Mindenféle hivatalos okból (lassan könnyes búcsút veszek az AMS-beli haveroktól, és új pénzforrás után kell néznem), de inkább az én érdekemben, ki kellett töltetnem egy Interne Untersuchung (belső vizsgálatok) feliratú oldalt egy hozzáértővel. Én az elmúlt 6 év alatt itt még nem voltam háziorvosnál, szerencsére egy barátnőm hasonló cipőben jár, mint én, és ismert is valakit a tizedik kerületben, hát összekötöttük a kellemest a hasznossal, és együtt mentünk. A listán olyan pontok vannak, mint torok, bőr, tüdő, vérnyomás, fogak, belső szervek, ilyesmik. Gondoltam, majd belenéz a torkomba, esetleg meghallgat, megnyomkodja a hasamat, végül is láttam én már ilyet anyukám rendelőjében.

Szerencsére nem is kellett sokat várni, jött a doki, hogy menjünk be nyugodtan együtt. Leültünk, a barátnőm megkapta az automata vérnyomásmérőt, míg mért, a fickó kikérdezte: a fogai rendben vannak? a torka? a bőre? a belső szervei? közben beírogatta a lapra, hogy minden OK, aláírta és lepecsételte. Aztán én kaptam a vérnyomásmérőt, tőlem már csak annyit kérdezett, hogy akkor mindezek önnél is rendben vannak? Igen. Pipa mindenhova, aláírás, pecsét.

Ketten együtt sem voltunk bent 5 percet. Tulajdonképpen nem zavar, várni sem kellett, fizetni sem ezért, nem hiszem, hogy bármi bajom lenne, de azért nem is tudom... Ennek így nem volt túl sok értelme.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr624113503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babaBonBon 2012.02.15. 20:19:22

Hát biztos látta rajtad, hogy Te rendesen jársz orvoshoz :-)

Piszke a Birtokról 2012.02.15. 20:34:17

nekem az életbiztosításom megkötésekor kellett pár éve egy spec. orvoshoz menni, aki speciálisan pont ugyanezeket a szakszerű eljárásokat végezte el rajtam, mint a ti orvosotok - kivéve a vérnyomásmérést, de hozzátoldva egy csípő-derék-mellbőségmérést barkács-mérőszalaggal... Ismét csak azt tudom mondani: csodálatos, hogy hol tart már a tudomány:)

nux vomica 2012.02.16. 00:10:20

Ja, kezd kihalni a hivatás- szeretet.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.02.16. 22:19:54

@Piszke a Birtokról: :)))))))))) ezen jót röhögtem. Persze lehet, hogy mind pulzusdiagnosztákká képezték ki magukat, vagy olyanná, aki a fülcimpa alalkjáról megmondja, hogy van- bajod

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.02.16. 22:21:17

@nux vomica: ne is mondd, már fogalmazgatok magamban egy posztot az osztrák orvostársadalom elgépesiedéséről. semmi sztetoszkóp, semmi kézi tapintás, semmi belenézés...

babaBonBon 2012.02.17. 09:53:28

Ja, az csak most ugrott be mi történt velem, amikor még volt vizitdíj. Lázgörcsközeli állapotban mentem be este az ügyeletre. Megnézte a torkom. Kérdezte mennyi a lázam, mondtam nem tudom, mert nincs hőmérőm. Hát mondjuk azt ő is érzi, hogy meleg vagyok, mindegy, felírt valami gyógyszert azt szedjem. (És persze 1000 ft a vizitdíj, mert ügyeletben volt). Másnap reggel a kórházban megállapították, hogy sepsisem van és jó, hogy jöttem, mert ebbe bele lehet halni (ilyenkor nem kellett volna v.díjat fizetni). Találkoztam még a kedves doktornővel akkor is , amikor már osztályos betegként feküdtem a kórházban, de szerintem nem ugrott be neki az arcom... :-) Nekem még ma is beugrik az övé!
süti beállítások módosítása