Belépek a liftbe, az ujjam magától nyomja a második emeletet. Rögtön kiszúrom a sarokban a csikket. Mekkora paraszt aki a liftben dobja el a csikket, hiszen vagy éppen hazaérkezik, vagy most jött el otthonról és akkor is lesz egy kuka maximum hetven másodpercen belül.

A fejemben elkezdenek pörögni a lehetséges jövőképek. (Az nem lehet, hogy otthagyom. Ellenkezne az elveimmel. Itthon vagyok. A lift már az otthonomhoz tartozik. Otthon az ember nem szór el csikkeket. Ha más dobál el, minimum rászól. Ha nem látja, de talál a kertben akkor összeszedi. Mert akkor is rendnek kell lennie, ha néhány hangya rendetlen a bolyban.)

Első emelet.

Az agyam hetven százalékon dolgozik. (Annak a harmincöt százaléknak a hetven százaléka amihez józanul jogosultságom van.) Ha simán bedobom a friss szemeteszacskóba, akkor ha a tetején lesz N.H.-né biztosan meglátja és az ő agya is elkezd hetven százalékon gondolkodni. :) Közben egy gondolat formájában megjön a válasz. Úgy mentünk el otthonról, hogy kidobtuk a szemetet, szóval a friss szemeteszacskóban a csikk, egyedüli szemétként, kilencven százalékra emeli annak az esélyét, hogy N.H.-né észreveszi.

Második emelet.

Ha tényleg a liftben találtam azt a csikket, N.H.-né tudni fogja, hogy csak ilyen fura ember vagyok, aki összeszedi a liftben a kóbor, árva, anyátlan, magányos csikkeket.

Lehajolok, és olyan szerencsém van, hogy a csikk mellett egy kis zacskódarab is volt amivel meg tudtam fogni.

Tegnap reklám, ma papírszemét.

Üzenem az aggódóknak, hogy a fotózáshoz alátétnek egy papírszemetet használtam, a papírtárolóból hasznosítottam újra. A fényképezés után az abroszvédő papírszemét, visszavedlett papírszemétté, a csikk pedig a kukánkban pihen boldogan, megérdemelt nyughelyén. Mielőtt leültem megírni ezt a bejegyzést, kezet mostam szappannal, meleg vízzel, körömkefével.

Ennyire jó vagyok.                (4:38-tól)

 

(A szerző nem dohányzik -megjegyz. a Szerk.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr432890480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2011.05.09. 17:58:52

csak fogalmak tisztázása végett:
a paraszt, más nyelvekben farmer soha nem piszkít a saját lakóterületén.
Bunkó, koszos bagós, lusta,stb. jobban esett volna.
Én hasonló esetben a ház közös kukájába viszem, lévén szintén nem dohányos, nem szagulom a saját konyhánk szemetesében sem. Egyébként :
NAGYON RENDES VAGY Te csikk-szedő.

TáltosBandi 2011.05.09. 18:28:23

@nux vomica:

Mindig megmosolyogtatnak az ilyen fiatal olvasóim, akik valamit félreértenek. :)

Az én időmben a parasztot, használták a
primitív, bunkó módon viselkedés szinonimájaként.

Hjajj azok a hetvenes-nyolcvanas évek.

De pont ma olvastam, hogy azóta meg "A beszélő szempontjából semleges, kívülálló férfi"-t. jelenti.

szleng.blog.hu/2008/12/20/paraszt_10

Tuskó Hopkincs 2011.05.10. 08:04:03

Hmmm, az abrosz kimosása lemaradt ...

TáltosBandi 2011.05.10. 13:01:16

@Tuskó Hopkincs: Azért nem kellett kimosni, mert KÉT védőréteg volt a szemét, és az abrosz között. Egy szuper zacskódarab és alatta a húszoldalas papírvédő.

nux vomica 2011.05.10. 13:48:46

@TáltosBandi : nekem kimaradt a szleng a továbbképzésemből:-(

vackor1b 2011.05.10. 15:15:39

@nux vomica: Remélhetőleg a zacskó kellően szigetelte a szagokat.
Szleng ide-oda, a tiszteletre méltó parasztság nevében én kikérem magamnak ;) a ezt a szóhasználatot. Maradjunk inkább a bugris bunkónál.
hu.wikipedia.org/wiki/Bugris Ezúton is elnézést a bolgároktól. Egyébként ennek az oldalnak az alján is szerepel az értelmezés között a paraszt (kérdés, milyen értelemben).

babaBonBon 2011.05.11. 19:30:21

Utálom a cigifüstöt, a szétszórt csikkeket, a bagós leheletet, meg úgy együtt a cigaretta létezését! De szerintem akkor sem lett volna semmi, ha megfogja kézzel és leteszi az abroszra. (És persze kezet mos utána.) Persze én sem így tettem volna, de nem hiszem, hogy jelen esetben abroszmosás lenne szükséges, meg, hogy bűzölögne a szemetesben...
A paraszt pedig ma már AZT (is) jelenti és kész.
Ügyes vagy Bandi!
süti beállítások módosítása