Gy***-i nyaralásunkat ott a helyszínen, még egy extra nyaralással ünnepeltük. :)

K*** keresztanyja, E**** meghívott minket a g****-i kúriába egy hosszúdélutánra és ottalvásra.

 

A meghívásnak természetesen nem tudtunk ellenállni, mivel E**** általában igen elfoglalt, (úgyis mint a T****-alapítvány elnöke) és meg kell becsülni minden percet amit alkalmunk van vele tölteni, az újságírók és kamerák mellőzésével.

Szerdán bejött értünk kocsival (a sofőr szabadnapos volt) és hazafuvarozott minket, gyönyörű zöld fordján.

 

 

 

Szinte illetlenség megjegyezni, de az igazsághoz tartozik, hogy E**** kissé tüzes sofőr, és hazafelé volt egy afférunk egy "vasárnapi vezetővel" aki igen tiszteletlenül nem adta meg az elsőbbséget nekünk és E**** majdnem szószerint ledózerolta a pipogyát.

Alig fél óra múlva viszont bravúros vezetéstechnikáról tett tanúbizonyságot, mikor egyszercsak a semmiből egy szarvas ugrott elénk, és határozottan de érzéssel a fékbe taposott, és egészen enyhe kormánymozdulattal kikerülte az állatot aki vidáman nyargalt tova, nem is sejtve milyen kevésen múlott az élete.

 

 

 

Ahogy megérkeztünk a kúriába, már várt minket a terített asztal, mindenféle finomsággal. Külön kiemelném a házi fügés-kakukkfüves kenyeret ami nem a szakácsnőt dícséri hanem E**** kezemunkáját.

 

 

Vacsora után, átmentünk a szalonba ahol diszkrét tánczenét játszottak, és amíg a hölgyek árnyképeket varázsoltak fekete fotopapírból, én megcsodálhattam a családi ezüstétkészletet és óragyűjteményt.

 

 

 

Az este kellemes hangulatban telt, sokat nevettünk és ahogy a kedélyállapotunk egyre oldottabb lett E**** és én együtt is zenéltünk a családi hangszereken.

 

 

A közös muzsikálás után nyugovóra tértünk, hiszen igaz hogy mi nyaraltunk de E****-nek másnap helyt kellett állnia egy fesztiválon aminek ő volt a háziasszonya.

 

(A neveket a biztonság és E**** kedvéért nemkülönben a J********* és a S** család védelmének érdekében megváltoztattuk, a Köztársasági Örezred , és B***** L**** dandártábornok kifejezett kérésének eleget téve a tanúvédelmi program és Dr. K** A**** biztonságtechnikai szakember jóváhagyásával.)

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr71118142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.05.15. 14:21:49

A vicc az, hogy ez tenyleg igy tortent.

A cimbeli felszolitas pedig a csaladi legendarium szerint tolem szarmazik, meg ugy 20 evvel ezelottrol..

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.05.15. 14:33:47

az ilyen rokonokat hivjak az angolok fairy godmothernek? :)

Gem 2009.05.16. 21:02:20

A képek nagyon jók :-)))

A kakukkfüves-fügéset pedig kedden kipróbálom (ma már sütöttem egyet, és mivel holnap estig magam vagyok, nem fog elfogyni), úgyis kezdett már unalmas lenni az a 4-5 féle, amelyek mostanában készültek a konyhámban, G***-t pedig még nem engedem kenyeret sütni (ez a gép az utolsó mentsváraim egyike a lakásban), így a kreativitása itt még nem nyert tért.
süti beállítások módosítása