Nils Holgersonné 2012.07.10. 16:14

Hat hét

Hat hetes a kishangya, hat hetes anyuka vagyok, hat hete két nő várja haza Bandit. Sok is, kevés is, lehetne akár hat év is.

De azért jó sok minden tud történni hat hét alatt is, voltak itt nagymamák, többször is, nagybácsik, barátok voltunk Tszm-en jó sokat, folyamatban vannak a papírjai, volt eső, volt kánikula, sok sírás meg sok-sok alvás, ambulancia, gyerekorvos, séták, magamba roskadás, de leginkább Lili csodálása, annyira odavagyok érte, órákig tudnék beszélni a kis dolgairól, mutogatnám minden kis fintorát, lefényképezném egyesével minden imádnivaló kis részletét, külön azt a ferde kis lábát, ami még a pocakom görbületébe simult bele, külön a gödrös térdét, külön a husi combjait, a fokhagymafenekeit, a kerek pocakját, a kis teknős-nyakát, amit csak a nagymama tud tisztára mosni, mert a tokaráncok közt mindig szöszös, a gyönyörű csuklóját, ami olyan kis vékony, a piszén pisze orrocskáját, az apró füleit, a selymes haját, a barack fejét, a szilva szemeit, a száját, ami néha kiscseresznye, néha meg nagyonszéles kisbéka mosolyú, külön a pillanatot, mikor felhúzza a szemöldökét (kiskorában - a kórházban- még azt hitte, így kell kinyitni a szemét), mikor csücsörít, mikor hapcizik, mikor ásít, mikor figyel a nagyapjára, mikor visszapuszilja a nagymamát, mikor simogatja a kezem, mikor megrovóan néz rám, mikor nézegeti Bandival a képeskönyvet, mikor bőg, mert az is olyan klasszik cuki babasírás, mikor véletlenül mosolyog, mikor hernyózik az ágyban az anya tejilllat irányába, mikor elrévedve bámulja a függönyt, mikor majdnem leragad a szeme, de még a rés alól is figyel, jaj, nem kell nekem kánikula, hogy olvadjak.

énruhámban.jpg

Régi képek következnek, már legalább hathetesek :) A fenti például akkor készült, mikor hazahoztuk a kisMausit, és arról nevezetes (ezt akkor elfelejtettem megmutatni), hogy ez a narancssárga - fénykorában piros- rugdalozó pontosan az a darab, amiben engem vittek haza a kórházból, mikor megszülettem. Lili követte a menyasszonyoknak szóló tanácsot, volt rajta valami régi (a rugdalózó), valami új (a zsiráfos bodyja, ami nem látszik itt, de Bandi vette neki), és valami kölcsönkért (egy kiskabát, ami bőven nagy volt még rá,m de akkor még nem volt kimosva minden cucca a kis koraszülöttünknek). Egyébként milyen vicces már, ha valaki 5naposan is már az anyukája ruháját hordja?

gólkirály.JPG

Focista lesz ebből a lányból, akárki meglássa. A lába már nem is ilyen kis görbe, és a törökülésről is kezd leszokni. Pedig cuki. Találós kérdés: hol van ezen a képen a másik lába? :)

kezek.JPG

Bóbita alszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr854638257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missMarple 2012.07.10. 21:50:27

És mi volt a kék?
Ja, a szeme.
Amúgy meg elnézést,de a Bóbita név már foglalt.(legalábbis itt az alvégen)

málnabálna 2012.07.10. 22:20:50

cukkkkkkkermausi :)
haha a Bóbita nálunk is "foglalt"...:D:D mikor még nem tudtam, h fiam vagy lányom lesz az első csöpp békám, hát Bóbitának becéztük irtó sokáig...:) majd kiderült, h fiúcska, így a lányos Bóbitát néhol felváltotta a Bencúr :)

Piszke a Birtokról 2012.07.11. 07:49:09

Boldog névnapot a kisegérhangyabóbitának :)

missMarple 2012.07.11. 12:13:02

Vers Lilikének

Hogy lalaláztak
a virágok valaha?
Biz egymás közt
csak így:
Lalala, lalala.

De mióta
meglátták
Miénk Lilit,
minden virágszálban
egy Lili
virít,

s ha danolásznak,
így lalaláznak:

Lilili, lilili,
lilili, lilili.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.07.11. 18:56:57

@missMarple: @málnabálna: bocsánat, nem akartam lenyúlni a Bóbitát, inkább csak a kép hangulata adta az ihletet.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.07.11. 18:57:57

@missMarple: jajj de aranyos! majd mondogatom neki. olyan igazi dúdolós-dajkálgatós hangulata van :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.07.11. 18:59:20

@Piszke a Birtokról: jaj, nagyon szépen köszönjük! (kicsit homlokracsapósan, mert pár napja a fejemben volt, de mára persze elfelejtettem :) mázli, hogy még nem kér számon!)

Ziebi 2012.07.12. 00:41:59

Hogy lehet egy gyerek ennyire tökéletesen gyönyörű? :)

málnabálna 2012.07.12. 12:59:24

@Nils Holgersonné: nincs mit lenyúlni, semmi sem foglalt kizárólagosan!! :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.07.12. 20:13:19

@Ziebi: Mondanám, hogy nagyon igyekeztünk, de ez egy abszolúte rajtunk kívül álló faktor eredménye, mi csak örülünk és gyönyörködünk.:)

Zazálea 2012.07.12. 20:32:20

ez a legalsó kép...nagyon kellett figyelnem, meg számolnom, hány kéz van rajta és melyik hová tartozik.
gyönyörűvolt. gyönyörűmost. gyönyörűlesz.
süti beállítások módosítása