Egy kis pihenot iktatok be a kina-turné-naplóba, hogy meseljek nektek Manfredrol, egy igazi osztrák globetrotterrol.

Manfred kollégámmal ma többen együtt ebédeltünk. De ha este felhívjátok, a gyerekei biztos azt mondják, a papa épp Afrika partjainál van.

Elmondom, hogy csinálja. Az egész úgy kezdodott, hogy Manfred december elején vett egy szoba-evezogépet. Azóta is edz rendíthetetlenül, mindennap 10 percet, de hetenként kétszer fél órát. A gyerekei meg kérdezgetik, papa, hová mész? Merre evezel ma? Hát így történt, hogy Olaszországból indult, egy folyón leért az Adriára, át a Földközi-tengeren a Szuezi-csatornához, végigevezett a Vörös tengeren és most látja már a szomáliai partokat.

Minden este, edzés után megnézik a gyerekszobai földgömbön, épp merre jár, és mesél kicsit a kalandjairól. Kicsit aggódtak a kalózok miatt, de szerencsére azok a pénzre utaznak, nem a szegény evezosokre.

Persze mindenkinek beindult ebédnél a fantáziája. Van, aki utazasi katalogusokat ajanlott fel, hogy kepeket is lehessen kozben nezegetni az adott orszagrol, meg gondoltuk, irhatna kepeslapokat is a gyerekeknek. Jovore meg szobabiciklit kerhetne, hogy kicsit a szarazfoldet is felterkepezzek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr252590290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ruju 2011.01.17. 20:18:19

de ééééédes!

nux vomica 2011.01.19. 14:37:09

Milyen kár, hogy már nincs kisgyerekünk!
Nagyon vicces lehet, mikor a kicsik körbeveszik apát evezés közben és mély, csendes áhítattal szurkolnak apának: érjen el estig valamilyen mesés helyre.
süti beállítások módosítása