Kicsit beindultak a dolgok munkafronton, bár konkrét előrelépés még nem történt. Egyrészt szívesen írnék erről részletesebben (és akkor végre nem csak gyerekes posztok lennének), másrészt túl sok a másnak teljesen érdektelen részlet. Furcsa mód igen közel állok ahhoz, hogy saját céget alapítsak, ami mar csak azért is vicces, mert ez az az életpálya, amitől mindig is fáztam. Olyan jó alkalmazott lennék valahol, de komolyan. 

Szeretném a mozgasterápiát németül is csinálni, amihez csak a némettudás hianyzik, kicsit parázom, hogy nem értem meg az óvódásokat. De egyelőre az anamnézist fordítom, magamat hátráltatva az optimista és motivált hozzáállásommal. Közben az ams, a helyi munkaügyi hivatal kitalálta, hogy menjek némettanfolyamra, meg közben elküldtek egy másik tanacsadó céghez, akik diplomásokra specializálódtak (az állami ams nem igazán van felkészülve erre). A másik karriertanácsadó cég meg azt mondta, inkább egy projektmanagement kurzust fizettessek ki velük, jobban nézne ki a cv-mben, mint a nyelvtanfolyam. Hát jó. Így valamelyik nap reggel nyolckor megjelentem egy toronyház aulájában, végighallgattam egy egyórás előadást a lehetőségeimről, amiket a grazi egyetem kínál nekem, és amikhez az információs brosúra szerint C1-es nyelvtudás kell minimum. Na ez nekem nincs. Igen, tudom, itt élek 8 éve, de ebből 6 évet angolul dolgoztam, kettőt meg itthon töltöttem, és csak a játszótéri anyukákkal, meg a szomszéd nénikkel beszélgettem, hát ehhez nem kell C1. Aztán mindenkinek volt egy egyéni elbeszélgetés a cég embereivel. Mivel tisztában voltam vele, hogy engem itten haza fognak toloncolni, kitűnò helyezkedéssel megcsíptem a sorban a második helyet, ne kelljen már ott töltenem a délelőttöt a nagy semmiért (bár ahhoz képest, hogy az előre megkapott program szerint délután 5-ig tartott volna az info-nap, egészen jól álltunk fél tízkor, végül nem kellett kihasznalnom a délutánra babysitterként csatasorba állított barátnőket).

az egyéni beszélgetésen a nő nem bírta eldönteni, hogy elég-e a felsőfokü végzettségűeknek tartott kurzushoz a nyelvtudásom, és másodvéleményt kért. Felbaktattam az emeletre a főnök úrhoz, aki meg két perc kedélyes társalgás után (mely során főleg ő beszélt, én meg előzékenyen nevetgéltem a viccein) piros filccel ráírta a papíromra, hogy némettudása megfelelő, és leküldött az adminisztrációhoz. Véleménye szerint egy nyelvtanfolyamon nem lehet egy nyelvet megtanulni (értettem, mire céloz), és ugyan baromi fárasztó lesz, de jót fog tenni a kurzus. Nem tudok nem arra gondolni, hogy csupán örült a mosolygós fiatal lánynak, ki nem szarja le, hogy beszél németül, az átlagéletkor jóval az enyém felett volt az érdeklődők között. 

Persze ez így nagyon jól hangzik, meg örülök is, biztos vagyok benne, hogy sok szempontból jót fog tenni nekem ez az egész, ráadásuk ingyen van (vagyis sok pénzbe kerül, de az ams kifizeti), de van hátulütője a dolognak:

- A kurzus 10 hétig tart (augusztusban kezdődik), heti 36 órával, hétfőtől csütörtökig reggel 8-tól 17 óráig kell bent lenni, a péntek szabadabb. Lili bölcsije (!na ez egy külön poszt lesz) 8-tól 4- ig működik, TB-re nem számíthatok. 

(Persze ha valami csoda folytán most hirtelen kapnék egy állást, ugyanezzel kéne szembenéznem. Bár akkor legalább fizetést is kapnék, és az mindjárt többféle megoldást engedne meg)

Az előzetes elképzelés szerint a következő hónapban nagyon kedves leszek minden rokonnal, és gyakran hívom őket telefonon, hogy ha már kellően ellágyultak, nekikszegezhessem a kérdést: melyik héten érsz rá augusztus közepe és október vége között? Belegondolni sem szeretek, hogy mi van, ha valamelyik hétre nem jön össze a szitter. Abba sem, hogy hogy fogja ezt az egészet Lili viselni. Ugyanakkor tényleg jó, hogy az egész helyzet nem olyan éles, mintha munkát kaptam volna, maximum a kurzust bukom el, bár jó lenne a végén letenni a vizsgát. 

Hát ez van most. 

Mikor értek rá?

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr456384979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyaronpirostelenkek 2014.06.19. 16:53:53

Szia, aug 20-ig Budapesten leszek, ha segithetek, szolj, nagyon-nagyon szivesen kiugrom - amugy is van inteznivalom Becsben, akkor aug-ra teszem!:)
Mondhatni enyem a megtiszteltetes!:))
Puszi!

hbogi 2014.06.19. 17:13:29

Nekem munkahelyi tapasztalat, hogy kisgyerekes anyakhoz kicsit mashogy allnak. Emlitsd esetleg meg, hogy mennyire lenne mukodokepes, ha te mondjuk masfel oraval hamarabb lelepsz, de cserebe tanulsz, mint a guzu. Ha L.akkor mar hivatalosan bolcsis ( es ezt papiron igazolni is tudod- csak kerni kell az ovonoktol), akkor nem kothetnek abba bele, hogy a fizetett bolcsiidon kivul nincs extra tobb szaz €-d babysitterre. En mindenkeppen beszelnek a) az ams-es tanacsadommal, b) a tanfolyamvezetokkel, hogy ilyen esetben mi van.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.06.20. 22:17:39

@hbogi: az a baj, hogy egyrészt már reggel sem tudom levinni, mert legkésőbb 7:20-kor indulnom kell. Másrészről igen, mondták, hogy csak akkor távozhatunk hamarabb, ha hozunk papírt az indokról, de mikor pótolok be napi másfél óra anyagot? de mindegy, meglátjuk majd.

nux vomica 2014.06.20. 23:16:12

Értem, mért nem mehettünk előbb!

Nyirati Rita 2014.06.22. 09:22:05

azt a na ELŐTTI felkiáltójelet de bírtam!
(tudom, hogy nem ez a lényeg, de azt nem esik jól leírnom sem, hogy én tudok segíteni :( )

hbogi87 2016.11.09. 12:02:28

Hehe, ha belegondolok, hogy mennyivel többet adott végül a kurzus, mint vártad... ;) Látod, jó idöben történik minden!
süti beállítások módosítása