Nils Holgersonné 2013.11.08. 16:45

Jó pap

Hetente egyszer Heinz bácsit tanítom magyarul. A német mellett folyékonyan beszél franciául és csehül, így úgy gondolta, ideje, hogy magyarul is tudjon, az emberek így is túl keveset törődnek a szomszéd népek nyelveivel.

Heinz bácsi 87 éves.

Heinz bácsinak zöld hályog van a szemén, gyakorlatilag vak.

Heinz bácsi erősen nagyot hall.

(De tudja, hogy van ez - mondja a felesége, mikor kettesben maradunk. - Egy nő mindig talál magának elfoglaltságot, de egy férfinak programok kellenek.)

Én meg kedvelem a kihívásokat, így hetente egyszer 60 percet ordítok a tárgyesetről, az alanyi ragozásról, meg a tokaji borokról. Még pár hónap, és a házban lakók kollektívan mehetnek az alapfokú nyelvvizsgára.

És a vicc az, hogy a végére feltöltődöm, tele leszek energiával, és ugrálva megyek hazafelé (három utcányira lakik). Egyrészről baromi inspiráló, hogy valaki ilyen idősen is fáradságot nem kímélve tanuljon és lépje át a saját korlátait (szegény többször bosszankodik, hogy nem tud jegyzetelni), másrészről azt csinalom, amihez értek, társalgok, tanítok, és szerencsére Heinz bácsinak van humora, szóval még élvezem is. 

Egyébként meg kicsit olyan, mint az 50 első randi, vannak dolgok, amiket minden órán megtárgyalunk, és Heinz bácsi mindig meglepődik rajta. De legalább egyre frappánsabb válaszokat tudok kieszelni.

3 komment

Címkék: munkás

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr585620071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2013.11.09. 16:22:24

Én annyira bírom ezeket az öregeket, akik nem a "minek is bármit is erre a kis időre" típusok :)

babaBonBon 2013.11.10. 15:44:48

Ez annyira lenyűgöző-elképszető-meg minden jó :-) Szerintem ez a bácsi tökre megtalálta a kérdést a 42-re :-D én is ilyen akarok lenni (ha már egyszer úgyis meg kell öregedni)

nux vomica 2013.11.10. 18:00:27

Igen, valahogy így kell élni.Tervekkel, tettre készen, humorral és aktívan.
süti beállítások módosítása