(a vágóhídon töltött éjszakák emlékére)

A fekete hajú, szakállas, Oroszországban kiképzett férfi hajnali fél 5-kor lépett be a bécsi Westbahnhof főbejáratán. Határozott léptekkel a csomagmegőrzőhöz ment, a nála levő három táskából az egyiket betette a 3-09 számozásúba, befizette a 2 eurós díjat, majd felült a vonatra. Amíg el nem intéződik az ügy, addig egy vidéki, nehezen elérhető kisvárosban húzza meg magát a hegyekben, utána pár napot külföldön tölt, a biztonság kedvéért. A vonaton befotózta a csomagmegőrző jegyét és írt egy rövid, rejtjeles emailt a szlávos nevű lánynak, meg az osztrák férfinak, aki értett a rádiókhoz.

A szlávos nevű lány reggel kétszer is elolvasta az emailt, hogy biztosan jól felfogta-e. Mikor az osztrák férfi is befutott, már szavak nélkül is értették egymást. A férfi többévtizedes, precíz munkájának tapasztalatával fogott a feladathoz, és kis idő múlva már átnyújtotta a tökéletesen hamisított jegyet a csomagmegőrzőhöz. Eddig minden jól ment. A férfi többször figyelmeztette a szlávos nevű lányt a veszélyekre, legszívesebben el is kísérte volna, de az túl feltűnő lett volna.

A lány pontban négykor lépett ki a titkosított kísérleteket végző intézet kapuján. Könnyed léptekkel haladt a metró felé, miközben azon morfondírozott, vajon tudja-e majd használni a szakállas férfitól kapott műszert. A pályaudvaron tett egy pár felesleges kört a boltok felé, hátha követik, majd egy gyors balkanyarral belépett a csomagmegőrző szekrények eldugott terébe. Késlekedés nélkül a 3-09-es szekrényhez lépett, ahogy előtte már sokszor elképzelte, bedugta a hamis jegyet, és megkönnyebbüléssel hallotta a zár apró kattanását. Sietve kikapta a csomagot, szinte felkacagott, hogy ilyen simán ment minden, majd elindult a villamos felé. Most már semmi sem állíthatja meg.

 

(felújítok egy lámpát épp, és kellett hozzá hőlégfúvó, ami a kollégámnak van, mert neki mindene van, csak elfelejtette még a szabadsága elött behozni. viszont az én kollégáim nem hagynak cserben, és mindig van egy B-tervük)

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9313882236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyaronpirostelenkek 2018.05.04. 23:08:07

Jaj, ezek mennyire jok!
Beszippant es azon kapom magam, hogy: "mar vege is?"! Mint egy jo regeny:))
süti beállítások módosítása