Pár éve Washingtonban hozzámtartozóknál (édesanya+lánya) hédereltünk, és a nagy városnézés utáni pihiben csörgött a telefon, valaki bejelentkezett vacsorára, ó, persze Józsikám, gyere, nem is tudtuk, hogy a városban vagy. Mikor lerakták, kiderült, hogy az új vendég Szájer József lesz, aki még hamvas diákkorából ismerte a vendéglátóinkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Családias vacsora. Az intelligens arcú fiatalember TB, mellette SzJ, mögöttük írásos hímzéssel díszített párnák, magyaros ízek. 2010, Washington DC, USA

A néni egyébként elképesztő sztorikat mesélt a negyvenes-ötevenes évekről Magyarországon, aztán meg persze Amerikáról. A családi fényképalbumban a nagy vendégségekről szóló képeken felfedeztük pédául Bokros arcát, meglepően szénfekete szakállal, akkoriban ők is Amerikában laktak, és volt régebbről egy kis szakmai összefonódás is a két család közt. A néni rá is kérdezett SzJ-nél, hogysmint van a Lajos, hallja ám, hogy együtt vannak most Brüsszelben. Nem beszélünk egymással, ő most ellenség - jött a válasz, TB-vel meg majdnem beestünk az asztal alá, hogy akkor mostezthogy. Mert az ember azt gondolná, hogy ezek a jó urak ott az Európai Parlamentben mégiscsak a mi küldötteink, és politikai hovatartozás ide vagy oda, valahogy mégiscsak egy célért küzdenek, a mi országunk helyéért Európában. Vagy hogy is van ez. És mégis hogyan teszik ezt, ha még csak szóba' sem állnak egymással?  Ezért tart itt ez az ország, kérem.

Az egészre nem is gondoltam mostanában, csak aztán tegnap olvastam ezt, ami erről a cikkről szól, és eszembe jutott SzJ gyerekes, nem-vagy-többé-a-barátom hozzáállása. Komolyan van, aki még itt tart? OK, a cikk ugye pont arról szól, hogy szerencsére nem mindenki, de hogy-hogy egyáltalán bárki?! Az EP-ben?! Vagy egy országos napilapnál?!

Fel kéne nőni, mondták nekünk a gimiben a tanárok, meg aztán egymásnak is szajkóztuk, főleg az NGI meg az MP, elnyújtott hangsúllyal, csúfolódva, a legnagyobb zenebona közepén. Hát, én is csak ennyit tudok mondani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr673257365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2011.09.26. 12:27:50

A politika nem a Te szelíd lelkednek való.
Napóleoni idézet jutott eszembe:"A politikában a hülyeség nem hátrányos helyzet"

TáltosBandi 2011.09.26. 15:44:05

Emlékeztetem magam a fiatal SzJ-re.

Notburga · http://notburga.blogspot.com/ 2011.09.26. 19:53:52

Hát ez van... de mindenfelé, ahol emberek csinálják a politikát. (Bár az állatok sem tudták jobban, lásd Orwell: Állatfarm) Sírnivaló...

duquesa Vitória de Saxe-Coburgo-Koháry 2011.09.27. 18:39:45

A "Fel kéne nőni!" felszólításra az adekvát válasz az volna, hogy "Inkább te térdelj le...", de ezt sohasem volt alkalmam IVné JA-nak mondani. Elnézést.

perger.laszlo · http://www.rejtelmek.hu 2011.09.27. 19:24:20

Ez együttállás, a jövő héten megjelenő Zorán-lemezen van egy dal pont erről:

www.zoran.hu/dalok.php?id=238

Mikor növünk fel? a címe, és apró érdekessége, hogy Zorán szerzemény. Ez meg azért érdekes, mert legutóbb 1995-ben jelent meg saját dala.
süti beállítások módosítása