playbackelelek. mikor van egy kis szunet es nem kell enekeleni akkor olyanokat tanulunk, hogy együtt mondogatjuk, hogy "pógi, pógi, pógi" meg "prámöszlee, prámöszlee, prámöszlee" (az első Porgy, masodik promiseland)

hat igy eldegelek a maganyos muveszek eletet tengetve.

minden nap zuhog. egesz nap. hideg van nagyon es sotet. ja es esik.

amugy jo. stop.

TáltosBandi 2009.06.25. 12:51:43

egy fontosat elfelejtettem. minden nap kapunk kb. 7000 forintot hogy ebedet es vacsorat vegyunk magunknak. egy normalis etteremben 3-5 euro egy leves 4-9 a foetel es 3-4 a desszert. ha ugyanezt akarnam vacsorara is akkor a sajat penzembol kellene beleadni parszaz forintot.
rossz. :)))))))

nektek kijon az ebed meg a vacsora 210.000 forintbol, havonta???

@eper@ 2009.06.25. 23:41:44

Még soha senki nem nevezett sem hardcore túrázónak, sem tüneményesnek, már megérte :D
És jó kis beszámoló lett. Csak kifelejtettél egy fontos információt, nevezetesen azt, hogy kik a királyok pingpongban... :D
süti beállítások módosítása