Tündér Lili ma debütált a Theater an der Wienben, Bécs második operaházában. Szerepe szerint egy kis bölcsist alakított, akit apa először vitt be a dolgozójába. Nagy átéléssel játszott, a jelenetben több fehérruhás férfiszereplő és egy nő közreműködésével múlatja az időt, a kezdetben marcona alakok természetesen egyre jobban ellágyulnak, papírt hoznak és ceruzát, rajzolnak, régi kellékek között plüssállatot keresnek, tornáznak és más cirkuszi mutatványokkal kedveskednek a vendégnek, aki ezt láthatóan élvezi.  

A csöndes, csak felszín alatt fortyogó feszültségekkel operáló dráma akkor teljesedik be, mikor belépek én, a munkából hazafelé tartó megfáradt anya. Az ifjú színész arcáról olvasni lehet a mondatot, amit mostanában a való életben szavakkal fejez ki: Nem így gondoltam, anya, nem így gondoltam. Egész testével játszik: a székről nem mozdul, a játékban továbbra is tüntetőleg részt vesz, kisujja legapróbb mozdulatával, mint egy karmester irányítja a már egy tömb vajjá összeolvadt színésztársakat.

Én kitartok, a librettó szerint egy ponton megtörik az ellenállás, a díva fáradtan emeli integetésre a kezét, és halkan Tschüss, pa-pa-t rebeg a kollégáknak, a férfikórus lágyan énekeli a végső kérdést: Mikor jössz hozzánk újra, Kisnyúl?. TL a választ fontolgatva lassan araszol a függöny felé, megfogja a kezem, még visszafordul egyszer: Auf wiedersehen! Ezzel az ígérettel távozik a jelenetből, a zenekar még befejezné a keringőt, de ekkor felhangzik

a TAPS.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr486788655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1b 2014.10.18. 11:45:52

Fotót, fotót, fotót....!!!!
Aztán még a végén tényleg színész lesz. :)

nyaronpirostelenkek 2014.10.19. 18:56:50

Ezt a legjobb írásaid közé jelölném, nagyon ötletes!

Tésasszony 2014.10.19. 20:05:35

Ez az írásod tényleg nagyon-nagyon JÓÓÓÓÓÓ!!! :-)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.10.25. 19:51:26

@nyaronpirostelenkek: @Tésasszony: köszi, lányok :)
(azért ha kiadnák könyvben, még átdolgoznám ;))

nux vomica 2014.11.05. 12:17:51

szuper, hogy hódít!
süti beállítások módosítása