még otthon laktam, hétvége volt éjfél körül, és épp próbáltam elaludni, amikor telefonált a sógorom, és hallottam apukám hangját, hogy húha, meg hajjaj, meg tényleg? és aztán kiderült, hogy azért hívták, mert elindultak a kórházba. Felkeltem, főztem egy kávét a szüleimnek, addig ők összekészültek, majd elviharzottak Debrecenbe. Gondolom így éjjel üres lehetett az autópálya, mert rekordidő alatt leértek, persze én ezt csak másnap tudtam meg, mert visszafeküdtem, és azt álmodtam, hogy egy kislány, aki pont úgy néz ki, mint a tesóm az egyik óvódás portréján* valamit magyaráz nekem, és el is csodálkoztam rajta, hogy ahhoz képest, hogy még csak most született, milyen jól beszél. Reggel meg várt a szokásos sms: A L, hány kiló, hány centi, stb. Bevallom, nem ültem fel az első vonatra, mert egy emlékezetesen durva vizsgaidőszakom volt, de aztán pár nappal később már igen (gondolom addigra levizsgáztam az épp aktuálisból), addigra a baba is otthon volt, és úgy nézett ki, mint ha rajzolták volna valami cuki képeskönyvbe.

Boldog születésnapot kis zsenipalánta unokahúgocskám!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a porcelánbaba fürdik

 

 

carpe diem

 

* persze aztán kiderült, hogy a kislány pont nem úgy néz ki, mert például nem is sötétbarna a haja, mint a tesómnak, hanem szőke, bár mostanában legalább annyit beszél már, mint akkor álmomban

 

Most egy darabig nem lesz ilyen születésnapos poszt, augusztustól januárig az eddigi összes kisrokony lezavarta a dolgot, végére értem a sornak. De ki tudja, mit tartogat még 2012, maradjanak velünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr243524792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2012.01.06. 21:06:12

Várjuk azért a további kisrokonok érkezéseit!
Akkor talán tél volt és hó és jég, ami most hiányzik, vagyis csak a hó:-((

vackor1b 2012.01.10. 21:12:39

@nux vomica: És ahelyett, hogy tűztünk volna a kórházba, ültem az autóban, amíg a papajelölt próbálta annyira letakarítani, hogy legalább el tudjunk indulni. Igazából így utólag nem bánom, hogy így történt, mert ekkor még viszonylagos nyugalom és csend volt körülöttem. Na jó, ez nemigaz. Utána is nyugalom volt körülöttem, csak én nem voltam az. Szerencsére ezt mindkét lányommal jól meg tudtam beszélni, hogy éjszaka kell a világra jönni. Nincs erős fény, nem rohangásznak orvostanhallgatók...

És az a rekord sebesség, amíg a nagyszülők megjöttek alig több, mint másfél óra volt. Bevallom, a mai napig nem értem, hogy sikerült ilyen gyorsan végigszáguldozni ezt a távot. Még autópálya sem volt végig (nem úgy, mint most) Biztos szárnyakat kapott az autó.

"Zsenipalánta" Hahaha! :)

vackor1b 2012.01.10. 21:16:03

@vackor1b: Ja és annyira hétvége volt, hogy éppen keddet írtunk, illetve a telefon az még éppen hétfőn volt, de már csak fél óra volt belőle hátra. Persze ez csak szőrszálhasogatás ;)

És azért a kávéért még én is hálás vagyok!:D
süti beállítások módosítása