akkor most elmesélném, hogy az én gólyatáboromban (ELTE biológus-geológus-térképész) az volt a legdurvább, hogy nem volt sátram, és egy gólya fiúhoz osztottak be aludni, aki leginkább a faluban ücsörgött és dumálgatott esténként. Volt egy pár tényleg vicces játék, meg kábé naponta legyalogoltunk úgy 20-25-30 kilométert (attól függően, hogy mennyire tévedtünk el az erdőben), szóval este már csak arra volt erőnk, hogy a Bódva jéghideg vizében áztassuk a lábunkat. Még a vacsoráért is másfél kilométert kellett gyalogolni.

Na jó, meg néha éjjel felmentünk az Esztramosra, hogy a kavicsbánya aknájába dobáljunk kavicsokat. 

Ja, és külsős fényképész sem volt a táborban, de ha lett volna, akkor is tuti hazament volna, amikor megtelt a budi a mező szélén, ahol táboroztunk. Mindegy, ezzel nem azt akarom mondani, hogy fogalmam sincs arról, mi folyik a nagyvilágban, de azért durván védett környezetben éltem mindig is. 

 

Kár, hogy nincs kedvem feltúrni az emlékes dobozaimat, mert akkor most betennék ide olyan képet, amikor a rudabányai bányató türkizzöld vizébe ugráltunk (citromnak képzeltem magam, és gin tonikba ugráltam. -És hol találtál annyi gin tonikot? -Találtam egy tavat, ami gin toniknak képzelte magát, és beleugráltam)

rudabanya_14.jpg

És ennek közelről is ilyen a színe

Forrás: rudabanya.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr856657239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

caravela 2014.09.02. 23:25:22

Emlékszel, amikor festőtáborban a bányatóba ugráltunk? És leselejtezett holland biciklikkel tekertünk oda, mindegyikről hiányzott valami alkatrész. Tisztára veszélyes fiatalkorunk volt, na :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.09.03. 08:09:09

@caravela: hianyzott is, meg ami rajta volt, az se mukodott :D emlekszem, az egyiken a kormany meg az elso kerek egymastol teljesen fuggetlenul mozgott :D

Es felforraltuk egyatalan azt a tejet, amit abbol az irto mocskos istallobol szereztunk??

vackor1b 2014.09.03. 10:09:53

Néha elcsodálkozom, miért nem engedem L-t egyedül suliba, különórára... Hiszen olyan okos és felelősségteljes. Aztán ilyen hírek jönnek!

caravela 2014.09.03. 17:29:43

@Nils Holgersonné: Felforraltuk!! Sutyiban beosontunk éjjel a konyhába, és Öcsike csinált nekünk karamelles meleg tejet. Te meg megégetted a kezedet a gyufával, amikor nagyon trükkösen akartad meggyújtani.

nux vomica 2014.09.07. 22:53:31

Hogy mik vannak, voltak:-))
süti beállítások módosítása