Az eredeti elképzelés az volt, hogy még szülés előtt horgolok a fuszulykának egy pamuttakarót, ami amolyan könnyen hordozható játszótér is lenne, bárhol is vagyunk, alá tudom tenni, és könnyen moshatom. Emellé szerettem volna egy melegebb (gyapjútartalmú), igazi takarót, már a minta is megvan, meg kábéra a színek, meg az, hogy az Örs vezér téri Skála (?) Röltexében láttam megfelelő árú és színválasztékú fonalat. Azóta sem vettem meg, és a pamuttakaró sem készült még el, persze. Szegény gyerek. Most kicsit bepánikoltam, és rákapcsoltam, de azért még sok kell hozzá. Ráadásul eredetileg 1x1 méteres lett volna, de kicsit elszámoltam magam, most 80 cm széles, és talán hosszabb lesz, mint 1 méter, szerintem ezt még 18 kétéves korában is tudja majd használni, de sebaj. És szeretnék még rá egy kis szegélyt is, de azt még nem tudom, milyen legyen. Mit gondoltok?

Horgolni valakinek viszont olyan jó, mert közben lehet róla álmodozni, meg gondolatban beszélgetni vele. Akkor is, ha már megszületett, vagy már fel is nőtt.

 

Egy oroszlán is készül neki, nagy, és erős, hogy megvédje, de elfogyott az oroszlánszínű fonalam, és nem volt a boltban. Remélem, azért találok majd, mert egy oroszlán kéz mellső és hátsó láb nélkül bármilyen nagy és erős, nem sokat ér.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr754544166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

málnabálna 2012.05.24. 18:29:29

gyönyörű színek!! szegély kérdésben béna vagyok :( so tippem sincs, én tuti szegély nélkül hagynám, már lustaságból is:D
én kötni akartam takarót meg talán még akarok is haha, de kis sapkánál, sálnál meg egy mellénykénél tovább nem jutottam...meg ajándékba készült unokahúgnak is egy téli szett(sapka, kesztyű, sál) sztem az is béna lett, de sapival elégedett voltam :) s persze nem is annyira az eredmény, hanem más volt fontos...
az Örsön lévő röltexben v miben én is szívesen vásároltam ezt-azt anno, szerettem odajárni, sőt az emeleti egyik cipőboltban vettem 1x 2 pár cipőt... most koptak el de a piros topánkától nehezen válok meg, annyira szeret(t)em
s mindig feldob s az Örsre gondolok többek közt...:)

Kalor 2012.05.24. 21:03:43

szep szinek, megneznem majd hasznalatban is. :)
van ket webshop szepseges fonalakkal, es az egyiknek egesz normalis arai is vannak, nezz korul naluk! nem tudom, kulfoldre is szallitanak-e, de ha nem, a szuleidhez biztos, par napon belul odaer, es ok tovabbithatjak... en toluk szoktam rendelni, mert ebben a varosban tisztesseges fonal (= zero akril) nincs sehol szinvalsaztekkal. www.barkafonal.hu , es van egy draga de jo, az a www.1001fonal.hu (es innen nyilik a fonalbisztro webshop is, ahol a nem sajatmarkas cuccaik vannak, de a sajatmarkas is nagoyn okes) na toluk nem rendeltem meg, de abrandozni szoktam naluk. :)
szegelyre nincs nagyon konkret otletem, de esetleg jo hasznat venned egy lyukacsosabb mintaju kicsi bugyolalotakaronak is, vekony pamutbol, mert bugyolalva lenni nagoyn jo.... na jo, csak mondom,. mert ez sajna nekem sem lett kesz sosem. :D

Kalor 2012.05.24. 21:04:26

@Kalor: bocs, a fonalbisztro a barkafonalrol nyilik termeszetesen.

gsky 2012.05.24. 21:55:05

kész vagy sem, ez már ilyen aligméteresen is hűdejólnézki :)
Hanna most (lassan hat éves, és elég magas is) növi ki a 74x116ost, úgyhogy lesz az még öt év is :)
Neked meg még van egy kis időd :):) bár szegélykérédésben én sem vagyok túlokos.

Piszke a Birtokról 2012.05.25. 11:36:11

unokahúgom 2 vagy 3 volt, mikor varrtam neki egy takarót. Mikor 14 lett, megkért, hogy nagyobbítsam meg neki a széleken, azóta is használja, most 19.

Ziebi 2012.05.25. 19:28:55

Hát ha az én kézügyesséégemet vesszük, akkor a szegély pelenkaöltés lenne pirosból vagy kékből, szóval passsz.
A színek szuperek, lehet ezt majd így mosni is meg minden?

pjulcsy 2012.05.26. 08:37:40

Szuperjó! Szegélykérdésben ajánlom a pinterestet:)
Szeretem a színeit a takaródnak, még akkor is, ha nekem túl egyhangúan pasztell az ízlésem.

Mikaél 2012.05.28. 19:44:03

Szerintem szép így ahogy van.
Ha nincs szegély kibomlik?
A www.barkafonal.hu és a www.1001fonal.hu nagyon szép fonalak vannak.

De olyan fura, hogy a picinek mi válik fontossá, -uram bocs- nélkülözhetetlenné.
süti beállítások módosítása