szóval megint csak en jelentkezem. Annyi minden tortent az elmult 2 hetben, es mind olyan jo volt! Irtam ugyan azota, de biztonsagtechnikai okobol csak erthetetlen bejegyzeseket, de aki tudta, hogy PARIZSBAN voltunk, az ugyis ertette az Edith Piafot.

Egyreszrol ugye "megint egy evvel oregebb lettem es bolcsebb is talan"  es reggel Viktor felkoszontott, es kiderult, mi volt a nagy titok: egy Parizsrol szolo sajatkezuleg keszitett utikonyv. Nagyon tetszett, sokaig lapozgattam.

Ja, meg kaptam egy hozzatartozo utat is. Szallassal, utazassal, utitarssal. ;)

Vicces volt egyebkent, azt hittem, az ut hallatara, hogy jo, hat megyunk, majd, valamikor. Aztan megtudtam, hogy persze, kovetkezo hetfon! Ami igenyelt nemi szervezest, de hat ugye pofatlansag sajnaltatni magam. Es persze az intezetben utana mindenki engem irigyelt :)))))))))))

Es delutan kijott Mama, Papa, meg E**** aki nem egeszen hozzam indult, de aztan az eso elmosta a programjat, szoval inkabb velunk maradt, szerencsere. Es elmentunk a Tichybe fagyizni, ami elvileg hires, es a fagyijuk tenyleg jo. Es zoldbabfozeleket is foztunk, egyenesen a tszm-i kertbol, esoben szedve, meg hoztak meg mindenfele foldi jot, alig birtuk enni. Es ami a legjobb, hogy nem rohantak el 8-kor, hanem kenyelmesen, 11 korul (mondjuk nem akarom tuni, milyen allapotban ertek haza).

Es kaptam nyaklancot, meg fulbevalot, meg konyvet, meg napszemuveget, meg szines dekorgumit, meg mozgo babaszemeket (morbid? ;)) bar ez utobbikbol valoszinuleg Lucaek kapnak szines halakat a szobajukba.

Aztan az utana jovo penteken beteget jelentettem / kivettem a tuloraimert jaro szabadnapot (a szimpatikusabb alahuzando), es ezert csutortok delutan elvitettem magam Budapestre. Ugy volt, hogy hazamegyek, pihenek, aztan hajnalban elegansan beejtem a bikinim a retikulombe, es levonatozom a BALATONRA egy napra. De aztan a kedves soforjeim pont a Delihez mentek, es vettem kajat, es felmentem a penztarakhoz, es pont akkor indult egy vonat Balatonszemesre (vagyis meg kenyelmesen vegigalltam a sort, es kenyelmesen elsetaltam a vonathoz), es ezt nem lehetett kihagyni, kulonben is, engem vártak Szemesen, szoval dontottem. Es olyan jo volt utazni is, 40 fok, koszos, budos MAV-vagonok, rengeteg ember, tisztara a gyerekkor, taborok, nyar, szabadsag, mmm!!! Es tökig le voltak huzva az ablakok, bevagott a meleg szel, es olyan szep volt mar a Velencei-to is! A Balatont nem lattam, mert akkorra besotetedett, igy az allomasokat se tudtam kovetni, de akkorra mar kb ismertem a fel vagont, mindenki tudta, hogy Szemesre megyek, es szoltak is, mikor kozeledtunk. Es kozben a Scientia Sacrat olvastam Hamvastol, es valahogy meg az is odaillett.

Es az allomason vart Gem, es elmentunk a kempingbe, ahol Gem jo hangosan szolt, hogy csondesen menjek a satorba, mert a gyerekek mar alszanak. Es beleptem, es bent mecsesek egtek, es halozsakos manok elenekeltek nekem a Boldog Szulinapot. Es en meg tokre meghatodtam, meg jo, hogy sotet volt. Es aztan elarasztottak mindenfele ajandekkal (ami kozott volt boldog szulinapot feliratu falevel, szuper ELTE-s pulcsi, botbol faragott keptarto, labgyuru) es Zita megmutatta, hogy "Van labdank!"  (nem akart kimaradni az altalanos orombol) es aztan mar tenyleg aludni kellett minden gyereknek. Gemmel meg setaltunk egy nagyot, megneztuk az ejszakai horgaszokat, meg a hullamokat.

folyt.köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr581319892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@eper@ 2009.08.19. 16:01:48

Jó volt ezt olvasni :)
Az egyetlen, amit el sem tudok képzelni, az a mozgó babaszemek, amiből aztán színes szobai halak lesznek. Ehhez még képeznem kell magam :D

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.08.20. 08:19:00

@@eper@: koszi! :)

ööö, hat a mozgo babaszemek olyan kerek feher kis tasakban mozgo fekete lencsék, ha latnad, a homlokodra utnel, hogy ja!. Mindenfajta allatnak szoktak olyan ragasztani, szoval a halak se fognak panaszkodni (remelem - kulonben is, oruljenek, hogy latnak)

@eper@ 2009.08.20. 16:13:56

jaaaa... leesett :) azért a homlokomat megkímélem

vackor1b 2009.08.21. 22:30:53

Örülök, hogy a szülinapos köszöntés ennyire tetszett. Hallottad volna a gyerekeket, amíg megérkeztél. Vagy síri csend volt vagy egymást pisszegték le, hogy le ne bukjunk! Annyira édesek voltak.

Oooo, szemes halak és tengeri herkentyűk? Woooowwww! :D
süti beállítások módosítása