Nils Holgersonné 2014.05.11. 14:36

Esik

Esik. Nem zavar, mondjuk baromira örülök, hogy semmi dolgom odakint. Csak olyan gyakran esik mostanában, hogy ha épp véletlenül süt a nap, és egy felhő eltakarja, Lili mindig megjegyzi: Eső. 

És akkor most adjunk hálát a gumicsizmáért.

Nagyon akartam ma írni, csak nem tudom, miről is pontosan. A kisnóta alszik, Bandi dolgozik, vendégségbe voltunk hivatalosak, de lemondták. Így legalább nekünk marad az össze krumplis pogácsa, amit csináltam. 

Az elmúlt hetekben nagyon összecsaptak a hullámok, rengeteg dolgom lett hirtelen, úgy hívom, hogy dolgozás, pedig nem jár érte pénz, de majd. Ez most az előkészítő fázis. Szóval ha nem hívtam fel valakit, vagy nem válaszoltam, vagy nem figyeltem rá, akkor az ezért volt. Van.

Láttam egy jópofa dolgot, hogy valaki, valami amerikai sikerkönyvszerző főmufti rendez olyan bulikat a barátainak, ahol mindenki úgy öltözik, viselkedik és beszél, mintha már 5 év múlva lenne. Na jó, eddig a pillanatig tetszett az ötlet, de ahogy leírtam, rájöttem, hogy 5 év múlva közelebb leszek a negyvenhez, mint a harminchoz; hát kinek hiányzik az? Na mindegy, néha azért jó lehet, mint egy farsangi bál. Van azért némi elképzelésem, mit csinálnék, mondanék egy ilyenen. Csak nem írom le, mert nem adom ki magam.

A másik, ami elgondolkodtatott, az egy kérdés volt, hogy mit csinálnék/dolgoznék, ha a pénz nem számítana. És tök szomorú, vagy egészséges, vagy nem tudom, de én nem igazán tudtam erre semmit se válaszolni. Ezért tart itt az ország. De annyira nem zavar,csak fura. Mindenki olyan válaszokat adott, hogy Afrikában segítene az éhező gyerekeken, hát nekem ehhez tökre nem lenne kedvem.

Szóval nem tudom. Antiszociális vagyok, elkalandoznak a gondolataim, és már egy rendes blogbejegyzés se telik tőlem. Pedig a múltkori videójátékos poszt után még azzal akartalak sokkolni titeket, hogy mostanában egy mobilos játékból tanulom az életet, és működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr56150174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2014.05.11. 20:27:25

Mert rengeteg dolgot csinálsz párhuzamosan a kishölgy mellett, fizetés nélkül, tehát eszedbe sem jut, hogy még ezen kívül mit lehetne.
Majd eszedbe fog jutni, ha lesz üres perced.

vackor1b 2014.05.15. 14:49:33

Erről ez jutott eszembe: alapjovedelem.hu/ Gondolkodtam is rajta, hogy akkor hányan dolgoznának. Akik eddig sem akartak dolgozni, azoknál úgyis mindegy. Mikor hallgattam velük riportot a http://www.jeladóradio.hu-n végig gondoltam, hogy mit tennék én. Az biztos, hogy nem hagynám abba a munkámat. Meg is őrülnék. Bár nem értek a politikához, gazdasághoz, az biztos, hogy így is úgyis a mi pénzünkből osztogatják a segélyt, támogatást... Akkor meg mi a különbség. Akár így is mehetne az ország.

Gem 2014.05.16. 13:13:37

@vackor1b: Szerintem ha lenne alapjövedelem (én támogatom), csak az nem dolgozna a most pénzért dolgozók közül, akinek most sem ér semmit a munkája, vagyis nem vesztenénk semmit.

málnabálna 2014.05.27. 20:01:24

Afrikába én se mennék sztem, de volna egy-két dolog amit szívesen csinálnék, ha pénzt se kapnék érte, de ha belegondolok bőven van a jelenben is, amit csak úgy csinálok, más meg pénzt is csinál belőle simán... hmmm, tán nem vok jó pénzcsináló? (Fenébe!)

hbogi87 2016.11.09. 07:20:52

Amennyi extra munkát végeztem a gyes utáni években (és nem hogy plusz pénzt, de még sokszor egy köszönömöt sem kaptam érte), hogy most nincs lelkifurkám amiért nem dolgozom ( munkahelyen). Mert a lakás mindig nett, minden nap fött étel van az asztalon, a ruhák tiszták, a gyerek nyugodt, két tanfolyamot végzek online ( az egyikböl diploma lesz) és tervben van egy harmadik....ez beillik a fenti "mit csinálnék ha nem dolgoznék" kategóriába? ;-) Afrika? Neeeem. Itt is van épp elég szenvedés, ezt kellene elöször rendbe rakni, amúgy meg nagyon nem bírom az ilyesmit.
süti beállítások módosítása