A két legjobb barátom kijött meglátogatni engem és a gyereket. A közértbe menet -tök jól lehet gyerekkel csajozni. Fel van kötve rád,  kezedben a bevásárlószatyor és a négypálcás nagyonjó csajoknak azt mondod, hogy elváltál két hónapja, a gyerek négy hónapos te neveled egyedül, de nem is baj, mert otthon van az irodád- politizáltunk  és a köztudottan hazafias barátom (Basszus, ha most azt írnám egészségesen nacionalista, vagy hazafias érzelmű, otthon csomóan nácit, mások kemény jobbikost, vagy fideszest képzelnének? Legalább egy MDF-est?) arra a kérdésemre, hogy hogy lehet, hogy valaki nálunk felajánl azért valakinek pénzt, hogy letagadhassa a nagymamáját, és ennek semmi következménye nincs? Erre azt mondta, :- Jajj, hát ez van. Tudod.


Hát az bizony kurva nagy baj. Sajnos nem ismertem egyik nagypapámat sem, de ha engem szerettek volna, akkor bizony vállalnám őket úgyis, ha kiderülne, hogy ÁVH-sok vagy nácik, vagy kommunisták voltak. Vagy cigányok, vagy zsidók.

(Ha mondjuk választani lehetne inkább kérnék a sorstól egy zsidó nagypapát mint egy nácit vagy ÁVH-st, de ez kényelmi szempont is, mert ha náci lett volna imádkozhatnék a lelki üdvéért mint egy güzü.)


De akkor sem tagadnám le őket. Soha. Nálunk ateistáknál is vannak törvények. Ezt úgy hívjuk a vér szava, a mi kutyánk kölyke, a mi vérünk. Nem gondolom, hogy emiatt le kellene mondania Csanádnak. De ha nővéremnek lenne egy Csanád nevű gyereke és később nemzeti érzelmű apja hatására EU-s képviselő lenne Brüsszelben és felhívna, hogy mi legyen? Azt válaszolnám, hogy hívja össze az egész brigádot és ott jelentse be, hogy: - Sziasztok! Kiderült, hogy nagymamám zsidó volt. Aki a szájára veszi annak velem gyűlik meg a baja. Köszönöm, hogy eljöttetek. Egyetek pogácsát, nagyon finom!

És egész nap ezen agyalva arra jutottam, hogy ha kiderülne, hogy az egyik legjobb barátom nagyapja buzi volt, a másiké meg zsidó és ezt bármelyikük letagadná, vagy valakit megvesztegetne, hogy nehogy nyilvánosságra hozza akkora fejmosást kapnának, hogy megemlegetnék 2040-ig.


Erről ennyit.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr824676059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babaBonBon 2012.07.25. 11:41:11

Nem is tudtam, hogy ateista vagy :-o
Így a Nagymamád imádkozhat Érted - mint a güzü ;-)))

babaBonBon 2012.07.25. 11:41:58

Jajj, ennek a bejegyzésnek amúgy csak a feléből nem értek egy szót sem... Egyedül vagyok ezzel?

málnabálna 2012.07.25. 15:32:37

@babaBonBon: én 2x is elolvastam pár sort s asszem vmi magyar politikai vonulata van...? ritkán nézek, hallgatok, olvasok rendszeresen magyar híradást, de állandóan hullanak a csontvázak ki a szekrényből... ez is vmi ilyen botrány lehetett fent, s TB hangot adott ennek, h izéhozé milyen már letagadni a vérünket, nagymamánkat, nagypapánkat, még ha tegyük fel náci is volt v.meleg v tököm tudja...

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.07.25. 19:34:33

@babaBonBon: @málnabálna: index.hu/belfold/2012/07/24/novak_elod_szegedi_csanadnak_le_kell_mondania/

Szegedi Csanádot szembesítették azzal, hogy a nagyanyja zsidó, erre ő pénzt ajánlott az illetőnek, hogy ne szivárogtassa ki. Ultragáz az egész sztori.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.07.25. 19:36:44

@babaBonBon: @málnabálna: ja, most látom csak, hogy az elejéről lemaradt, hogy TB két legjobb barátja jött ki látogatni (eredetileg ez benne volt a címben). TB utólagos engedelmével ezt most javítottam.

mágnyes 2012.07.25. 20:24:51

Én értettem elsőre, igaz nekem könnyű mivel zsidó volt a nagyanyám :)
Ezért szeretünk TB mert ilyen egyszerűen ésszerűen gondolkodsz.

nux vomica 2012.07.28. 16:43:58

Az én nagyszüleim sosem politizáltak az ölükben levő gyerek füle hallatára:-)
A felháborodásod nagyon is indokolt.
süti beállítások módosítása