Tavaszi dekor nem nagyon szokott lenni a lakásban, van egy félkész ajtókoszorú (khm, 5 éve van félkész állapotban), ami nehezen akar összeállni (a szó szoros értelmében, valamiért a ragasztópisztolyos megoldás nem vált be az akrillal festett tojásokon, valakinek valami ötlete?), meg helyes kis horgolt tyúkanyók kotkodácsolnak a fejemben, de hasonlóképpen évek óta nem valósulnak meg.

De múltkor kaptam apukámtól egy nagyon szép ágat valamelyik bokráról (aki megkérdezi, hogy mégis melyikről, az nyer egy körutat apukámmal a kertjében, és utána tesztet is kell kitöltenie a hallottakról - csak mihez tartás végett, én minden alkalommal végigjárom vele a tanösvényt, de max 40%-ban tudnám a helyes választ, mert nem káptalan a fejem mint apukámnak). Szóval az ág ágas-bogas és bordó, nem csak frissen, hanem bordó is maradt (csak a képen nem látszik), és ebből csináltam én az első tojásfámat, ami a világ egyik leghülyébb szava. Egyelőre elég üres, minden nap horgolok rá egy virágot, meg majd lesz rajta remélem más is (pl tojás, ha már egyszer ilyen béna neve van). A madarak már régi lakótársak, csak most átrepültek az ágra, akár lehetnének többen ők is. És külön öröm, hogy az évek óta vett nem-tudom-otthagyni-1-euró-csak dekorációs homok és zselélabda (?) végre funkciót nyert, és nem a konyhaszekrényen porosodik.

 Mennyire jó lenne már az adventi naptár mintájára egy ilyen tavaszi naptár, hogy minden nap valami új kerül fel a fára? mondjuk el lehetne kezdeni február 15-én, vagy inkább március elsején, és mire tele lesz a fa, megérkezik a tavasz is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr584341833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2012.03.28. 07:10:58

Úgy olvastam hogy tesztet kell kitölteni a halottaktól. Brrr....Asszem megyek aludni. Az ágacskák pedig irtó jópofák. :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.28. 13:29:55

Hehe, mikor írtam, nekem is a halottak ugrottak be, és nagyon vigyáztam, hogy két l-lel írjam :)
Bocs

És köszi :) bár mist épp alkotói válságban vagyok, hogy milyen virágok legyenek még rajta, milyen színben, esetleg talán valami tojás jellegű.. De az sem baj, ha jövőre is lesz mit hozzá csinálni.

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2012.03.28. 16:47:04

Netán egy pirsovesszejű som lenne az ág forrása? :-)

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2012.03.28. 16:49:23

Bocsi "pirosvesszejű"-t akartam írni.

TáltosBandi 2012.03.28. 21:26:05

@Bécsi_Nikol: ezt az információt sajnos most nem tudom megerősíteni, de majd megkérdezem apukámat megint.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.28. 21:33:45

@Bécsi_Nikol: @TáltosBandi : ja, bocs, NH-né voltam, nem Bandi, csak ő volt bejelentkezve

Zazálea 2012.03.29. 09:03:36

kár, hogy neked is eszedbe jutott az adventi naptár- tojásfa párhuzam, annyira frappánsnak gondoltam magam (meg találékonynak is), hogy mikor odaértem a bejegyzésben,egészen elszomorodtam. :)

bokrokkal meg úgy vagyok, hogy van egy a kertben, amit tavaly ültettem, de nem tudom, hogy micsoda, róla folyik a FB-on egy kis vita, de én megálltam, mert mondtak valami gyönyörűséges latin nevet, ami nekem annyira tetszik, hogy felruháztam a bokrot ezzel (nálunk ez az és kész)
csak sajnos, mindig elfelejtem ezt a nevet.

nyaronpirostelenkek 2012.03.29. 11:40:27

A tavaszhozo fa annyira jo otlet, hogy meg a jelszavamra is rajottem. (Na, nem valami hirtelen ihletre kell gondolni, csak annyira elegem lett a hiabavalo probalkozasokbol, hogy ugy dontottem, szisztematikusan vegigveszem az osszes lehetoseget, permutacionak vagy minek keresztelte ezeket anno Madas?;) es lass csodat, a 2. (sic!) meglagyitotta Indapass-Cerberus szivet.)
A tojasfa az legalabb olyan, mint hogy a nyuszit (!) abrazoljak mindenutt tojasokkal, szegeny gondban lenne, ha neki kene oket tojni, ahogy sokszor hallom... A husveti csoki iden technikai okokbol elmarad...
De az, hogy legyen egy kis fa, amivel a tavaszt varjuk, az nagyon kozel all hozzam is. Mindig sajnalom, hogy a karacsony meg az advent olyan hamar elropul, kicsit szomoru elrakni a gyertyat, mecsest.
Meg egeszsegesebb is ( en tavaszvaras cimen otthon hagyom a kabatomat, " mert mar süt a nap", aztan egy hetig iszom a gyogyteat;)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.29. 16:23:18

@Zazálea: én inkább örülök neki, hogy ugyanaz jutott eszünkbe :)

én már gondoltam rá, hogy olyan kertet szeretnék, mint a botanikus, hogy helyes kis táblákon ott van a neve magyarul, latinul :) előbb-utóbb megtanulnám, de ha nem is, mindig tudnám, hol nézzek utána

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.29. 16:25:29

@nyaronpirostelenkek: jajj, de jó, akkor most már kommentelj sokat, hogy ne felejtsd el megint :)

hehe, igen, a tojásfa a túrórudifa közeli rokona :D

én is ledotam a kabátot, de idén ebből nem volt baj, bár most elég hűvösnek tűnik kint a lég

Kalor 2012.03.30. 08:49:11

ó, nem, meg csak az kene... nagoyn ari diszek, el is fogadnam oket itt szerte a lakasban, akar meg tojasfa formajaban is, de hgoy mint egy adventi naptarral, minden aldott nap kene foglalkoznom a diszitgetessel.... kezdem ugy erezni itt a penzes tablazatok meg a napi kis diszitomunka utan, ghiyo egy nagoyn hanyag noszemely vagyok, de szerencsere ilyenkor megemlitem a harom gyereket, es ezzel a dologgal lehet "takarozni". :DDD

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.30. 12:28:39

@Kalor: jajj, ne legyél már ilyen negatív! egyrészről nem kell a mindennapost komolyan venni, másrészről el lehet rakni a következő évre, akkor már tényleg csak azzal kell foglalkozni, hogy felakasztod az ágra. Te, vagy valamelyik gyerek. Szerintem tetszene nekik, ha válogathatnak, melyik legyen a következő.
Egy pár horgolt virág, vagy papírból kivágott dolog, például ilyenek:

anyahajoblog.blogspot.com/2012/03/husveti-dekoracio-gyerekekkel.html

vagy ilyen:

gyereketeto.blogspot.com/2012/03/husveti-diszek-lakasban.html

Biztos csinálnak ilyeneket a suliban/oviban is, egyszerre gondolom nem is egyet! Ne stresszeld túl, csak egy ötlet volt, de az biztos, hogy nem kerül olyan sok időbe!

Kalor 2012.03.30. 14:02:35

@Nils Holgersonné:
naaa, nehogy mar nagoyn komolyan vedd. :) lehet, hgyo azert tunhettem feszultebbnek, mert mar megint egy betegsegen vaguynk tul, es az eleg stresszes tud lenni (de antibio nelkul, igy van okom bizni benne, hogy az utso volt a szezonban), es eszembe jutottaz is, hgoy az adventi idoszak milyen rosszul van nalunk kitalalva a sok ovis-iskolas program, mikulasozas, adventinaptarkodas, kari dekoracio miatt. igazabol ezt kell majd megoldanom, mert mig a tavasz elegge kifele nyilogatos ido szamomra, az advent a befele fordulasrol szol(na, ha hagynak). amugy alapvetoen kitavaszodtunk itthon, vannak mindenfele pillangok, szivecskek, viragok, sot mar tojasok is, de ket fuggony projekt nagoyn idoszeru mar (betuz a nap), biztos ez is stresszel. tehat abszolute semmi problemam a tojasfa projekttel, az otlet remek! csak az en hatamon lenne pup most. de errol nem az otlet tehet, hanem az elozmenyek meg a korulmenyek.
husvetra valszeg elutazunk, aztan mindenki osszekapja magat a nagy egeszsegben-szabadsagban. :)))))
süti beállítások módosítása