Már tegnap este elkezdett fájni a fejem. Ilyenkor két lehetőség közül szoktam választani. Ha csak egy kicsit fáj gyorsan lefekszem aludni és bízom benne, hogy reggelre elmúlik. Ha jobban fáj akkor is ugyanezt teszem, de vacsorára bedobok egy algopyrint, vagy quarelint attól függ, hogy csak olyan fejfélrebólintós vagy szétesikhasogatós az érzés.

Mivel a hétvégét Tápszentmiklóson töltjük, ezért ki voltam szolgáltatva a helyi szokásoknak, itt fejfájás elűzésére rozsdás szöget vernek egy tyúkba és azt rakják estére az alsószoknyájuk alá. Ez több ponton is hibádzott de alsószoknya sem volt rajtam például.

Ildikó néni képzett orvos és elismert homeopta (sámán ;)) sajnos NEM volt itthon, mert továbbképzésre utazott külföldre. Így be kellett érnem lányaival (akik közül ugyan az egyik nem esett messze az anyjától homeopátia tekintetében) és bár nagyon jól szórakoztunk valahogy a fejfájás mégsem enyhült kellő mértékben.

(a pletykák miszerint én nem hiszek eléggé a homeopátiában részben igazak, azzal a kiegészítéssel, hogy mindig bekapkodom amit adnak és a cukorgolyócskáknak és Ildikó néninek köszönhetően múlt el a hátfájásom és még ki tudja mennyi nyavalya.)

Szóval úgy tértünk nyugovóra, hogy én reménykedtem benne hogy jobb lesz. Mivel három óra körül még mindig a finn fenyőből készült falban gyönyörködtem a sötétben, rájöttem hogy ez nem az az elmúlós fajta.

Alig vártam a reggel hatot amikor falun az emberek már megetették a jószágot és elkezdenek reggelizni meg templomba jönni-menni. Ilyenkor minden néninél akinél fekete táska is van, abban táskában lapul egy pár szem aszpirin vagy bármilyen 1980-ban lejárt retard kapszula vagy más színes gyógyszer.

Fogtam magam belebújtam Lajos bácsi egyik cipőjébe és kicsoszogtam a főutcára (vagy Fő utca tényleg vagy Kossuth Lajos utca más lehetőség nincs, mivel ez egy falu és ez az egy utcája van)

Az utca úgy nézett ki mint Hiroshima 1945 augusztus 7-én, vagy mint a záró képsor az 1986-os Járvány című amerikai filmben.

Járkáltam fél hétig mert akkor nyit a faluvégén a Takács bácsi és kedves felesége boltja, de hamar kiderült, hogy a Takács családban szerencsére nincsenek fejfájósak aki meg igen az egy jó levessel gyógyul. nyaklevessel.

Szemben Bognár  nénit találtam még ébren de ő meg mindenre allergiás ami pirinre vagy linre végződik. (tévét meg nem néz különben biztos rosszul lenne az idonra meg vilre végződőktől is.)

A többi 196 lakos csak lehúzott redőnyök mögül vagy függönyöket félrehúzva mert rápillantani az idegenre aki pizsamában lehajtott fejjel vánszorog a főúton, kezében kulcscsomó. (Tercsák néni szerint a halál hírnöke volt, de Tercsák néni mond néha furcsábbakat is.)
 

Reggel fél nyolckor viharverten és fagyosan érkeztem meg missziómból a menedékházba és lerogytam a kanapéra. Valahogy álomba szenderülhettem mert mire jött Luca (5), hogy : -Jóreggelt, jóreggelt, jóreggelt, jóreggelt! (nyomában Zituka(2) : -Jóeel, jóeel, jóeel, jóeel!) az órá már háromnegyed nyolcat mutatott.

Kilenc körül Dalma asszony mégiscsak előbányászott valahonnan egy doboz algopyrint amit egyrészt ezúton is nagyon köszönök, másrészt sajnálattal kell közölnöm, hogy a "Homeopátiát Alkalmazók Köre Szervezet" (HOAKSZ) értesült róla, hogy a fiatal tehetség (a híres Sík-lány csak így emlegették) algopyrinnel gyógyított, és emiatt kezdeményezniük kell a kizárását a homeopata orvosok közül.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr911045463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1b 2009.04.04. 12:01:04

Homeopata Sík-lány üzeni, hogy a saját fejfájását is algopyrinnel szokta megoldani, mert ha egyszer az ember feje fáj, akkor mindenre képes, de józanul gondolkodni, tünetek alapján megfelelő bogyót keresni nem ;)
Egyébként légyen üdvözölve minden blog és komment író! :)))))

nyaronpirostelenkek 2009.04.04. 16:11:33

HOAKSZ... hoax...
Most az egész csak átverés?:(
Pedig jó cikk volt...

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.04.04. 21:08:22

@nyaronpirostelenkek:
a hoaksz atveres de az igaz, hogy Viktor reggel pizsamaban kéregetett a falu fo utcajan egy kis algopyrint :-))))meg minden mas is, hogy bement a boltba meg ilyenek, csak nem rugtak ki a noverem a vicces nevu (nem letezo)hoaksz egyesuletbol.
de a homeopatia vedelmeben el kell mondanom, hogy Viktor este is csak ugy panaszkodott, hogy kikototte, hogy nem bogyocskat ker. pedig akkor kapott volna.

vackor1b 2009.04.06. 17:56:10

Kedves Nilsné ;) Amit oldalt jelenít meg, hogy mai komment, azt honnan lehet tudni, hogy hol van?

Blogírók! A hétvégén blogolvasóvá tettetek, már kezdtem azt érezni, hogy lehet függő leszek, erre ma még semmi bejegyzés! Pedig eltelt kb. 24 óra, mióta találkoztunk!!! :)))))

Tuskó Hopkincs 2009.04.07. 09:22:25

Az Óbudai csodarabbi beleszól.

Béke legyen erre a blogra és lakóira, mivel az Úr kedve szerint működik. Áldja meg és sokasítsa meg az Úr e blogot és gazdáit érdemük szerint.

Mikor olvastam vala, hogy eme blog kedves lakóját, a Táltosnak nevezett Bandit fejfájás gyötörte, szólott hozzám az Úr, hogy mint a téma avatott szakértője, tollat ragadva osszam meg tapasztalataim a fejlfájás mibenléte és az ellene tevés dolgában.

Először is kedves Bandi a Táltosok között: nagyot vétkeztél Te az Úr ellen, mivel írva vagyon, hogy "Semmi útálatosságot meg ne egyél". És megbünteté az Úr azokat, akik vétkeztek ellene, és küld rájok fejfájást érdemük szerint.

És ne hallgass Baál késői követőire, akik rozsdás szöget ütnet az tyúkba (hűű de nem kóser!), hanem áldozd fel ama tyúkot az Úrnak, legyen a tyúk a hibátlan, ajánld az Úrnak, vágd el a torkát, véreztesd ki, majd húslevesnek megfőzve szolgáld az fel a csodarabbinak. És telik ebben majd Úrnak öröme, és elmúlik a Te fejfájásod.

Az fejfájás gyógyításának sok módja ismeretes, és kinek-kinek az fajtája szerint alkalmazandó. Ha nem gyógyítja az egyik, próbáld meg a másikat, és legyen mindig még egy ötledet.

Elsőként mond el annak, kit az Út fejfájással sújtott, hogy az ő fejfájása csak egy gyenge horzsolás ahhoz képest, amiket Te szoktál érezni, és szóra sem érdemes az ő szerény émelygése. Beszélgessetek el a Te fejfájásodról, hogy miken szoktál keresztülmenni, és lássa a fejfájással súlytott ember, hogy az ő sora jó és bolgod.

Majd masszírozd meg az fejfájásos fejét, ne kíméld, dörzsöld erősen, dörzsöld őt a halántékánál, a nyakánál, és melegítsd homlokát az kezeiddel. Szükség esetén alkalmazz vérbőséget okozó kivonatokat.

Ezután adjál be neki titokban az éj és helyi javasasszonyok tekintete elől rejtve Rubofent, Quarelint, vagy egyéb javakat (sajnos ezeket még nem képesek cukorgolyócska formájában előállítani megvédendő attól, hogy szájára vegyen minket a fehérnép). Legyen nálad mindig ezekből a szerekből, de biztos helyen, ahonnak nem esik ki az legkisebb digitális kamera gyors előhúzása közben!

És végül áldd az Urat, hogy ilyen bölcs csodarabbit küldött Néked.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.04.07. 09:39:12

@vackor1b:
hu, bocs, valoban nem irtunk semmit vasarnap, nem is ertem, hogy lehetett ez! de orulok, hogy mar a fuggoseg jeleit mutatod! :-))))))

az uj hozzaszolasok - dobozon meg dolgozom, engem is zavar, hogy nem irja ki, hogy melyik poszthoz irtak. egyelore van ez a pont, hgy utolso 20, ha arra rakattintasz, akkor megmutatja azt is, hogy hol irtak a kommenteket. Nem a legjobb, de ideiglenesen jo lesz.
süti beállítások módosítása