Már napok óta vágytam palacsintára. Nagyon.

Hétvégén akartam sütni, vagyis TB-t kértem, hogy süssön nekem. Vettem is mindenfélét hozzá - sajnos házi baracklekvárunk nincs-, de aztán a sok esemény között elmaradt.

Közben voltunk étteremben is, ahol a fiúk desszertnek palacsintát kértek, de én ellenálltam - ha kicsit is beleharaptam volna, akkor lehet, máris kielégül a vágyakozásom, és akkor már nem élveztem volna annyira az otthonit, ami pedig sokkal finomabb (pl kevésbe édes), és azt szerettem volna, hogy leüljünk az asztalhoz, és egyvégtében megegyek 4-et, utána szusszanjak, és még nagy nehezen leküldjek egyet-kettot. hmmmm, nyami.

Ez olyan fixa ideám lett, hogy TB-nek megesett rajtam a szíve, és bár hetfon elég késon jött haza, míg én egy kád forró vízben áztattam magam és olvastam, o bekeverte a tésztát. Míg pihentette, leült videót szerkeszteni, és annyira belemerült a munkába, hogy azt gondoltam, könnyítek rajta, és én sütöm ki a palacsintákat. De nehogy azt higyjétek, hogy örült neki! Kijött morgolódni, hogy akkor ezt a vacsorát már nem is o csinálja, így már nem is az igazi, elrontottam az egészet. Durcázott egy kicsit a számítógép elott, de aztán megnyugtattam, hogy én már azért is hálás vagyok, hogy ilyen keso este nekiállt a bekeverésnek. Meg az eszméletlen finom túrókrémet is elkészítette, pedig én egyébként nem is szeretem a túrós palacsintát. Leültünk, ettem egyvégtében  4-et, aztán szusszantam, es még nagy nehezen leküldtem egyet-kettot. Hmmm, nyami.

Persze ha azt hiszitek, TB-nek ennyit jelentett a dolog, akkor még nem ismeritek. Tegnap, napközben, mikor dolgoztam, bekevert még egy adag tésztát, amit ezúttal ő is sütött ki, megterítette nekem az asztalt, kikészítette a töltelékeket, és elment próbára. Így várt engem haza :). Szóval ha valamit a fejébe vesz, abból nem enged. Még egy palacsintasütésnyit sem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr212822471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2011.04.13. 20:26:27

Nekem is kellene finom túrós palacsinta, mert nálunk mindig a lekváros volt a menő, esetleg spenótos.
süti beállítások módosítása