Tegnap egy átlagos csütörtök estén vettunk reszt, Agi szervezett bulit a diplomajat megunneplendo. Ugyhogy letettem a horgolotut es elovettem a szocialis enemet (nem kellett nagyon melyre nyulni), feloltoztem csinire, feltettem valaki karacsonyi ajandek nyaklancat, ami a napokban lett kesz, es muszaj volt kiprobalnom (de eleg sokan megdicsertek, szoval ugy dontottem, nem lesz ciki ajandek), aztan elvegyultem a tomegben.

Nem sok reszlettel untatnalak titeket, de egy beszelgetesrol muszaj irnom, mert olyan fura, meg kicsit megfoghatatlan, bar lehet, hogy ez masnak mindennapos.

A tortenet persze jo magyar szokas szerint Adamnal es Evanal kezdodik, de legalabbis 8 evvel ezelott, amikor nyaron egy szimpoziumra igyekeztem Spanyolorszagba, vonattal. Becsben, szinte meg el sem indult a Transalpin, en beszelgetesbe elegyedtem a mellettem ulo oszes halanteku pasival, eloszor nemetul, aztan nemi ismerekedes utan magyarul. Szunet nelkul vegigdumaltuk az utat Salzburgig (ott szallt le, en Zurichbe mentem), azafajta beszelgetes volt, ami mely nyomot hagy a huszevesek lelken (vagy valami ilyesmi) es azota is sokszor eszembe jut, bar mar eleg homamyosan. Ahogy azt kell, az elso feloraban felfedeztunk kozos ismerost, az en gimnaziumi igazgatom es karnagyom, A.J. az o zeneakademiai cimboraja volt huszonevvel azelott. *

Mindenfele tortenetek kozott szoba kerultek a lórugások az ember életében, ami valami teljesen masfele iranyba tereli a jambor lelkeket. Peldakent emlitette, hogy o mikor csak diakkent kijart Salzburgba tanulni, beleszeretett egy magyar szarmazasu brazil lanyba, aki viszont kijelentette, hogy a vasfuggony moge nem kivanja betenni a labat. C.J. viszont ifju lokalpatriotakent nem tudta az eletet kulfoldon elkepzelni. Ezzel vege is lett a romancnak, a pikanteria az, hogy C.J. ezek utan elvett egy osztrak lanyt, es azota is Ausztriaban laknak **, a magyar lany pedig hozzament egy amerikai ferfihoz, akinek a nyolcvanas evekben (?) Magyarorszagon ajanlottak munkat, hat odakoltoztek.

A tortenetre persze nem emlekeztem ennyire vilagosan, de tegnap ejjel kicsit atvettuk a fontosabb mozzanatokat.

Szoval a bulin ment a small talk, es meseltem A Nagy Amerikai Nyaralasrol, es kiderult, hogy az egyik fiu felig amerikai, 4 eves koraban koltoztek Magyarorszagra.

Ildi: Es hol ismerkedtek meg a szuleid?

Kornel: Salzburgban

Én: O, ez a tortenet emlekeztet egy masikra, amit egyszer egy vonaton hallottam ... (igen, ilyen remekul tudok tarsalogni :D) 

Ildi:??

Én: persze az egesz mas volt, nem is emlekszem pontosan, blabla, ficko a vonaton, blabla, beleszeretett egy zenesz lanyba

K: anyukam nem zenesz

Én: igazibol lehet, hogy nem volt zenesz, csak aztan hozzament egy amerikai csellistahoz

K: Apukam csemballista

Én: persze, hat ugyis masrol beszelunk, de igazibol nem is emlekszem pontosan.. volt valami csavar benne, ja, a lany brazil volt igazibol

Ildi: akkor miert is beszelunk errol? (na jo, nem ezt mondta, de gondolta :))

K: anyukam Argentinaban nott fel...

Én: aha, valami latin-amerika volt az en sztorimban is, nem emlekszem pontosan

K: ... de Braziliaban szuletett.

na, itt kezdett mar azert gyanus lenni -

Én: de igazibol a korosztaly sem feltetlenul stimmel, bar, ki tudja

K: 50 felettiek a szuleim

Én: naa, ne mar, ez de vicces, kerdezd mar meg anyukadat, nem ismer-e egy C.J nevu fickot!

K: dehogynem ismeri, az apukam-elotti-pasija, osszetorte fiatalkoraban a szivet -

 

Hat, kedves feleim, igy meséljétek el a vonaton idegen leanyoknak ifjukorotok nagy szerelmeit!

 

Mas tanulsag nincs, csak a kozhely, hogy kicsi a vilag, okosabbat en se tudok, de jopofa erzes, amikor bekerul egy puzzledarabka a helyere.

 

 

* Osszel aztan, mikor mentem korusprobara, kerdeztem A.J-t, tudja-e kivel talalkoztam egy vonaton. A.J: Tudom, C.J-vel!!

????

Hat iderult, hogy mikor C.J leszallt Salzburgban, rogton a dómba ment egy korusprobara. A.J egesz mas miatt egy korustagnal vendegeskedett, es mivel ismerte a darabot, bekeredzkedett a probara, hogy majd igy lepje meg C. J-t.

C.J meg azzal fogadta, hogy csak az iment bucsuzott el Kíratol!

**a wikipedia szerint, legalabbis

6 komment

Címkék: mások

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr821573130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missMarple 2009.12.04. 13:36:15

Irigylésre Méltó Ifjú Hölgy!

*bájos történet, olyan filmforgatókönyv lapjaira való!

*..ja
..meg kicsi..
...meg világ
Azért az én drága jó nagyanyáim ezt soha nem érzékelték ennyire, mondjuk nem is mozdultak ki a határon túlra, de még a városukból se gyakran.
Szóval azért, aki annyifelé jön és megy, és ilyen sűrűn,annak valóban nőnek az esélyei (minden szempontból)s városnyira zsugorodik számára a nagyvilág.

missMarple 2009.12.05. 19:41:11

@missMarple:
/itt lehet saját magunkat kommentelni?/
Szóval félre mindenféle sandasággal és irigységgel átitatott bölcselkedéssel! Kicsi vagy nagy ez a világ, a legjobb dolog otthon érezni magunkat benne!
Ma délután kondi közben,váltogatva a csatornákat,Satie elbűvölő muzsikája ejtett rabul....
Kedvencemet idézve :
"Más tanulsag nincs, csak a közhely, hogy kicsi a vilag, okosabbat én se tudok, de jópofa érzes, amikor bekerül egy puzzledarabka a helyére."

vackor1b 2009.12.05. 21:48:08

Anyuval egyszerre nevettünk fel és mondtuk ki, hogy ilyen is csak veled történhet :D

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.12.09. 09:34:44

@missMarple: "kedvencemet idezve.." ez jolesett :)
kicsit hallgattam Satie-t, de nekem tul melankolikus - foleg kondihoz!!

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.12.09. 09:37:05

elkuldtem C.J-nek a tortenetet (eljen az internet, ahol mindent ki lehet nyomozni)

nem banta meg, hogy elmeselte anno a historiat -

(kar, hogy nem ide kommentelt, ugy kerekebb lett volna az egesz :))

missMarple 2009.12.09. 15:26:37

@Nils Holgersonné: ...á,az nem úgy volt...az maga volt a meglepetés! Zakatol és dübörög egész nap a "gépzene" és akkor megszólal valamelyik Gnossienne, talán a harmadik és helyükre kerülnek a dolgok.
süti beállítások módosítása