Ritkán veszünk részt a bennszülöttek ünnepségein, de a péntek este kivétel volt. Az egyik barátnőm fiának, Alexandernek volt a Haus der Musikban* koncertje, a Mozart Knabenchorban** énekel, ami nem tévesztendő össze a Wiener Sängerknabennel, de azért aranyosak meg ügyesek voltak. Voltak egész picik is, szerintem még nem tudták elolvasni a szöveget a kottában, meg voltak nagy lovak, akiket gondolom erősítésnek hoztak. Egy-két ázsiai volt, török, vagy délibb típusú egy sem, a legtöbben olyan igazi jólfésült bécsi kisfiúknak néztek ki, amikből az utcán keveset látni (biztos mind internátusban tanulnak az Alpok lankái közt). Egyszer egy ilyen oldalt választékos, térdnadrágos, Emil Tischbein-féle kisfiú előttem ült a villamoson az anyukájával, és a Das fliegende Klanssenzimmert olvasták, nehezen álltam meg, hogy ne olvassak a válluk felett bele, a rajzok ugyanazok voltak, mint magyar kiadásban (vagyis fordítva), szerettem. A könyvet is, meg a jelenetet is.


 

 

 

 

 

 

Ha valaki a franciát választotta anno a gimiben a német helyett, annak itt egy lábjegyzet:

*Zene Háza

**Mozart fiúkórus

*** A repülő osztály

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr662448920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2010.11.15. 20:07:28

Ezeknek a szépen fésült kisfiúknak nagyon szép a hangjuk,néha érteni vélem, /de nem díjazom / miért "tartósították" annak idején.

Gem 2010.11.22. 19:48:52

Asszem nekem megvan a fliegende Klassenzimmer, mert Kastner bácsi szerencsére hihetetlen könnyű nyelvezeten írt, csupa öröm volt olvasni (szerintem a német projektedhez sem fog rosszul jönni) ha erre jársz, szólj, hogy kerítsem elő Neked.
süti beállítások módosítása