Alma alma piros alma
Kinek a sors, kinek karma
De itt most ebben a dalban
Legyen egyszerű piros alma

(Kispál)

A Cég a tönk szélén áll. De legalábbis nagyon közel ahhoz, hogy bekebelezzen minket egy olyan nagy hal, mint a Novartis, vagy a Sanofi-Pasteur, vagy bárki. Egyes források szerint az is csoda, hogy még belindul reggelenként a gépezet. A befektetők megvonták a számunkra oly´becses bizalmukat. Az igazgatótanács éjt nappallá téve tárgyal, hogy mégis mihez kezdjünk magunkkal.

De ha azt gondoljátok, hogy ezért a Cég most egy búvalbélelt síralomház, hát nagyot tévedtek. Most tartják időszerunek, hogy a hangulatunkról érdeklődjenek, és arról, mennyire sikerült magunkévá tenni a Cég főbb értékeit, amelyeket egy tavalyi workshop alkalmával mutattak be nekünk a szokásos extra rongyrázással, sok színes prezentációval és brióssal kísérve. Úgyismint Felelősseg, Szenvedély, Megbízhatóság, Innováció, Kollaboráció, Egyszeruség, Eredmények. Hogy ne felejtsük el őket, színes bögréket is kaptunk, mindegyiken egy-egy ilyen motiváló értékkel. Ennyire menők vagyunk.

Szóval most, amikor minden rendes patkány elhagyja a hajót, most jutott eszükbe, hogy megszondázzanak minket. És ez nem ám egy egyszeru internetes kérdőív, hanem színes plakátok, és reggel a bejárat mellett egy (több) nagy kosár alma, emlékeztetőül:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lézerrel gravírozva. Menő, mi? Én eddig nem is tudtam, hogy ilyet is lehet. A másik oldalán is van szöveg, csak nem akartam a Cég nevét reklámozni, de azt mondja: Icll´s temperature check. Be part of it.

Vajon mennyibe kerülhetett*?

 

 

 

 

 

 

 

Kieg: egyébként élvezem, hogy a Cég mindenből ilyen nagy flancot csinál, csak fura, hogy amit nagy cégek nem engedhetnek meg maguknak (karácsonyi vacsora, sítúra termálhotelben), az mi igen. És a mostani helyzetben, mikor gazdasági okokra hivatkozva bármikor kirúgnak bárkit (engem pedig nem vesznek fel), egy kicsit visszás is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr12931642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zazálea 2011.05.25. 21:21:17

hát, nem tudom, de a vacsora a termálhotelben és a karácsonyi sítúra (vagy fordítva) talán hozzájárult némiképp a jelenlegi financiális nehézségekhez :o((
mert hát igen, nagy cégeknél sem nagyon találhatunk mostanság ilyen programokat...

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2011.05.26. 07:53:53

Ezek szerint nem kaptad meg az állást cégen belül. :-(
És kár, hogy a cégeket csak vészhelyzetben érdekli a dolgozók véleménye. :-(
süti beállítások módosítása