Nils Holgersonné 2013.08.20. 22:14

Tévézek

Megy az István a király.

Nem erról akarok írni, de nem állom meg, hogy ne ócsároljam a szereplők hangját, a legtöbbje rettenetes. Miért, miért, miért?

szóval én mióta értem a történetet, mindig is Koppánynak drukkoltam, de bárhányszor hallgattam meg a bakelitet, sosem ő nyert. És most, miközben a fejemet a falba verem, hogy milyen borzasztó az előadás, ugyanúgy megráz a tragédia, hogy milyen lehet nézni, hogy széthull az ország, az életed, és nem tehetsz ellene semmit.

update: jó, voltak benne jó megoldások, a végén, ahogy bezárta őket a szent korona, az kifejezetten tetszett, még a theater an der wien-ben is megirigyelték volna, de a Trabantot nem tudom megbocsájtani, a rettenetes énekeseket meg büntetném. Egyébként lehetséges, hogy playback-ről ment, vagy tényleg felfutottak 50 lépcsőn kitartott énekhanggal?

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr575468876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babaBonBon 2013.08.21. 16:22:20

Egy időben Jordika volt ódáig érte teljesen. Ada meg is vette eki DVD-n, de micsoda csalódás volt, mikor kiderült, hogy ez nem az eredeti, hanem egy későbbi és még a botfülemmel is kihallottam, hogy több helyen sántít a dolog...

babaBonBon 2013.08.21. 16:23:12

vagyis odáig :-DDD nem ódáig
(meg egy "n" az eki elé)

Ziebi 2013.08.21. 17:53:56

Kezd érdekelni a dolog annyit kritizálják, remélem fent lesz valahol online.

nux vomica 2013.08.21. 23:22:13

Az énekesek hangkészlete megbocsáthatatlan. Talán csak Réka volt tiszta.
István megjelenése előbb volt egy húsos ávós, mint király.
Tavaly a nyíregyházi színház produkcióját láttuk, messze verte a mostanit.
Sajnos őket nem közvetítette a TV.

orsó · http://vandorcirkusz.com 2013.08.24. 22:01:10

én is hasonlókat gondoltam, bár hozzáteszem, hogy kb. a novák csinálhat bármit,nekem az tetszik, mert ez a fickó egy zseni.

a koronás megoldás nekem is tetszett, és megnéztem, ahogy kálmán olga a bródyval beszélget, amiből az jött le, hogy ezek bizony élőben tolták a rakkendrollt ("a harmadik előadásra a hangok is a helyükre kerültek" - vagy valami ilyesmit mondott a bródy)

@Ziebi: az rtlmost-on megnézhető. www.rtlklub.hu/musorok/istvanakiraly

Zazálea 2013.08.26. 21:41:19

az éneket beáldozták a rendezésnek, ami egy rockopera esetén nem teljesen érthető, de a rendezés, az már döfi, nekünk nagyon;)

(törekszem, hogy ne legyek mindig szimpatikus)

málnabálna 2013.08.27. 15:23:58

@Zazálea: én is így gondolom... annyi kritikát olvastam, h alig mertem megnézni, de aztán éjfél után megnéztem rtl-most-on online és kellemesen csalódtam, okés nem volt minden a helyén, de azért mégis volt 2 katartikus élményem s nekem tetszett! én bírom Alföldi rendezéseit, és azt se felejtsük el, h anno az igazi nagy első István, a király-t playbackről!!!! nyomták, ergo volt ott elég idő felénekelni tisztán mkinek aztán meg tátogni... itt meg baki volt bőven, meg erőtlen hangú Koppány : is, de azért volt pár remek rész!!sztem az 50 lépcsőn kitartották a hangot amúgy... a trabant ellen se kifogást nemtok felhozni, de azt se tom mondani, h odavoltam érte... maradunk annyiban, h érdekes volt :D Rékát, azaz Tompos Kátyát különösen nagyon bírtam és előhozta a bakelit lemezes gyerekkori emlékeimet :) jah és az is érdekes volt, h fülcsit váltott :D 1x bedugós volt, de kék, majd picit lógós, de kék... néha eszméletlen hülyeségek ragadnak meg, bocsi!

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2013.08.27. 20:37:32

@Zazálea: hát, elég gyengecske törekvési kísérlet :)
Volt, ami nekem is tetszett a rendezésben, ezt írtam is, de olyan nincs, hogy valamit beáldozunk valaminek. Fú, mindjárt írok is erről egy posztot.

Zazálea 2013.08.28. 17:13:11

@Nils Holgersonné: érteni értem, elfogadni is elfogadom, de nekem tetszett így is
bőven inkább igen, mint inkább nem
süti beállítások módosítása