...azokról az idökröl fogok sztorizgatni, amikor még nem volt kocsink, és egy különösen meleg, nyári napon kölcsönkértük az egyik tesómét, hogy eljussunk a veröcei elöretolthelyörség író-olvasó találkozóra, ahol mellesleg két olvasónk össze is házasodott. 

 

A nagy meleg, a többórás út a légkondi nélküli kocsiban és Lili elsö találkozása a Calippo jégkrémmel (nyilván bent a kocsiban) sem akadályozott meg minket, hogy viszonylag jókedvüen és nyári eleganciával érkezzünk meg (igen, minket láthattál a Veröce elötti utolsó mellékúton sietve öltözködni). Ez utóbbi azért is fontos, mert a menyasszony - nevezzük I-nek, az olyan szép név- sok-sok éve jóbarátom, de a közös (táncos) baráti társaságból én már kikoptam, 15 éve nem láttam öket, szóval izgultam, milyen benyomást teszek rájuk (az egyik lány megkérdezte, hogy milyen érzés pont ugyanúgy kinézni, mint 15 éve? - mondjuk konkrétan ö is pont úgy nézett ki. Meg még a legtöbben is. Gondolom a következő 15 év kritikusabb lesz.) Szóval éppen odaértünk, még leadtuk Lilit a koszorúslányok közé aztán be a templomba. Itt nem csak 3 koszorúslány volt, mint a májusi esküvőn, hanem egy egész kis csapat, nagyon helyesek voltak. 

A völegényröl meg csak annyit, hogy TB évekig összekeverte valaki mással, és fura sztorikat mesélt, amiket én féltem továbbadni a menyasszonynak. Az esküvön TB meg rájött, hogy a névmemóriája még mindig a régi :D 

Az esküvö maga egyébként az egyik legnyugisabb dolog volt, amit életemben láttam. Senki nem idegeskedett, minden jó volt, ahogy volt. Rohangászott a sok gyerek (a régi társaságból mindenkinek 3+ van), isteni volt a barack, a menyasszony és a völegény kisimulva feloldódott a társaságban, és még a vihar is jókor jött (nem beszélve arról, milyen szép volt figyelni a Duna-partján, ahogy közeledik). És végre láttam, milyen, amikor a régi baráti társaság átadja az együtt gyúrt nemeztakarót: vicces :D. Ilyet minden párnak csinálnak, csak én ugye még az esküvös-idöszak elött kikoptam. A takarón egyébként nemzetközileg is félreérthetetlenül a termékenységre utaló minta van. Ez azért fontos, mert a pár jelenleg Németországban él, remélem, azóta is magyarázkodnak minden vendég elött. A gyereksereget látva egyébként kijelenthetjük, hogy müködik)

Nem szeretek egyébként ilyen régi ismerösökkel találkozni. Egyrészt nem szeretem, ha szembesítenek a kamaszkorommal (váá), másrészt mindig lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem maradtam velük. Az esküvön egy parával kevesebb lett. Túléltem, jól éreztük magunkat, beszélgettem sokukkal, kicsit még honvágyam is lett, meghatározó éveket töltöttünk együtt. De jó ez így, ahogy van. 

Táncoltunk, ettünk (barackot!) ittunk (háziszörpöt!) nézelödtünk, beszélgettünk, begyüjtöttünk egy csomó házilekvárt, aztán éjfél után beültünk a kocsiba, és meg se álltunk Tszm-ig. Másnap meg egész nap meséltem az élményeket. Jó volt nagyon, innen is sok boldogságot kívánunk még nektek, nyáronpirostélenkék!!

 

(M és I, csak egy szélfútta fotónk van a menyasszonnyal, berakhatom?)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr368122156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katia · http://emlekvasar.blogspot.hu 2015.12.01. 12:09:44

Tőlem kérdezed? Én szívesen megnézem :))

Piszke a Birtokról 2015.12.01. 17:49:24

Ember a sógornôm tesójáról hitte évekig, hogy drogproblémákkal küzdô pszichiátriai eset. Aztán egyszer rádöbbent, hogy nem, hanem pszichológus :D.
Az autóról: impulzusvásárlásnál nyilván nem kérdezünk olyat, hogy miért. De annyira meglepett, hogy a második felötlô kérdés az volt: ugye tudsz vezetni?

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.12.01. 21:44:29

@Piszke a Birtokról: így járnak azok a hozzátartozók, akikkel csak ritkán fut össze az ember, viszont sztorikat félfüllel azért hall... :D

a miértre a csakot tudnám mondani, pillanatnyilag jó ötletnek tünt. És igen, van jogsim :DDDD, de most átéreztem, hogy az impulzusvásárlásnak is vannak még mélyebb fokozatai :D

katia · http://emlekvasar.blogspot.hu 2015.12.02. 10:48:59

@Nils Holgersonné: Kár :) Azt hittem, elég az én beleegyezésem :)))))

nyaronpirostelenkek 2015.12.07. 09:09:46

Ez nagyon jó! Kedvencem még mindig az, hogy TB összekeverte M-t vkivel, Te meg nem merted megkérdezni, hog biztosan hozzá akarok-e én menni?:)))))
Nyugodtan posztolj fotót!
Puszi

nux vomica 2015.12.09. 22:35:06

Jó, ha el is kerülsz a társak 1 részétől, mégis ott folytatod, ahol 15 éve abbahagytátok.

Tá Titi 2015.12.25. 07:31:56

Még kell engedély ?

katia ; Én szívesen megnézem :))
nyaronpirostelenkek ; posztolj fotót!
Nils Holgersonné: Azt hittem, elég az én beleegyezésem :)))))
süti beállítások módosítása