Kalornak (béna a gépem, most nem tudom linkelni az Annyi minden c. poszt kommentjét):

Iskolába nem járattak,

Olvasni se tanítottak

De a szemedből kiolvasom,

Hogy szívedben bánat vagyon.

(népköltés)

Na, most akkor agyaltak-e öreganyáink a boldogságon, vagy tényleg csak kapáltak? :) példát tudok még hozni, ez csak ami hirtelenjében eszembe jutott. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr814315326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalor 2012.03.14. 16:52:05

íígen, van ebben valami.... nem is keves... de nem is akartam azt sugallni, hgoy sekélyes erzelmuek lettek volna az emberek, nyilvan ok is voltak szerelmesek, gyaszoltak, csalodtak, stb... inkabb a nagy Bés jelenteseben ertettem a boldogsag szo alatt. na majd meg atgondolom, aztan este leirom, ha jutottam valamire. :)

anyahajo (törölt) 2012.03.15. 17:50:13

Maskepp csinaltak. Meseket mondtak, hallgattak, azokban minden ott van a boldogsagrol.
Mondjuk nekik tan annyival egyszerubb volt, hogy az volt boldog, aki bele tudott illeszkedni a szerepbe, amibe szuletett. Most meg azon agyalunk, hogy melyik szerepet valasszuk, melyik tesz boldogabba.

nux vomica 2012.03.15. 22:12:23

csak minden nő a 21. században küzd, hogy ne szerepet kelljen játszania, hanem NŐ-MAG-A lehessen. És mert egyre többen találják már magukat, a mellettük levő férfiak is visszatalálnak magukhoz.Hogy az utódok lássák a férfi - férfi, a nő- nő és nem vetélkedés tárgyai, hanem egymás társai.
Csak így lehet majd jobb a világ.
Valahol olvastam:" Nő nélkül fáznak a férfiak" remélem ezt értitek, hogy van....

Mikaél 2012.03.22. 20:33:23

Régen nem agyaltak ilyesmiken ?
Régen nem.
süti beállítások módosítása