Nagy kifogáskereső vagyok,  nem tagadom, de amit a neten tapasztalok néha, az még rajtam is túltesz, és akkor azt gondolom, hogy igenis milyen rugalmas vagyok meg nyitott meg környezetvédő kulturális kreatív. Felháborodott anyukák írnak, hogy nekik már mér' is kéne a zsúfolt belváros zsúfolt sarki kisboltjába kendőbe vinni a gyereket és nem a babakocsiban, és akkor hogy cipelje a szatyrokat, meg a pelenkázótáskát (?), meg a retikült (?). Jó, én egyébként sem vagyok babakocsipárti, de azért egy banyatank nem az ördögtől való, lehet használni is.

Vagy egy másik blogon, mikor arról fröcsögnek a népek, hogy lehet-e városban biciklivel túlélni a hétköznapokat, vagy sem. Olyan logikátlan eszmefuttatásokat tudnak leadni, hogy csak nézek. Mert neki kell a palackos víz, és nehogy már 3 napos kenyeret egyen (egy biciklist meggyanúsítottak, hogy időmilliomos, mert pékhez jár, meg henteshez meg piacra, erre írta ő, hogy 3-5 naponta azért belefér a pék).

Komolyan, ennyire el van mindenki kényeztetve?

Amikor meg valaki arról írt, hogy a tévé előtt bambulás helyett lehet értelmes programokat is csinálni, például kirándulni (na jó, ez a modorosblogon volt, de azért ér), akkor meg hirtelen mindenki 47ezerből élt, amiből nem jön ki a HÉV- kiegészítőjegy Szentendréig az egész családnak.

Jó, én vagyok a perverz, minek olvasok ilyeneket. Meg mondom, nekem is vannak kifogásaim, csak nem látom a gerendát. Pedig jó kis tavaszi program lenne, hogy vizsgáljunk felül havonta egy kifogást. Mondjuk kezdem azzal, hogy azért kelek mindennap tízkor, mert Bandi sem kel fel, és nem akarom zavarni. Vagy csak mert jó heverészni mellette. Pedig magamtól felébredek sokkal hamarabb. Mostantól egy hétig olyan szánalmasnak fogom magam tartani, mint a fenti példákat, ha nem kelek fel, miután felébredek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr964476555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piszke a Birtokról 2012.04.27. 15:30:39

Azt hiszem jobb, ha én ehhez a témához nem szólok hozzá. Pedig tudnék, de minek :)

mágnyes 2012.04.27. 17:24:29

:) Én is tök jól meg tudom magyarázni, hogy azért vagyok kövér, mert ilyen a betegségem, meg mert csak szénhidrátot van időm enni, és nincs időm mozogni. Miközben csak egy válogatós lusta dög vagyok, de mikor mindezt felismerem akkor ... sem történik túl nagy dolog, viszont a héten háromszor is gyalog jöttem haza a 2. busz helyett ... és még csak nem is került semmibe :) Viszont tény, hogy minden hibámat meg tudom magyarázni, már ha lenne :)

TáltosBandi 2012.04.28. 12:09:33

Na, akkor már tudom, miért nézett olyan szomorúan ma reggel negyed tizenegykor.

:D

Én azért kelek tíz után, mert ma is majdnem éjfélig fogok dolgozni, és utána még hivatalos leszek egy nagyon titkos összejövetelre, tehát nem lehetek fáradt.

Meg azért mert imádok sokáig aludni.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.05.02. 08:34:37

@mágnyes: Ó, igen, magyarazni én is tudok :)) ördögi kör, kíváncsi vagyok, van-e, és megtalalom-e valaha a megoldást.

Piszke a Birtokról 2012.05.02. 10:00:34

Az a bajom igazán, hogy miért nem lehet simán azt mondani, hogy ’lusta vagyok/így esik jól’? Legalább saját magának ne keresgéljen már kifogásokat az ember. Halogatás meg nálam azért ritka, mert ha azonnal nem csinálok meg valamit, akkor viszont képes vagyok bármeddig tologatni egy 30 percben elintézhető dolgot, és azt borzasztóan utálom, hogy a halogatás hónapjai alatt minden nap 'nyomnak' ezek a teendők. Mennyivel egyszerűbb annak, aki simán elfelejti :)

Mikaél 2012.05.03. 20:52:51

Kedves !
Kedves Mindenki.

Az igényeik...
A céljaink...
A saját "mércénk"...
Azért van más-más igényünk a "világmindenségéből" arra amit elérünk, mert nem akarunk többet.
Vagy "csupán" azt mondjuk magunknak, azzal "vigasztaljuk" magunkat: Jól van ez így nekem...
A jelenlevők bár "csipkedhetik" egymást -finoman - nem mondhatók "lustának".
Bár tudom, hogy minden nézőpont kérdése !
Az azonban vitathatatlan, hogy jól össze "találkoztak" a "kimagyarázkodók", "kifogás keresők" "csepürágók" a "kreatívak" a "sebnyalogatók" a "kiokosítók" "és a többi"..;-)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.05.04. 20:07:30

@Piszke a Birtokról: fu, hát ez ütött. mentségemre legyen mondva, eredetileg a többiek hülye kifogásairól akartam írni, csak beindult az önkritika. :)

Piszke a Birtokról 2012.05.04. 20:40:42

@NH-né: mondjuk valójában nem is elsősorban a te kifogásaidra írtam, nálam a babakocsisból kiindulva a nyüsszögős, minden pici kényelmetlenséget katasztrófaként megélő elkényeztetett-lusta-kifogásosok verik ki a biztosítékot. Nem is a kifogások, mint inkább a "nekem ez jár" attitűd. Na erről akartam alapvetően, csak néha annyira igyekszem körültekintően fogalmazni, hogy teljesen nem sikerül :D

Kalor 2012.05.05. 10:01:27

ennek a tipikus peldaja az, hgoy a szuleim 37 eve laknak ugyanabban a kis panellakasban, es tobbezer okot tudtak mar kidolgozni arra, hgoy a kinos kenyelmetlensegek ellenere miert ne mozduljanak. de nem sorolom. hangsulyos lehet parok eseteben az is, hgoy a masik ugysem akarja/ugysem tetszene neki, vagy legalabbis nem akarja elegge, mig az illeton nem mulna a dolog. a masik oldal persze ugyanezt mondja. :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.05.05. 20:37:09

@Piszke a Birtokról: ja, jó, akkor kb ugyanarról írtunk :), engem is kiakasztottak a posztban említett kommentek, meg a tényleg hülye kifogások az ellen, hogy lehetne máshogy is élni.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.05.05. 20:39:44

@Kalor: na ja. Van egy elméletem rá (na jó, nem az enyém), hogy miért lesznek az emberek előbb-utóbb ilyen tehetetlenek, amikor csak a saját-maguk-által-is-utált rutinok közt élik az életüket, de nem akarom az ezoterikus magyarázatokkal terhelni a blogolvasókat :)
süti beállítások módosítása