Nils Holgersonné 2012.04.20. 17:45

Utolsók

Minden nőrokonom, -barátom és -ismerősöm megnyugodhat, a múlt hétvégén kiderült, hogy már április elején lejárt a kondibérletem. Én meg azt hittem, hogy vmikor áprlisi közepén fog. Azért egy búcsúedzésre még beengedtek (vagyis a gép teljesen simán beengedett, csak miután rákérdeztem, hogy mégis meddig járhatok, akkor látta  a srác, hogy már rég nem), de szomorú voltam nagyon. Több, mint négy éve jártam ebbe a kondiba (vagyis ehhez a céghez), szerettem, kedvesek voltak, tiszták, és TB-vel megvoltak a kialakult kis rutinjaink. Azt hittem, vele fogok utoljára menni, de hát nem.

Egy csomó minden van, ami ilyen utolsó dolog, vagy legalábbis a nagyon távoli és megfoghatatlan jövőben lebeg csak valahol az újra, és engem ezek a dolgok nagyon letörnek, sokkal jobban, mint amennyire várható lenne. Mert ugye nem rettenetes kényszer választ el a napi megszokott dolgoktól, hanem az áldott állapot (hehe), meg valami új, meg izgalmas, de mindegy, én megsiratok mindent a régi életemből. Például ha most nagyobb lakásba költöznénk egy jobb helyen (és tegyük fel, hogy megtehetjük), akkor is nagyon sírnék, szeretem ezt a kis lakást, minden hátránya ellenére, és az elmúlt években nagyon sok jó emlék kötődött hozzá. Ilyen kis érzékeny vagyok :), pláne mostanában; nem bírom, ha valami már nem lesz olyan, mint régen. A minap egészen elszontyolodtam, hogy arrébb raktunk pár pipacsot a konyha falán, hogy kiférjen a szuper, új világtérképem.

A múltkor meg az utolsó UH-ra voltam hivatalos a nőgyógyászhoz (egy szénfekete, kortalan nő, aki az Elefántcsont-partról jött, és francia sanzonokat dúdolgat), mondta is a néni nevetve, hogy már csak egyszer jövök, szülés előtt, és akkor mééééég nagyobb lesz a hasam (a múltkor rákérdeztem nála, hogy szerinte nem túl nagy-e, mert többen utaltak rá, de kinevetett, hogy az smafu, neki a fiával még nagyobb volt). Ez is fura, hogy ezek voltak az utolsó elmosódott, fekete-fehér képek a nyusziról. Legközelebb már színes, szélesvásznú (és Dolby digital surround sound).

Egyébként ha valakit érdekel, már 2 kilós a baba és naaagyon hosszú combjai vannak (képzavar, tudom, de 4 héttel hosszabb a csont, mint a baba). És majd átesik a hasfalamon, annyira törleszkedik a hátával egy kis simogatásra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr654463383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piszke a Birtokról 2012.04.20. 20:38:03

"4 héttel hosszabb a csont, mint a baba" :D :D hogy ezt milyen technikával tudtátok összehozni?? :))
Fura, pont ma reggel pont az ilyen 'rutinok' miatt gondoltam rád az első kómás kávé közben, hogy mennyi ilyesmi (is) változik egy gyerek kapcsán, és nyilván sokkalsokkal több minden, mint amire rá lehet készülni. Persze talán jobb is így, különben egyfolytában érzékenykedhetnél azon, hogy minden megváltozik :)

pjulcsy 2012.04.20. 22:11:49

Mélyről jövő, boldog, gondtalan időkre emlékező sóhaj, amikor még én irányítottam az életemet:))
Ma már nem én irányítok ugyan és az élet nem mindig gondtalan, de sokkal-sokkal boldogabb. Pontosan négyszer boldogabb:)

Kalor 2012.04.20. 22:55:54

en borzaszto neheznek eltem meg a valtozast a porgos eletembol, ahol sok emberrel talalkoztam nap mint nap a pelenkazos, szoptatassalkinlodos csak egy babaval levos kellemetlen allapotba. persze aztan belerazodtunk. ezt amugy csak utolag tudom, miylen pocsek volt, mert akkor jonak akartam erezni, hiszen ugye erre vagytunk, vagy mi, de azert nem olyan volt... nyilvan ezt mindenki maskepp eli meg, de nekem az elso nagoyn nehez volt, mert borzaszto eles valtas volt.
szerintem most meg jol ki tudod szomorkodni magad az utolso dolgokon, aztan mire itt lesz junius kozepe, mar nem lesz min buslakodni. vagyis en nagoyn remelem. meg kivanom. :)

Ziebi 2012.04.21. 06:50:36

És mennyi mindenből lesz első... :)))

babaBonBon 2012.04.21. 09:48:16

@Kalor: Én pont a másodikkal érzek így, bár nem az éles váltás miatt, hanem most már sok lesz a "jóból".
Az első egy hónapos volt mikor mentem a suliba, kint aludt a kocsiban (apukájával, vagy az enyémmel - mikor ki ért rá) és a szünetekben szoptattam. Még élveztem is, otthon babaillat, az iskolában is mindenki csodálkozik, hogy jajj, de édes, és én sem voltam a 4 fal közé zárva...
Bár azt mondják, a gyereknek jobb a nyugalom, stb., szóval a második elvileg jobban járt, hogy folyamatosan itthon vagyunk és az ovi-otthon-bolt háromszögön belül rójuk a köröket...
De én a nagyobbon sem látom (5 és fél), hogy megsínylette volna, hogy a könyvtárban egy széken aludt, míg én szakdolgozatot gépeltem. Nagyon alkalmazkodó lett és érzelmileg is kiegyensúlyozottnak tartom.

Nilsné! Ne aggódj ezek miatt. Persze nem lesz minden ugyanolyan, de ha a hónod alá kapod a gyereket és folytatódik vele az élet ott ahol félbemaradt, akkor sem áll meg a Kicsi a fejlődésben. Nagyon kell szeretni, ennyi, akkor már mindent megkapott, amit kaphatott.

mágnyes 2012.04.21. 13:13:27

Egy idő után rájössz majd, hogy minden meglehet a régi dolgokból csak egy kicsit másként. És igazából nem ezek voltak az "utolsók" hanem hamarosan jönnek az "elsők" :) Puszi :) Még mindig imádom azt a pocakos fotót, nagyon jó.

Kalor 2012.04.21. 19:59:18

@babaBonBon: hat igen, ez mindenkinek maskepp jon ki. en kizart, hgoy folytathattam volna a munkamat, sot, meg igy sem fogom tudni folytatni, ha mar a legkisebb is eleg nagyocska lesz. nyelvtanar vagyok, en hajnalban es delutan dolgoztam, gyakran keso estig. csaload mellett ezt nem fogom csinalni, nem akarom, hgoysosem lassam oket. vagyis nagy kenyszer kellene, de zserencsere az nincs. mast dolgozok majd, de ez meg nem forrott ki. mi egy csaladi vallalkozasbol elunk, ahol a ferjem nagoyn sokat dolgozik, igy a 3 gyerek ugye csakis ram marad. ezert nekem mar az elsonel kezdodott a mas vilag, es akkor meg nem tudtam, milyen lesz az majd. szerencsere azota kiderult, hgoy nagyon is jo, esugy erzem, nagoyn sokat "értem" az egesz folyamat alatt.
szerintem sem kell a gyereknek a folyamatos otthonlet es figyelem. a harmadik mar jon velunk mindenhova ahova a masik ketto (es van programjuk, egyre tobb), kevesebb figyelem is jut ra, megis o a leginkabb kiegyensulyozott. az elsovel azert voltam bezarva, mert kulonleges igenyei voltak, amiket szerencsere idokozben nagyjabol kinott. nem lehet elore tudni, milyennek szuletik a gyerek. mint ahogy azt sem, mylen lesz anyanak a no. :)))
nekem az nagoyn tetszik, hgoy H-nénak nincsenek igazan elozetes elvarasai, hanem majd szepen alakulnak a dolgok, es tud majd rogtonozni.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.04.21. 21:52:54

@Piszke a Birtokról: :D ultrahanggal. mert annak olyan a szoftverek, hogy a méretből rögtön azt mondja meg, hogy az hány hetesnek felel meg. Hogy pl a feje, meg a hasa 31 hetesnek, ami valójában, de a lábai 35 hetesnek. Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy ez élőben is fog-e látszani.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.04.21. 21:53:53

@Piszke a Birtokról: azér tökre megtisztelő, hogy a reggeli kómás kávé felett eszedbe jutok :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.04.21. 21:59:38

@pjulcsy: @Kalor: @babaBonBon: @mágnyes: azért nem dőlök a kardomba :) és nem is bőgök ezen egész nap, inkább csak észrevettem, hogy néha szomorú is vagyok. De köszönöm a biztatást, én is kíváncsi vagyok, hogyan fog mindez alakulni.
Lesz még erről bejegyzés, azt hiszem, az itthoni bezártságról meg magányról biztosan. Nem feltétlenül negatívan.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.04.21. 22:01:14

@mágnyes: jajj, köszi! Ciki, nem ciki, de én is sokat nézegetem :) még tervezünk májusra egy ilyen fotózkodást, meglátjuk, mi sül ki belőle.

nux vomica 2012.04.21. 22:46:15

Ha így veszed, minden nap egy búcsú, egy utolsó, mert holnap megint más lesz.
Jól ki lett találva, van időd a várandósság ideje alatt felkészülni, anyává érni. A gyerekek meg annyifélék és annyi reakciót váltanak ki belőled, hogy csak kapkodod a fejed.DE EZ ÍGY JÓ!

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2012.04.23. 06:50:10

Igen, nehez az eleje is, meg a vege is. :-)
Mert 20 ev utan hasonlo "utolso"-kat elek meg en is. Utolso gimnaziumi ev, utolso naaagy, kozos nyaralas, talan utolso kozos ev, mert a nagy kulfoldre keszul, utolso kozos bulizasok, nevetesek. Most en is bucsuzom a "gyerekes" evektol es izgatottan varom, hogy milyen lesz a felnott eletem, mikozben neha elszomorodom, hogy valami veget ert.
Kedve NH-ne, ne aggodj! Jo lesz. A regi helyett kapsz valami ujat, csodalatosat, potolhatatlant.
Ha neha egy kis kikapcsolodasra vagysz majd, egy bebiszitter tuti varja majd a hivasodat. :-)

Zazálea 2012.04.23. 14:12:12

a csontos mondathoz csak azt szeretném hozzáfűzni, hogy Virág gyerekünknek a csontjait 2héttel szülés előtt mérte meg az UH és és a csontokból azt számolta ki, hogy a gyerek 2950 gramm lesz. és akkor mondtam neki, hogy hajrá,mert anyósom szerint ez a gyerek nem lesz 3 kiló se, tehát aztaz 5 dekát szedje fel.két hétre rá 4100 grammal született meg.

nem, nem volt ilyen szófogadó, csak a csontok... azok alapján neki 3 kilósnak kellett volna lenni.:)

babaBonBon 2012.04.23. 21:02:33

ja,csontok... akkor jó eséllyel indul topmodellnek vagy hosszútávfutónak - ezeknél a szakmáknál jól jönnek a hosszú femurok :-)
süti beállítások módosítása