(mielőtt a tárgyra térnék, hadd meséljek el egy történetet, amit eddig elrettentésül viccként meséltem mindenkinek, hogy ilyen is van. Szóval egyszer egy családnál voltunk bátyámmal, nemmagyarországon. Szülők, két nagyobb (23+) fiú, meg egy tízéves kislány, C. Akkoriban úgy egy hete ott nyaralt náluk az apuka keresztapjának a lánya is, ugyancsak tízévesforma. Ennek a lánynak a nevét nem tudtuk, ami kezdett kínos lenni, megkérdeztem hát titokban az egyik fiút. Azt mondta, fogalma sincs, megkérdezi az anyukáját. Az anyukája SEM TUDTA, úgyhogy kihívták C-t, hogy megkérdezzék tőle. C szerencsére tudta. EGY HETE ott nyaralt a ROKONgyerek, de nem tudták a nevét :DDDDD, ezen még három napig nevettünk. Meg néha még most is, ha eszembe jut.)

Lili bölcsijében két óvónéni van, egy dadus-szakácsnő, és egy asszisztens. Rájuk bízzuk szemünk fényét nap mint nap. Az egyik óvónénit Angelának hívják. A másikat... őőőő.... hát, nem tudom. Megkérdezem, Táltos Bandi sem tudja. És a dadust? Passz. Az asszisztenst már meg se említjük. Megkérdeztem Lilit, de ő se tudta. Bár rövid gondolkodás után azért kibökte, hogy Tante Sandra, ami hihetőnek hangzott. Még jó, hogy legalább egyvalaki figyel a családban. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr706695851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babaBonBon 2014.09.14. 11:29:41

Ne aggódj! Jobb helyeken is előfordul az ilyesmi :-DD (Én a héten leTündikéztem Gyönygike nénit (a gyerek másodikos(!!!)))

nux vomica 2014.09.14. 20:56:30

Mikor tartja a névnapját? kérdés jól jöhet

Gem 2014.10.13. 14:40:47

Amikor M már hónapok óta járt iskolába, még mindig csak két gyereknek tudta a nevét, az egyik a padtársa volt, a másikkal játszott folyamatosan az udvaron. Én hamarabb bevágtam az osztálynévsorát, mint ő.

Gem 2014.10.13. 14:47:03

@nux vomica: Ez nem minden országban működik olyan jól, mint nálunk.

Egyébként kiderült azóta a neve?

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.10.13. 22:13:52

@Gem: hát, a Sandra valószínűleg a helyes megoldás, nem kérdeztük meg, de valami rémlik.
süti beállítások módosítása