Beszélgettem ma két órát egy tanárommal az egyetemen. Azt akarta belőlem kihúzni, hogy min kellene Magyarországon változtatni, hogy jobb hely legyen?

Érdekes és tanulságos volt számomra, mikor a végén rájöttem, hogy pont az a baj, hogy mi azt várjuk, hogy majd most Orbán Viktor, vagy a Fidesz, vagy a polgármester, vagy a házmester majd jól rendet rak. Nem fog. Nem tudom, hogy a politikusok nálunk az utóbbi húsz évben tényleg csak ennyit akartak, vagy csak ennyire voltak képesek de abban sajnos majdnem biztos vagyok, hogy akik azt várják, hogy majd jön Gyurcsány Ferenc és akkor jobb lesz, azok sajnos tévednek.

A jó politikus becsületes, tisztességes, és elhivatott.

Észre sem vettük, de már nem járunk a szomszéddal szüretre, mert azóta Sanyibácsi emeszpés fideszes, elempés,jobbikos,kádéenpés lett. Úgyhogy most ellenség mert az ellenségre szavazott. Mert aki nem velünk van az velük van. Vagy magukfajták.

Akkor lesz például jobb hely Magyarország, ha az emberek újra megtanulják, hogy tökmindegy hogy én az Fideszre szavaztam a szomszéd meg MSZP-s, mert megtanította a lányomat kétkerekűzni, és nyugodtan rábízhatom a lakáskulcsot ha nyaralni megyünk.

Akkor lesz jobb hely Magyarország, ha többségbe kerülnek azok az emberek akik felsöprik az üveget a lépcsőházban, és felszedik a csikket a liftben.

Mikor mi leszünk többségben, akkor nem lesz több csikk meg szemét az utcákon. Egyszer csak sétálunk a körúton és észrevesszük, hogy tisztaság van.

Ennyi. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr102983256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missMarple 2011.06.14. 15:11:29

"Az égig ér a tisztaság,
s az ég a csendnek boltozatja;
az illat könnyű páraként
lebeg a szürkülő magasba…"

Notburga · http://notburga.blogspot.com/ 2011.06.15. 11:33:25

Tökéletesen igaz, de... hozzátenném még:
a legtöbb külföldi nem igazán tudja, mi is zajlik jelenleg nálunk. Máról holnapra sz...ból nem lehet várat építeni. Az, amit a külföldi újságok nagy része ír hazánkról, nem mindig tükrözi a valóságot. Így az olvasóknak nem lesz teljes képük a valós helyzetröl, csak amit a média sugall...

A szemét eltakarítása és a környezet barátságosabbá tétele, valóban nem kerül pénzbe. Csak egy kis igényesség kéne hozzá, valamint az emberek pesszimizmusának és "úgyis mindegy" életstílusának kéne gátat vetni. Akkor mindenhol, mindenkiben több tisztaság lenne...

missMarple 2011.06.15. 11:35:22

tisztaság.
mindenféle értelemben.
megrendítő
hogy pár perce
egy középkorú hölgy -
akit "kiszolgáltam"
úgy, ahogy mindig, bárkit is,
kifelé menet
sírva fakad
és olyasmit dadog,
hogy őt így még
soha
és senki
és
vele nem szoktak így törődni.
nevetséges.
vagy
sírnivaló.

TáltosBandi 2011.06.15. 11:42:43

@Notburga: Vicces, hogy tegnap este egy barátom leteremtett, hogy micsoda demagóg hülyeséget írtam. Szerintem is demagóg, de gyanítom, hogy nem hülyeség. Lehetne Budapest a legtisztább város a világon, ha többen hajolnának le a szemétért, mint ahányan eldobják. És most nem leszek demagóg, hogy aki eldobja a hamburger papírját a buszmegállóban ahol kuka is van, annak eltörném a kezét. Megelégednék egy ötezer forintos bírsággal.

missMarple 2011.06.15. 14:06:32

@TáltosBandi :
H. L. Mencken humorista definíciója szerint a demagóg „valaki, aki olyan tanokat hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták.” "

Zazálea 2011.06.16. 15:26:38

más oldalról megközelítve (némiképp negatív felhanggal,de tapasztalattal) azt mondom,hogy ma nem bízzák a kulcsukat a szomszédra nyaralás alatt, mert az emeszpés/fideszes/....
itt tartunk, szép.
süti beállítások módosítása