Egy éves a kisgerle, még mindig csak ízlelgetem a dolgot, hogy nekem már éves gyerekem van.

A méreteit nem tudom pontosan, le kéne mérni, de lusta vagyok, majd csütörtökön a gyerekorvos. Kicsit megnyúlt, de azért még mindig olyan gyúrható kistészta, mindenki neveti a pofiját, aki látja. Főleg szoptatom, bár mellette tényleg mindent megkóstol, és mindenbe beleeszik, de semmiből sem értékelhető mennyiséget. Ennyit arról, hogy ilyen idősen az anyatej már nem olyan, meg hogy felhigul. Na persze.

Én egyébként nem voltam ilyen LLL-es szoptatásmán ősanya, csak így alakult, és erővel azért nem szoktatnám le, ha elkezdek dolgozni, így is, úgy is kevesebb jut majd belőlem. Addig meg hadd kapja.

A születésnapján még csak 4 foga volt, az alsó kettő belefér a felső kettő közti résbe, mindig nevetnem kell, ha látom. Kisviziló.

Ácsorog kapaszkodva, ha fáradtabb, támaszkodva, mint Mari néni a kertkapun. Kapaszkodva körbesétál, de nincs még sok kilométer a lábában. 

Puszit cuppant, brekeg, viccesen fúj, egy csomó mindent tud a szájával, és láthatóan élvezi.

Tapsol csak úgy, zenére bólintgat és tapsol (erről muszáj lesz egy videót csinálni!), a "fújja a szél a fákat" mondókára meg fogja a kezünket és azt lengeti.

Sokat voltunk tesóméknál, unokaöcsém nr2 mellett TL határozottan csöndes, magánakvaló gyerek benyomását kelti. De jól kijöttek egymással, nem kell már állandó készültségben lenni mellettük, lerendezik a "nekemisazajátékkellamináladvan" -köröket, aztán jöhet a móka és kacagás. A nagyobb unokatesókkal (öttel szokott gyakrabban találkozni a 11-ből) meg aztán abszolúte harmonikus a kapcsolat, ha csak meglátja őket, már nevet.

Már nem csak azért vicces, mert van, hanem direkt is csinál olyat. Például megkínálja Bandit a szőlőből, beteszi a szájába, de nem engedi el, és akkor nevetünk, mi is, ő is.

A kis poharaiba belepakol, aztán játékból megissza, aztán kipakol. (Főz? :))

Ül az asztalnál, és ha valami távoli dolog kell neki, akkor szól lendületesen megrántja az abroszt, hogy közelebb kerüljön a vágy tárgya.

Igent meg nemet int a fejével, csak úgy, meg kérdésre válaszként is, lehet vele barkochbázni. 

Aludni még mindig nagyon tud, bár a fog kicsit megzavarta. Többet is mozog álmában, főleg, ha nincs hálózsákban, sokszor keresztbe kasul alszunk, szeretem. Viszont már nem olyan hosszú, hogy nem tudok körékucorodni, mikor nőtt meg ez a gyerek.

Egyszer alszik napközben déltől mondjuk fél háromig, 7 és 8 között fekszik, 7 és 8 között kel. De ma például valamiért hamarabb felkelt, fél hét körül, molyolt, aztán tiszta pelusban 9 körül visszaaludt, most fél 12 és még alszik, nem tudom, mi lesz ma. Ééééés tádáááám, magától már csak egyszer kel éjjel, meg egyszer hajnalban, és mindkétszer rövid evés után visszaalszik. 

Homokozóban, Ringatón körbenéz, körbesétál, odamegy más gyerekekhez, ismerkedik, nem kell a sarkában lennem és nem ül a szoknyámon se.

Hintázni, kádban pancsolni szeret, kijönni egyikből sem.

Háton hordozni vicces. A villamoson, metrón megsimogatja a mellettünk ülőt, aki néha nagyon meglepődik, sokszor észre sem veszik előtte, hogy van ott egy gyerek. Esetleg megmutatja a majmot, amit cumiláncon fel szoktam csiptetni neki.A múltkor vártunk a villamosra, az erős szél miatt behúzódtam egy kapualjba, és telefonáltam. Véletlenül vettem észre, hogy a hátam mögött Lili a kapucsengőt nyomogatja :D

Pénteken meg nem akart elaludni, nyűgösködött, nekem viszont készülnöm kellett a másnapi szülinapi zsúrra, úgyhogy a hátamra kötöttem. Tettem-vettem, kinyitottam a hűtőt, kerestem valamit, erre a szemem sarkából látom, hogy az ajtóból elemel egy tojást. :) Kicsit megijedtem, hogy szőnyegmosás lesz ebből, de aztán pár perc alatt rávettem, hogy ne hátrafelé lóbálja, hanem nyújtsa előre nekem. Mindezt röhögve, persze.

photo.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr245341530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hbogi 2013.06.03. 16:13:04

A kapucsengön annyit röhögtem..!!! :))))) Dórától pedig csodaszép képeslapot kapott, a buliban el is felejtettem megnézni, pedig többször nekiindultam, csak eltérítettek. :)

Ziebi 2013.06.03. 16:51:54

Kapucsengő :DDD

Mindg olyan szépen írsz róla, hogy kedvem támad odarohanni a sajátjaimhoz és összepuszilni őket. :)

nux vomica 2013.06.09. 22:51:24

Köszönjük az új beszámolót:DDD
süti beállítások módosítása