Tudom, hogy ezeket ezer helyen meg lehet találni a neten, de mióta bio kozmetikumokat használunk, egy csomóan érdeklődtek a receptek után (tényleg). Én meg megígértem, hogy lesz majd poszt róla, tapasztalatokkal együtt.

Az első, amit kipróbáltunk, az ez a rém egyszerű testvaj volt, azóta már többször csináltunk, lehet bármilyen, de én annyira szeretem a kakaóvaj illatát, hogy azt hiszem, mindig abból fogom készíteni. TB is nagyon szereti, pedig neki zsírosabb a bőre az enyémnél, mégis ugyanolyan jó az arcára, mint az enyémre. Kell pár perc, mire beszívódik. A fő reklámszövegem most az, hogy a meglehetősen gyakran kiszáradó, megkeményedő sarkamat teljesen rendbehozta. Előtte 3-4 naponta reszelgettem, éjszakára kentem (bolti krémekkel), de mondjuk egy egyhetes bohémkodás valami fürdőszobától távoli helyen már nehezen kezelhetően megviselte. Mióta a testvajjal kenegetem – nem is mindennap – viszont olyan, mint a babapopsi. Több mint egy hónapja egyáltalán nem reszeltem, pedig a nyár mindig az aktív sarokápolás évszaka. Ezzel a sztorival a közelebbi ismerőseimet szerintem már az őrületbe kergettem, TB már magától dicséri naponta, a többieknek én mutogatom igen gyakran, hogy nézzék ezt a csodát, ezt a tökéletes kakaóvajillatú sarkot, éljenek a természetes kozmetikumok, és vesszen a nívea, ami évekig abban a hitben tartott, hogy nem vagyok tökéletes.

jah, megcsinálni kb 10-15 perc, mi családilag (anya+lányai) szoktuk, mert úgy jó móka. Szívalakú jégkockakészítőbe töltögetjük, így mindig csak egy kis darabot használunk, ami ráadásul cuki is. (igen, TB is szívalakú krémmel kenegeti magát, és eddig nem volt kifogása) persze bármibe lehet tölteni, csak ki kell előtte mosni jól.

Aztán ugyancsak a galagonyás lányoktól származik (jó kis blog, csak kicsit ritkán írnak) a sminklemosóm, ugyancsak családilag tesztelve, ebből is a többedik adagot csináltuk már meg, bébikönnyű, és nagyon finom. Az olajokkal lehet játszani, nekem most búzacsíra+mandula van, citromos-rozmaringos illattal, hmmmmm. Összerakni öt perc, csak a teát kell előre lefőzni.

Az egyik legnagyobb sztár a dezodor, teljesen odavagyok érte. Olyan sok mindennel próbálkoztunk már, de ez az, ami 100%-ban bevált, kényelmes használni, és minimális mennyiség kell belőle. Nem tettünk bele semmilyen illóolajat, de olyan finom illatú így is, nem is értem, mitől. Megcsinálni ugyancsak minimális volt, én azt hittem, ez a házi kencefice-gyártás időigényes, de negyedóra alatt bármivel készen lehetünk, az előkészítéssel, meg a téblábolással együtt.

mondjuk aki eddig alumíniumtartalmú dezodort használt, az az első három nap számítson erősebb (büdösebb) izzadásra, több beszámolóban ezt olvastam, ez a felkelő nép büntetése az elnyomás ellen. Nem igazán látom át a fiziológiáját, de úgy képzelem, ilyenkor kicsit kitisztul, aminek ki kell (minek is?), és aminek eddig el volt zárva az útja. Utána elmúlik, és jobb, tisztább, szárazabb érzés.

Nekem kb ennyi a napi szinten használt kozmetikum.

Samponról itt olvashattok nagyon bevált receptet, én csak göndör hajban vagyok kompetens. Mostanában házi szappannal mosom és 1:4 arányú ecettel öblítem le, ettől tiszta, lágy, és nagyon könnyű lesz, kicsit nekem túl könnyű is, eddig a legtetszetősebb akkor volt, mikor nem mostam fél évig, csak tiszta vízzel. A göndör haj általában túl száraz, mivel átlagban kevesebbet fésülik, a tövétől lassabban jut el a zsír a hajszálak végéig, így inkább csak az utca porát mostam kis belőle a vízzel. Valószínűleg a kettőt fogom kombinálni, mondjuk kéthavonta mosom szappannal, egyébként 3naponta csak vízzel (öö, asszem az ilyen coming out után kéne valami hiteles fénykép, ami bemutatja, hogy tényleg nem lóg zsírosan a hajam)

TB arcára ezt csinálom meg néha, szereti, és finom is a bőre nagyon.

Mostanában meg ezt próbálgatjuk a körmünkre, a fénye szebb lesz, de hogy tényleg erősebb-e, gondolom, a rendszeres használat során derül ki. Szeretem Lukrécia oldalát, egy csomó jó receptet lehet nála találni.

A jövőben tervezzük egy napolaj, egy narancsbőr elleni krém, meg egy csalános krém kipróbálását, csak egy családi hétvégét kell hozzá szervezni.

Van kérdés?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr912950188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missMarple 2011.06.03. 08:52:24

Számtalan!
És ez számomra a legégetőbb:miért nem tudok a drága "TB arcára" kattintani?
(a többire bezzegh igen!)
NH-né blogbejegyzése szexista és kozmetista és mindenképpen perfekcionista!

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2011.06.03. 11:42:09

@missMarple: kijavitottam a drága TB arcához tartozó linket :)
(lám, ennyire nem volt perfekcionista a bejegyzés :) a többit vállalom)

anyahajo (törölt) 2011.06.11. 21:58:13

Akkor hogy én is elkezdtem a szandálszezont, visszatérnék ehhez a remek kis irományhoz, meg főleg ahhoz a kérdéshez, hogy babapopsisarokápolót vállal-e a nilsné és tsa cég megrendelésre készíteni. Oké, hogy csak negyed óra, de azután, hogy a cukorgyantába is beletört a bicskám, inkább a tehetségesekre hagynám a dolgot :D
süti beállítások módosítása