Kicsit megbetegedtem munka közben, fújták a légkondícionálóból a mínusz kettőt, a konyhán meg volt harminc fok, és ezt a tüdőm nehezen tolerálta.
 

Ezért most csak félgőzzel működöm, ami annyiból áll, hogy otthon lábadozom, aztán elmegyünk ebédelni, de az egészségi állapotomra való tekintettel csak olyan helyre vagyok hajlandó beülni ami két percen vagy ötven méteren belül van a lakástól.
 

Ennek a kritériumnak pont megfelel a sarkon lévő, Rialto olasz étterem.
 

A hely szelleme

A design, szándékosan emlékeztetni akar az olasz éttermek világára. Minden designelem felülprezentálja az olasz rekvizitumokat, a látványelemként kiemelt pizza-kemencét, az olasz gasztronómia lényegi elemének tartott familiáris vonásokat.

 

Tetszett, hogy tágas, kényelmes helyünk volt,és ketten úriasan elfértünk az otthonos kis büféasztalnál a kényelmes műanyagszékeken. Ha ezek a kempingasztalok képviselik a regionális olasz gasztronómia családiasságára való morzsányi utalást, akkor értem, de ennek ellenére javasolható lenne valamiféle tányéralátéttel kulturáltabbá tenni a terítéket.
 

 

Míg a benti asztalok terítővel voltak leterítve, a kinti asztalokon az evőeszközök a százforintos boltokban kapható műanyag abroszokon voltak helyezve. Nem elegáns. Sajnos az asztalunknál hűvös volt, de a huzat vélhetőleg a tavaszi széllel lehetett összefüggésben, mert később ahogy kisütött a nap egyre jobb lett.
 

  • A helye szelleme: 15/20
  • Kényelem: 18/20
  • A úri közönség: 15/20
  • A teríték: 10/20


Felszolgálás és kiszolgálás
 

Udvarias, visszafogott, miközben némi amatőr báj érződött rajta. A pincér (felszolgáló) az étterem kulcseleme. Legalább annyira, mint a séf. A Citromos szóda töltögetése, vagy a parmezán kínálása rendjén való, de ez csak töredéke mindannak, amit a jó pincér láthatatlan jelenléte közvetíteni képes a vendég felé. A személyzet folyamatos képzése az egyik legfontosabb dolog, amit egy étterem vezetése tehet. A pincér szerepe Ausztriában még mindig nem eléggé fel és elismert.
 

  • A felszolgálás: 13/20
  • A kiszolgálás: 14/20

 

Bolognai spagetti

 

 

Korrekt ízek, a szósz kellőképpen paradicsomos, a hús puhára párolva, tisztességes adag, első osztályú parmezán volt ráreszelve. Ami meglepett, az a tészta. Olaszországban ettem utoljára ennyire eltalált középkeményre főzött tésztát. Tökéletes volt az állaga, és ezáltal, az íze is.

 

• Bolognai spagetti 18/20

5 komment

Címkék: bolognai

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr11091693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TáltosBandi 2009.04.28. 16:04:11

Best of the best 2009.04.27. 21:09:21
*Azért azt a Bolognai spagettit én is megkostólnám, tényleg megérdemli-e azt a 18 pontot. Mióta megtanultam, hogy kell elkészíteni az igazi bolognait, azóta szinte az egyik kedvenc kajám és szerintem az enyémnél nincs is ízesebb, finomabb. Egyszer majd talán lesz rá mód, meg idő hogy Nektek is főzzek és éeosztályozzátok. A lasagnat is nagyon szeretem.
Ha csak annyi parmezán volt rajta, ami a képen látható, akkor az nem valami sok.

*Örülök annak hogy van ilyenre időtök!
Annak már kevésbé, hogy TáltosBandit meghűtötték...amúgy nálunk sajnos a boltban is van légkondi, amit kifejezetten utálok,amikor tehetem lekapcsolom. Nem tesz jót az orromnak, a tüdőmnek és egyszerűen nem szeretem.
Mondjuk egy konyhában jobban kell mint egy boltban. NAgyon sajnállak!

Kellemes hetet kívánok Nektek, MIndenkinek!
Best of the best 2009.04.27. 21:11:43
*JA! El is felejtettem!
Jó Titeket látni együtt!
Szépek és felszabadultak! (jóltápláltak...jóértelembevévefrissüdearcúak...)
Nils Holgersonné 2009.04.27. 22:23:53
@Best of the best: Joltaplalt? Ugy erted, olyan "asszonyos"? :DDDDDDDD


Sajtot kulon hoztak egy kis talkaban, kesobb kerult ra meg tobb.
A bolognaidra en beneveznék!

TáltosBandi 2009.04.28. 16:05:32

A bejegyzés újra lett szerkesztve. a kommentek ezért vannak ömlesztve.

missMarple 2009.04.28. 18:57:53

*kértem már kisfiam ezerszer,hogy Kira legalább akkor vegye ki füléből a vevőt, amikor fényképet csinálsz magatokról! (mondd meg neki a fotózás előtt, hogyan viselkedjen!)

*legközelebb engem is meghívhatnátok ! (sokat emelhet a hely varázsán a napfény meg a mosolyotok! )

hbogi 2013.05.10. 18:20:53

Ha jól láttam a múltkor, házias ízek ide vagy oda, a helyet eléggé bezárták...vajh' végleg, netán csak renoválnak?

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2013.05.11. 16:00:41

@hbogi: egyszer kiírták, hogy -juli-aug szabadságon lesznek. Ha jól számolom, ez már a harmadik juli-aug lesz :D talán egyszer megint kinyitnak, szerettük őket.
süti beállítások módosítása