Lelkesen olvasgatom Oszkár blogját, és ott tanultam meg, mi az a bushcraft. Leegyszerüsítve, amikor kimész a bozótba, és keresel magadnak ennivalót. Nem uzsonnára, hanem hosszútávra. Nekem ez nagyon tetszik, persze, tök szívesen kipróbálnám, meg egyébként is, ezer éve nem voltam még kirándulni se, nem hogy vadkempingezni és szabad ég alatt aludni. Pláne nem hidegben.

ó, boldog egyetemista-évek, amikor a barátaim mindent megszervezve a fenekem alá toltak. Ezért is elönyös a biológia-szak, tele volt ilyen vademberekkel, akik bogarakat nassoltak az elöadás alatt chips helyett, és a hütöjükben mindig volt valamilyen madártetem. 

Szóval egyrészröl elálmodozom róla, hogy milyen jó családi hétvégéket lehetne így szervezni, aztán rájövök, milyen rettenetesen távol vagyok én mindettöl. Ez persze valahol szomorú, de mi inkább nevessünk rajta.

Mert mi volt példaul tegnap reggel? Logisztikai okokból otthon kellett hagyjam a lakáskulcsot. Persze alig értem ki az utcára, nyilván rögtön eszembe jutott, hogy nem festettem ki a szemem. Nem vagyok egy nagy sminkkirálynö, de szökék a szempilláim, és akinek van füle a hallásra, az tudja, miröl beszélek. Szóval én alapesetben nem megyek emberek közé szempillaspirál nélkül. 

De még reggel hét óra sem volt, a táltosok és tündérek javában durmoltak a lakásban. Bandit még csak-csak felébreszteném, hogy engedjen be, mert ö könnyen visszaalszik, de a kisrigó, ha kipattan a szeme, nem hagyna neki nyugtot. Azért megpróbálkoztam egy rövid csengetéssel, de nem érkezett válasz. 

Aztán kitaláltam, hogy majd veszek még egy szempillaspirált, mi az a pár euró nekem, és a helyzet komolysága megköveteli az áldozatokat. És ezért busszal mentem, nem metróval, mert a buszmegálló közelében van drogéria. Csak azt nem számoltam bele, hogy a boltok még nincsenek nyitva ilyenkor, úgyhogy emelt fövel bevonultam a munkahelyemre kifestetlen szemmel. Persze a takarítónökön és rajtam kívül mindenki más kilenckor kezd, szóval nem volt egy nagy teljesítmény. Nyolckor meg pont volt egy inkubációs negyedórám, gyorsan kiszaladtam a spirálért.

Találtam is egy leértékelt Alverdéset 2 euróért (1,90), a végén mégis majdnem hetet fizettem, mert egyrészt muszáj volt vennem abból a Chai-ból, amit a barátnöméknél ittam elözö este, meg pont találtam végre olyan meggylevesszínü körömlakkot, amire ösz óta vágyom.

Na, hát igen. Ilyenek a prioritásaim. Ki szeretne velem sátorozni menni? 

img_9225.JPG

Itt nem annyira meggylevesszínü, mert bordóra festettem rá

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr647265399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2015.03.14. 10:25:20

Nem tagadod meg Magad!
Én a szőke szempillám miatt spirált 1-et a retikülömben is tartok hasonló esetekre.
Sátrazni, görög tengerpart?

Tá Titi 2015.03.15. 09:37:18

Na, hát igen ÉN!

Mivel sok követő van itt nap-nap után, érdemes az időzítést is pontosítani.
www.youtube.com/watch?v=HMGLm03A8cI
Ja, és az elfoglaltságot, mert sok iskolakötelezettség miatt nem akkor mehetünk, amikor akarunk, hanem akkor, amikor engednek. –kötele-zettségek-
www.youtube.com/watch?v=uro2eOs3LtM
Kétségtelen, lehet azért vonzó adtáságokat is találni, a hátizsákunkkal, kilométerekkel a lábunkban , hogy találhassunk magunknak egy kis vadont , és ott milyen jól mutathat egy kis civilizációs "ártalommal" felhordott meggylevesszínü lakk.
www.youtube.com/watch?v=MjvmvKDf5rs

( A bushcraft életmód, nem nagy társas utazás…;)

Gem 2015.03.19. 10:27:17

Most olvasom a bejegyzést, és pont ma reggel döbbentem rá (bár már csak útközben), hogy az lenne a legjobb, ha behoznám a körömlakkot a munkahelyre, mert otthon tuti nem jutok el odáig, hogy használjam, már csak azért sem, mert nem akarok a szamuráj orra alá büdösíteni vele.

Tá Titi 2015.03.19. 10:47:54

@Gem: Az önmagában is érdekes, hogy a nők jobban tolerálják, - uram bocs, szeretik – benzin, aceton, hígító és más kemikália illatgőzét…

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.03.19. 11:29:36

@Tá Titi: van erre valami referencia? mert nekem eddig csak fiúk mondták, hogy szeretik az ilyen aromás vegyületek szagát.

Tá Titi 2015.03.19. 11:46:36

@Nils Holgersonné: Van.Addig is még előkotorom, előzetesen csak ennyi; a fiúk hencegnek mindennel, a lányok pedig "teszik dolgukat"...

Gem 2015.03.21. 22:34:52

Drágaságom: május 8-10. között gyerekbarát (de nem agyoncivilizált!) vízitúra a Bodrogon. Ki tudsz venni egy nap szabit, hogy a kisliliommal elgyertek? Mi megyünk (mert minden rendben lesz addig is, a betegségek messziről elkerülnek, sütni fog a nap stb. stb.)

Gem 2015.03.21. 22:36:00

@Tá Titi: tolerálja és szereti a ... Ez nagy butaság.

Tá Titi 2015.03.21. 23:37:44

@Gem: Lehet.
Az jó, ha életünk során elkerül minket a "nagy butaság"...
De, ha létezik ez a "nagy butaság"...
( Na,jó túlzás lehetett a többesszám ;)
És lehet, hogy nagy butaság, mégis létezik, hogy tolerálják ha nem létezne ez az állapot, nem lenne a lakk a körmökön ;)
"tolerancia és szeretet" - hmm...
www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2005/tv0512/inzelt.html

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.03.22. 14:35:54

@Tá Titi: ?? a férfiak is tolerálják (uram bocs szeretik), különben nem léteznének a szerelömühelyek és biciklifényezök, meg ki tudja, mi még, ahol aromás vegyületeket használnak annak reményében, hogy valamai szebb lesz töle. Szóval ennél azért erösebb érveket várunk...
süti beállítások módosítása