Új mániám van! :) van egy (pamut?)szőnyeg a nappaliban, ami ugyan nem az enyém, hanem a bátyámé, de mi használjuk jelenleg. Nyers színű, elszórva vékony barna csíkokkal. Az utóbbi években történt vele pár baleset (ezt a bátyám nem tudja, és egyébként blogot sem olvas, szóval nyugodtan kitárgyalhatom itt az ügyet), a nyers szín nem éppen a mi életstílusunkhoz (vendégeinkhez, gyerekünkhöz) megfelelő, és nem is illik annyira az enteriőrbe, meg már egyébként régebben is álmodoztam róla, hogy lecserélem egy hasonló méretű (>1,5x2) perzsaszőnyegre (még akkoriban, mikor úgy volt, hogy megnyerek  egy nagyobb összegű állami díjat, amire a volt munkahelyem jelölt). Na, de ez nem jött össze, fátylat rá, ne búslakodjunk, viszont tegnap, mikor egy újabb nehezen kezelhető foltot emléket sikerült rajta elkövetnem, megvilágosodtam, mi kell nekem: be kell festenem bordóra. Vagy pirosra. 

Azóta teljesen ennek a lázában élek, fontolgatom, hol lehetne egy ekkora munkát kivitelezni, mert a mosógépbe nem fér be (önkiszolgáló mosodába szoktam vinni, de ott gondolom nem örülnének a projektemnek), mivel kéne festeni, mennyi festék kellhet egy ekkora darabhoz, mennyibe kerülne, nem kéne-e valami természetes módon meg próbálni, vajon minek lenne olyan erős, telt színe, ami nekem kéne, meg persze ezerrel álmodozom, lelki szemeimmel már pirosnak látom, vagy bordónak, gyönyörködöm benne, meg mutogatom mindenkinek, milyen szép lett. Teljesen feldobta a nappalit. 

Persze lehet, hogy meg mielőtt nagyon belelélem magam, fel kéne hívni a bátyámat is, mit szól hozzá. Bár, ahogy ismerem, azt fogja kérdezni, hogy miért nem narancssárgára.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr815754484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

málnabálna 2014.01.14. 20:16:17

hahaha...:D hát sztem festetni iszonyú drága lenne, kivitelezni ilyesmit házilag vmi nagy teraszon, kertben- betonon v. nem is tudom hol lehet elképzelni..esetleg fürdőkádban... én Lilinek egy hófehér leggingszét próbáltam bordóra befesteni házilag(miután az apukájával terepen annyira összekoszolták szép ruhástul mindenesetül, h menthetetlen lett és újra hófehér már soha!) és utána is olvastam, h milyen bogyókat kell begyűjteni, részben sikerült is a nagy "kifőzés"... vmi lilás bordó színű lett...kezdtem örülni... majd öblítés +ecetes öblítő víz jóval fakóbbá tette... nem voltam vmi elégedett, sőt a folt se lett annyira láthatatlan, mint képzeltem.. idővel vmi piszkos zöldes szürke alapszínt kapott és még nadrág alá néha használjuk, igaz erősen 3/4-es már :D

vackor1b 2014.01.14. 22:49:05

Igen, én is akartam mondani, hogy festés ide-oda, a foltok látszani fognak.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.02.02. 09:05:13

@málnabálna: a foltok elég halványak, ami erős, az pont piros, szóval azt be tudná fogni a festék szerintem. De igen, az ára katasztrofális :(
süti beállítások módosítása