N.H.-né Valentin-napi ajándéka az volt, hogy meghívott engem egy kalandparkba Sopronba, és férfiasan bevallom, kicsit tartottam tőle, hogy gagyi lesz. Nem mintha öregnek érezném magam az ilyesmikhez, csak valahogy attól féltem, hogy túlságosan könnyű lesz, vagy "magyarosan" lehúzós. Drága és gagyi, vagy béna de rövid.

Régen csalódtam ennyire kellemesen. A park gyönyörű helyen van egy erdő közepén, nagyon profi a felszerelés és a pályák biztonságosak, az egy négyzetméterre jutó kukák száma országos szinten is kiemelkedő, és a személyzet -két szimpatikus srác- felkészült, türelmes és kedves.

Tíz méter magasban gólyalábazni a semmiben, nem olyan könnyű mint amilyennek kinéz

A legkönnyebb kötélpályákon láttam hároméveseket végigmenni, a legnehezebben meg senkit sem aki szabályosan végig tudta volna csinálni.

Tízévesen minden fiú meg van róla győződve, hogy tehetséges szuperhős sziklamászó

Az elején van egy biztonsági eligazítás, aztán mindenki mehet amerre lát. Aláírtam valami papírt is, nem olvastam el, gondolom ha leesek akkor nem perelhetem őket. Ez így szuper. Egyébként ahhoz, hogy valaki leessen nem csak bénának kell lennie, hanem szándékosan hülyének is, ugyanis minden dróton kétszeresen biztosítod magad.

Majdnem halálba röhögte magát

Felnőtteknek három pályát építettek, az első izgalmas, a második igénybe veszi az izmokat és az egyensúlyérzéket, a harmadik pedig totálisan földbe döngöli a nagymellényű, magukat izmosnak és fittnek képzelő alfahímek önbizalmát.

Egy legalább egy centis résbe simán becsusszanak a rutinos ujjak.

Miután végigmentünk a fekete fokozaton is N.H.-né kitalálta, hogy mehetnék a legnehezebben még egy kört, ő pedig alulról fényképezne.

Ekkor már három órája kúsztunk másztunk, olyan helyeken is fájtak izmaim ahol nem is tudtam, hogy vannak.

Nem hagyhattam, hogy azt gondolja gyenge vagyok úgyhogy igent mondtam, de utána többször is megbántam.

A képen az látszik ahogy nagyon magasan vagyok és lecsúszik a lábam a himbálódzó rönkökről. Ahogy tartom a nyolcvan kilómat és a drótkötél belevág a karomba azt gondolom: áááááááááááááááá!

Van az a játék a játszótereken, mikor egy mászókán lógázik a páciens, és mint egy csimpánz, csak a keze segítségével végigmegy. Itt is volt ilyen, csak sokkal hosszabb volt és messzebb voltak a fokok egymástól. Ha elengeded vagy leesel, akkor is megfog a beülő de meg kell várnod, hogy leszedjenek, mert a biztonsági kötél olyan hosszú, hogy utána már nem tudod folytatni, mert nem éred el a következő fokot.

Itt hallottam először N.H.-nétől, hogy visszafordul, nem bírja, lehetetlen.

Második kör. Közben arra gondolok, hogy mennyire lenne ciki visszafordulni.

Kirándulásnak szuper volt, kalandnak felejthetetlen.

SUNÁZNÁM Ez alá a kép alá kellene valami kedveset írni ami nem szexista: Kék a szeme, arca csupa derű nála szöveg hódít a meseszerű és a keze, ha néha a vállamra terül, a szerelem nem kerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr642797745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1b 2011.04.05. 11:07:32

Amikor először hallottam, hogy ilyen helyre mentek, bevallom kicsit irigykedtem, de most hogy elolvastam, már inkább örülök, hogy az én fejem nem égett ott. Pedig járok (már amikor nincs bokaszorító a lábamon ;))edzésre, de ötödannyi izmom sincs mint TB-nek, szóval gyanítom, engem minden pályáról 1 méter után leszedtek volna.

TáltosBandi 2011.04.05. 11:24:11

@vackor1b: Vannak olyan pályák- a felnőtteknek valók között is-, amik NINCSENEK magasan és NAGYON könnyű rajtuk végigmenni. Szóval hajrá. Úgyis szervezünk majd még ide vonatos kirándulást.

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2011.04.05. 13:42:24

A sok kalandotokért cserébe kaptok egy "jó szót" tőlem.
A játék részletei itt: eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

PraktikásMaimoni 2011.04.05. 21:05:23

Az utolsó képhez ez annyira édes volt... és teljesen meg tudom érteni, hogy marhanehéz lehetett nem szexistát írni.

vackor1b 2011.04.06. 14:39:29

@TáltosBandi : Rendben, de akkor szóljatok előre! Megyünk!

nux vomica 2011.04.07. 01:00:34

Bájos és én is szeretnék menni, vagy esni?

KalandSzigetes Robin Hód · https://www.facebook.com/RobinKalandSziget 2011.07.18. 16:02:42

Szuper képek!

Ha további kalandokra vágytok látogassatok el Magyarország első ártéri kalandparkja a tiszafüredi Császlód-szigetére. 22 hektár, 20 élményelem.
15 méteres kültéri mászófal, 300, ill. 400 méteres drótkötél csúszda, 140 elemből álló felnőtt- és gyermek kötélpálya, lomkorona tanösvény, erdei tornapálya 1800 méteren, zorb..
Rengeteg fénykép, látogatói vélemények és további információ itt: www.facebook.com/RobinKalandSziget
süti beállítások módosítása