Van egy elképzelésem arról, mit csinál egy kistulipánkorú, tökéletes kisgyerek. Lili ezeket a karácsonyi szünet alatt (és elött) pontról pontra kipipálta, úgyhogy elégedett vagyok, van egy Igazi Kisgyerekem, mit kívánhatnék még többet?

- Vicceseket mond. 

- Koncertet rögtönöz az egybegyült rokonság elött, ahol cérnahangon karácsonyi dalokat énekel. (O, Tannenbaum, o, Tannenbaum, wie schön sind (d)eine Blätter!) 40x

- És fondorlatosan megpróbál rávenni, hogy az adventi naptárból naponta több csomagot is kibontsunk. 

- És mórikálja magát. 

- Meg nagyon sír, ha elveszik a játékát. 

- És egész nap (beleértve a délutáni alvást) kistündér-jelmezben nyomja. Tütü-szoknya, szárny, rózsás koszorú, varázspálca. Az angyalkákat nagyon könnyü volt informálni idén, csak leadtam a Mit akartam én gyerekkoromban-listát, és tkp minden betalált.  

- És sokat babázik, ringatja, eteti, öltözteti nem csak a babákat, de bármit, amit meg lehet ölelni. 

- Kakaót föz a kiskonyhában, és mindenkit megkínál vele. 

- Megijed a mikulástól, de ha ajándékról van szó, akkor halált megvetö bátorsággak közeledik felé. 

- Fonendoszkóppal megvizsgálja a babákat, plüssállatokat, rokonokat, szurit ad be (kicsit fájt? sírtál?) és lázat mér (általában fél öt a hömérsékletem), sebet kötöz be és szaloncukorral gyógyít. 

- Bábszínházat csinál a négyéves unokatesóval. 

- Takarókból, párnákból kisházat lehet neki építeni. 

- Alkudozik.

 

Nikkolás :: Niccolo + Mikulás

Számoljunk háromig! Egy, kettö, négy, öt, hat…

Ha ö éppen kiscica, akkor én vagyok a nagycica és nyalogatjuk egymást. Ha ö kiskutya, akkor én vagyok a nagykutya és nyalogatjuk egymást. Ha kistündér, akkor én nagytündér vagyok, és ha ö kiskirálylány, akkor én nagy királynöm vagyok.

Látott egy videón egy táncoló párt: Nézd, a bácsi segít neki táncolni! 

Lehet, hogy valami infó félrement, mert szinte reménykedve szokta kérdezgetni: Mama, haragszol rám? - Nem kicsim, dehogyis, miért haragudnék?. -De egy kicsit haragszol rám? - 

Este az ágyban: Mama, mi örökre barátnök maradunk.

Így legyen.

 

img_8467.JPG

 Csönd volt, hát azt hittem, elaludt végre. Naiv vagyok.

 

img_8536.JPG

 Kistündér. Néha egy farkas-sapkával kombinálja. És amikor megkapta: Anya, és hogy lehet ezzel repülni? -Annyira utálom, hogy nem tudtam neki megmutatni.

img_8576.JPG

Kisház (bár itt épp egy kis szerelésre szorul már). Megengedték, hogy a még kisebb unokatesó is benézzen hozzájuk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr667042463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.