Végül minden készen lett időben,

- a zergék csodálkozva figyelik a hegymászókat (még egy régi régi terv kipipálva, Bandival olyan régen tervezzük ezt a rajzot a konyhai repedéshez, ami pont olyan meredeken fut fel a mennyezetig, mint az Alpok sziklás vonulatai - és most a véletlen a lakásunkab sodort egy gyanútlan muvészt, aki nem tudott nemet mondani - Lehet-e Bandinak nemet mondani? - de a végén titokban élvezte a feladatot, figyeltem)

- pont megfőtt a vacsora (mert mi a vendégekkel főzetünk magunknak, szerintetek mi másért hivogatnánk ide a helyőrségbe folyton látogatókat?), mire TB hazaért a színházból. Utána desszertnek karamella is volt, amit már félkézzel főzök tökéletesre.

- és készen lett az adventi koszorú is: nem lett pont olyan, mint a fejemben, de aztán csináltam egy másikat is (majd arról is lesz kép), és az sokkal jobb lett, szóval van remény. Eddig minden évben valami más stílusú volt a koszorú, de ebben a mézeskalácsosban még látok potenciált 

És a nagy munkában mintegy csak mellékesen láttuk, hogy kint megint hull a hó, de gyertyagyújtás után már volt időnk csodálkozni is. Leszaladtunk a parkba (TB lyukas cipőben, mert szegények vagyunk, de ki nem hagynánk az élet apró örömeit; filotás lili meg 3 melegítőpárnával, mert azt mondta, hogy ő még a tavaly téli hideget sem dolgozta fel), hógolyóztunk, de nem volt fair, mert a lányok sokkal rosszabbul céloznak, úgyhogy aztán inkább hóembert építettünk.

És tök jó volt. Olyan igazi, tudjátok. Amilyennek lennie kell.

_____________________

Miután elmorzsoltatok egy könnycseppet a romantikus esténk hallatára, még képzeljétek el, hogy Táltos Bandi némi cukkolás hatására a parkban ledobja magáról a ruháit, és meztelenül meghengergőzik a hóban. Kép erről nincs (de vaaaaaaaan, ki kéri? :D), és utána nem is maradtunk sokáig, csak felkapta az alsógatyáját és rohantunk haza. Megengedtük neki, hogy ő menjen először fürödni, mert megszállt minket a karácsonyi béke és könyörület érzése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr432480765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ruju 2010.11.29. 14:41:37

Aztaaaaaaa. Pánejrópai havazás, de szuper! Én is, mint a gyerekek, egész nap vigyorgok, nálunk is áll már a hóember, és égnek a fények, meg minden.

Ja, és a zergék, meg hegymászók, nem találok szavakat! Irigylem a repedést a konyhátok faláról!

(Az ominózus képet pedig, hát, nyilván minden TB-t púderező olvasótok kérné - nem, én neeeeeeem :-) - de a jó neveltetésük nem engedi, hogy ennek hangot adjanak, még ha oly szívesen felkínáltatott is a lehetőség :-DDD)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2010.11.29. 20:37:05

ugye, ugye még egy Altbau is lehet irigylésre méltó :D mindenesetre TB már közölte, hogy innen nem akar elköltözni, szóval kénytelenek leszünk megvenni a szomszédlakást, ha kevés lesz a hely.

na megyek, gyújtok gyertyát, éljen a december
süti beállítások módosítása