Gondolom, már mindenki unja, mikor Magyarországról, meg a budapesti emberek kedvességéről áradozom, és tudom, hogy más ott élni, szívni a napiszarral nap mint nap, vagy csak néha hazalátogatni. DE. Ahol lakom (laktam, régen, mostanában csak vendég vagyok), lett egy ilyen könyvmegálló nevű cucc. Bécsben is van ilyen, bár még nem láttam, itt is először azt hittem, hogy egy fényreklám doboza, csak csodálkoztam, hogy este tízkor miért álldogál mellette egy lány egy olyan piacos műanyag tálcányi könyvvel. Aztán rájöttem, hogy épp ki- meg bepakol. Attól kezdve figyeltem, akármikor mentem el arra, reggel, vagy délben, vagy este, mindig ott álldogált valaki, könyvet választott vagy rakott be, vagy csak a padon ült az őszi napsütésben, és olvasott. 

Szerintem ez nagyon menő.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr924858616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyaronpirostelenkek 2012.10.23. 19:50:34

De jó! Ez hol van? A Hévnél? És reggel kivehetnék egy tetszés szerinti könyvet, ha épp otthonfelejtettem volna a sajátomat, este meg visszarakom? Jól értem?
Szerintem mindig menő, aki meglátja a jót a dolgokban, függetlenül attól, hogy ott él, vagy csak hazalátogat:)

vackor1b 2012.10.23. 21:24:48

@nyaronpirostelenkek: Hát a szabály úgy szól, hogy akkor vihetsz el könyvet, ha helyette raksz be másikat. De biztosan nem nézi senki és ha visszaviszed, nem hiszem, hogy gond lenne. Igen a HÉV-nél van. Több helyen is. Mikor indult, alig 1,5 polcon volt könyv, most majdnem tele van. És tényleg mindig van ott valaki. A szakadt homeless kinézetűtől kezdve a jól szituáltakig.

babaBonBon 2012.10.23. 22:10:29

@vackor1b: Nekem ettől leesett az állam, hogy ez itthon működik... és senki nem lopja el őket szépen lassan? ez - SAJNOS - annyira hihetetlen!
De tök jó is egyben :-)

Bergamott 2012.10.24. 07:37:59

Én azt szeretem benned a legjobban, hogy nem rejted bele minden mondandódba, hogy ahol most élsz milyen jó, bezzeg Magyarország.

Sajnos összesen 2 ilyen blog jut eszembe a tieddel együtt.

Ha jól emlékszem a KÖKI-ben is van ilyen könyvespolc.

pjulcsy 2012.10.24. 12:22:22

Nemrégiben végre kitakarítottuk teljes egészében a tárolónkat (értsd: műhely:D) és végre meg tudtunk válni a pótnagyi szerelmes könyveitől meg egyéb furcsa regényeitől, érthetetlen módon még egy kétkötetes comodore64 leírása is volt. Nem dobtuk ki őket a lomtalanításkor, mert arra sajnáltuk volna, hanem a lépcsőházban található reklámújságoknak fenntartott állvány aljába raktuk. Néhány nap múlva már csak a Karády Katalin élete c. könyv van az állványon.
És ezt azért írtam le, mert egy ehhez hasonló minimozgalmat indítottunk el ezzel. Mert azóta volt már kitéve néhány drága, vaskosabb folyóirat, lakberendező magazin, sőt nemrég még egy kabát és két zakó is. Mindennek lett gazdája és semmit nem kellett kidobni:)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.10.26. 15:47:28

@Bergamott: :) én olyan szerencsés vagyok, hogy nekem mindenhol jó. Itt is, ott is. Itt ezért, ott azért.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.10.26. 15:49:25

@Bergamott: (Budapest a szívem egyik csücske. Vagy talán a közepe)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.10.26. 15:52:54

@pjulcsy: Nálunk a lépcsőházban van egyablak, annak a (mély) párkányára pakol mindenki.hoztunk is már, vittünk is, jó a rendszer. Ha vmi megvégképp nem kell senkinek, még Radica néni sem tudja eladni a bolhapiacon, akkor meg három lépés onnan a kuka, nem marad ott szemétnek.

Troppauer Hümer 2012.11.03. 18:27:21

Őszi napsütötte alkonyon
folyik a fény a falakon
szemem becsukom kinyitom
észrevétlen cserélték le
a várost a falakon túl

nux vomica 2012.11.08. 02:21:42

Nagyon jó "könyvmolyképzők" találhatók Magyarországon. És döbbenetes, de jó, mikor esernyőt szorongatva is könyvet olvas fiatal és öreg a buszra várva.

nux vomica 2012.11.08. 02:22:36

Igen az is jó, hogy nyitott vagy a szépre, jóra és abból merítesz.
süti beállítások módosítása