nna, mar ugyis annyian allast foglaltak a kerdesben, ideje, hogy en is irjak rola. Most volt ossznepi ceges szeminarium a vedoolas-fobiarol. Nem nehez kitalalni, hogy a nagy nagyfonok egy oran keresztul éltette a vakcinakat, mindenfele peldat sorolt fel arra, hany ezer eletet mentett meg az elmult 250 evben egy-egy oltas. Amit pesze senki sem vont ketsegbe.

Aztan a vegen kitert a sertes influenzara, persze, hiszen ugyis ezert volt az egesz. O beoltatta magat, meg az egesz csaladjat. Teny, hogy a legtobb aggodas azon van, hogy ezt az oltast nem teszteltek le megfeleloen, meg szennyezodes van benne, ami persze kb hulyeseg, nem jobban szennyezett, mint a tobbi modern oltas, es hat a szezonalis influenza oltast se nagyon tesztelgetik, leven hogy nincs ra ido. Es nincs is nagy kulonbseg koztuk, szoval aki beadatja maganak azt, az ne nagyon agitaljon most a  pandemias ellen.

A masik fonokom szerint egyebkent (aki viszont nem oltatta be magat) nem rossz a magyar vakcina. Sot. Es legalabb csak egyszer kell beadni. Mondjuk o most is sziv, mert a titkarnoje beadatta es azota otthon nyomja az agyat. Es itt Ausztriaban ketlepcsos az oltas, szoval most nem tudja a masodikat megkapni. A titkarno.

Ugyanakkor ez az oltas nem akadalyozza meg a fertozest, legfeljebb gyengebb lefolyasu lesz a betegseg. Tehat a jarvanyt ez sem fogja megakadalyozni. Es mi van akkor, ha beoltjak a korhazi szemelyzetet, es aztan ugyanugy jarnak kelnek a betegek kozott, pedig lehetnek hordozok, es megfertozhetnek ugyanugy barkit, mintha lazasan koszalnanak a folyosokon. Csak nem fog senkinek feltunni. Es igazibol nem is az influenzaba halnak meg, hanem a tudogyulladasos szovodmenyekbe. Szoval komolyan kell venni, ha valaki beteg. 

Persze konnyen beszelek, mert nem vagyok egyik rizikocsoportban sem. Kiveve, hogy 1 es 40 ev kozott vagyok. De nem emlekszem, hogy valaha influenzas lettem volna.

Pedig allitolag Ausztriaban 10000 folotti megbetegedes van. De mi ebbol nem vettunk eszre semmit, sot, tegnap kerdeztem Ildit, aki egyetemre jar, es o se szamolt be tomeges hianyzasokrol. Biztos itt is olyan, mint otthon, hogy egy-egy faluban van sok beteg. Mint a szederkenyiek, akik allitolag elotte Beregszaszon voltak kirandulni. Mondjuk azt nem ertem, hogy minek kellett.

Vigyazzon mindenki magara.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr471522048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása