Nils Holgersonné 2012.06.20. 14:43

Egyedül

Szüleim elmentek a másik kisbabához, TB sincs itthon két napja. Azt gondolom, hogy jól viselem, de sokszor kiderül, hogy nem. Szalad a lakás, nincs ebédem, és halmozódik a papírmunka, pedig tökre nem lustálkodtam, talpon voltam egész délelőtt, mostam, vasaltam, porszívóztam, rendetraktam, megszoptattam vagy 6x a Lilit, és mégsem jutok sehová.

Most hívtak a gyerekrendelőből, hogy hiába hagytam ott 50 eurót letétbe (ahogy egyébként ők mondták), ha nem viszem be a gyerek e-cardját péntekig, akkor irgum-burgum lesz, és kifizettetik a nagy semmit, amiért a múltkor ott voltunk, és jó ha tudom, hogy az több lesz, mint 50 euró. Mondom neki, hogy erről a múltkor még szó sem volt, mikor ott voltam, és hogy már megigényeltem az e-cardot, de még nem kaptam meg. Akkor szerezzek péntek reggel 9-ig egy ideiglenes kártyát (10 euró). Na ilyenkor érzem, hogy nem megy ez nekem egyedül. Elvileg nem nagy dolog, villamossal, metróval fél óra innen a biztosító, villamossal kb fél óra gyerekrendelő, de közben intézni kéne a gyerek után járó pénzt, ami nagyon nyomaszt, mert nem értem pontosan, milyen papír kéne a Finanzamttól (pénzügyi hivatal), fel kéne hívni őket, de előre parázom, hogy nem értem meg a rendszert németül, oda is el kell menni, villamos, metró, közben Lili meg kétóránként szomjas meg melege van meg a hasa fáj. El kéne indítani a magyar anyakönyvezést, de ahhoz is ketten kellünk, ahhoz is a délelőtt kell (minden hülye hivatal délelőtt van csak nyitva), be kéne vásárolni. Utálok egyedül lenni, utálok papírokat intézni, utálom, hogy nem beszélem rendesen a nyelvet, utálom, hogy lekezelő volt az asszisztensnő, aki felhívott, utálok ebédet főzni. 

 

TB gyere haza :(


update: mindig érdemes kiborulni kicsit, most megembereltem magam, telefonálgattam egy sort, és a kapott infok alapján most megpróbálom online elintézni, amit lehet. Inkább Lilit puszilgatnám :(

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr54600642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

málnabálna 2012.06.20. 17:59:10

mondtam, h segítek! nyugodtan szólj, ha vmit nem értesz!
A finanzosok kérnek csomó dolgot, de ha az letudva, akkor GKK-ban is könnyebben mennek dolgok, ugye a 2 össze van vmilyen szinte kötve. Ha nincs Finanzamttól Fam.Beihilfe megigényelve s megítélve Fuszulykának, akkor Gkk se fogja a Kinderbetr.geld-et megítélni, vagyis addig húzza, amíg Finanznál nem vagytok rendben...
Írj emilt, amiben elakadsz s kibogozzuk!!

málnabálna 2012.06.20. 18:04:39

Az asszisztens meg egy barom! sztem a héten befut a postás az E-carddal!! kaptatok levelet, h izé ez a száma és a kártya érkezik hamarosan? GKK-nak már igényléskor tudnia kell a számot asszem. gyerekdokinak az vajon nem elég?.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.06.20. 18:05:35

@málnabálna: igen, valahogy az eddigi papírok között erről a fam beihilféről nem esett szó. De ezt szerencsére el lehet intézni online, szeretem a Finanzamtot :) remélem, gyorsan is dolgoznak.

ma már majdnem írtam mélt neked, aztán szerencsére telefonon sikerült megtudni -remélem- mindent

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.06.20. 18:08:00

@málnabálna: még nem kaptunk semmit, bár ma még nem néztem a postát. Mondjuk utálnám, ha holnap kiváltjuk az ersatzkardot, és péntek reggel befut az igazi... :)
és igen, az asszisztensnő egy barom, ráadásul mikor ott voltunk, nem mondták, hogy helló, jövő hét péntekig van időtök, hanem mindenki bájolgott, hogy ó, majd ha megjön a kártya, addig ne aggódjunk.

pagiszti 2012.06.20. 18:17:16

Fam.beihilfet, meg a K. betr.geldet is visszamenöleg is kifizetik, nem csusztok le egy Eurorol sem szerencsere,csak nyugodtan:-)
A bunko asszisztensnö meg csak fenyegetözzön, nem a te hibad, hogy meg nem jött meg az e-card, en nem valtanam ki az ideiglenest, megis mit tud tenni?Semmit, ez egy jogallam, a hivatalok lassusagarol nem te tehetsz, allj a sarkadra, ha legközelebb szivat:-)
Kitartas, minden egyenesbe jön!!!

málnabálna 2012.06.20. 18:19:07

@Nils Holgersonné: Akkor meg ne aggódj! Hagyd a fenébe! nem rohangálj fölsölegesen ide-oda! majd ráér nekik, viszed E-cardot next time és NEM hiszem h szlát dörgölnének orrod alá! Ha hívnának újra max. azt mondod, tök gyenge vagy blabla -apuka külföldön s rögtön hívod őket s viszed is vagy beküldöd blabla...
TAKTIKÁZZ! más is ezt csinálja, időt húzni nem olyan nagy dolog, so emiatt az asszisztens miatt ne ugrálj sztem!!

málnabálna 2012.06.20. 18:20:44

itt soha semmiről se késel le, ha pénzről van szó! oké kamatokat nem adnak, de napra pontosan mindent visszamenőleg adnak majd!!!

pagiszti 2012.06.20. 18:27:38

Puszilgasd csak a kis szepseget inkabb, ezek a napok soha nem jönnek mar vissza, hipp-hopp felnö a cukisag:-))

Kalor 2012.06.20. 21:17:33

konkretat nem tudok irni ugyintezes ugyben, es bar a dolgok nem lesznek egyzserubbek amig legalabb ovis nem lesz L, de te fogod szuperul egyedul is megoldani amit kell hamarosan kiborulas nelkul. amugy e4lso korben a lakas allapotan erdemes lazitani kicsit, illetve a vasalast elhagyni (Vekerdy szerint is brutalis dolog, ra szoktam hivatkozni, az o nevet meg a ferjem is ismeri), dehat ezt majd ugyis kitalalod, mi az a sok felesleges luxus, mait az ember gyerek nelkul csinal. az energia draga. :) tovabbi szep kisbabas idoszakot, en olvasok am, csak most irni nem nagyon....

málnabálna 2012.06.20. 22:57:50

@Kalor: éljen Vekerdy!! :) a vasalás a mi házunk táján pedig még azelőtt "lemondott" mielőtt Vekerdyt olvastam volna erről értekezvén :D
Mindig utáltam vasalni, de megtettem első gyereknél, mert "úgy szokás", h mindent de mindent vasalni kell neki... tartott az első hónapokig, majd szépen leszoktam róla, sőt arról is, h csakis külön mossam az ő cuccait, meg külön a miénket...
fokozatosság ezt mondom én -
aztán majd szépen mki rájön, mi az ami nélkül nem tud élni, s nem bírja feladni a maga"luxusát"...

fernel 2012.06.20. 23:19:29

Bárcsak közelebb laknál egy ici- picivel, vinnék neked ebédet. Be is vásárolnék, lehet, sok köszönet nem lenne benne, nekem a német az kínai. :D
Na, egye fene, még a vasalást is bevállalnám, ha muszáj :D

Ne borulj ki, és csatlakozom az előttem szólókhoz, a házimunkát hanyagold.
Relax, úgyis mindegy, a legfontosabb, hogy legyél nyugodt. Majd hazajön TB, és elmosogat :D
Csak puszilgasd Lilit :D

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2012.06.21. 07:43:12

A papírmunkához nem tudok hozzászólni sajna, de a bevásárlásban tudok segíteni. :-)
Meg ebédet is tudok neked a munkahelyemről prezentálni esténként. :-) A szmájlik ellenére mindkettőt komolyan mondom!
Ami nagyon fontos most - és nem tudom, hogy hogy állsz vele - hogy merj kérni! Bármelyikünktől. Nekem ez volt a legnehezebb dolog az életemben, mert mindig mindent egyedül akartam megoldani, de mára megtanultam, hogy nem ettől leszek szupernő, szuperanya, szuperfeleség. Amikor kiköltöztünk, akkor titokban felosztottam a segítséget a kollégáim között. X ebben segít, Y abban, Z-t meg arra kérem meg... :-) Így nem terheltem le egyetlen embert, ők meg a maguk kis feladatával szívesen segítettek. Én meg voltam a karmester a pulpituson, de zenész irányultságod lévén jól tudod, hogy az egy nagyon-nagyon fontos feladat. Talán a legfontosabb a zenekarban. Na, mi is ilyen zenekar vagyunk körülötted, most várjuk, hogy ints, hogy mikor lépjünk be. :-)
Szebb napot mára!

Zazálea 2012.06.21. 12:52:05

érdemes mondani, h mi a baj és miben kellene segítség, de komolyan, tök meghatódtam ÉN, h mennyi segítség és támogatás érkezett erre a bejegyzésre. és ez nem ciki, hanem nagyon is jó, minta hogyan az is jó és emberi, hogy egy kisbabával baromi szar eleve intézkedni,nemhogy a melegben.

ha ott lennék, mennék segíteni. lesz mégolyan időszak,amikor egyedül leszel?

és még azt szeretném mondani,hogy mindent remekül csinálsz, mindent. komolyan.

Ziebi 2012.06.21. 19:53:56

CSak azt akarom mondnai hogy ügyes vagy, nagyon jól cisnálod, és ha úgy alakul, én általában onlány vagyok akkor is mikor minden magyarországi alszik, mert ugye időeltolódás, szóval ha szólni akarsz valakihez engem megtalálsz.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.06.21. 22:18:33

@pagiszti: @málnabálna: hát, annyit ugye megtehet, hogy nem adja vissza a letétbe helyezett 50 eurómat. De mindegy, megoldódott, vagyis holnap Bandi elintézi, mint kiderült, mégsem 10 euró az ideiglenes (ezt egyébként nekem a kórházban mondták), hanem ingyenes, juhéé :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.06.21. 22:20:14

@Kalor: @málnabálna: @fernel: a helyzet az, hogy egyrészt muszáj volt vasalni, mert kicsit sokáig hagytam bent a cuccot a gépben :) másrészt én inkább kivasalok még három programot, csak ebédet ne kelljen főzni :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.06.21. 22:25:51

@málnabálna: @Bécsi_Nikol: @fernel: köszönöm a támogatást, olyan aranyosak vagytok :) tudom én, hogy csak kérni kéne, és van is kitől itt, ugye :), csak mindig azt gondolom, hogy kemény csaj vagyok, menni fog ez nekem, és megy is, csak aztán jön egy ilyen hülye telefon egy asszisztensnőtől, vagy egy-két beszólás, és összedől a törékeny kis önbizalom. Utolsó pillanatban meg már nem akarok senkit boldogítani, hogy ugorjon és segítsen. De van tanulsága a dolognak, legközelebb megszervezem, hogy ne legyek sokáig egyedül, ha csak fél óráig is, de egy kis beszélgetés is sokat lendít a dolgokon.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.06.21. 22:30:23

@Zazálea: igen, én is csak pislogok itt, meg fogom a fejem, hogy miért is nem kértem tényleg, mikor ennyi kedvességet kaphattam volna még mielőtt teljesen belelovaltam magam a kétségbeesésbe. Jó érzés ez nagyon.

igen, leszek még egyedül, kijössz? :)

a biztatást meg köszönöm! (bár el nem hiszem, mert ha tényleg jól csinálnám, már sínen lenne minden bürokratikus dolgunk -bár legalább Lilivel nincs gond, a többi sokkal kevésbé számít)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.06.21. 22:32:12

@Ziebi: köszi, köszi. Lehet, hogy fogok vele élni, néha egy kis cset is kizökkent a negatív spirálból (létezik egyáltalán ilyen? :))

Ziebi 2012.06.21. 23:05:35

@Nils Holgersonné: abszolút.

pyrcsy gémélpontkom

nyaronpirostelenkek 2012.06.22. 00:19:21

Attol tartok, a tavolsag miatt jelenleg a chetes/telefonos segito szerepet tudom vallalni, azt viszont annal lelkesebben;) eljenek a pozitiv spiralok;)) ha attol tartasz, nem erted, probalj mailben intezni, amit lehet. Persze az nem mindig olyan gyors...

Szerintem az mindent visz, hogy Lili egeszseges es Te is jol vagy, a macera meg mindenkinek macera, de meg senki nem maradt AK es tarsai nelkul:))) elobb-utobb meglesz:) sztem nem rajtad mulik, hanem a rendszer ilyen. Akinek meg ilyen szep kislanya van, annak meg boven van mire onbizalma legyen:)) ha elkenodnel, csak nezz ra, majd eszedbe juttatja:)

málnabálna 2012.06.22. 10:46:23

@Nils Holgersonné: JÓL csinálod!!
erről ne legyen kétséged!!
A bürokratikus izék meg senkinek, érted senkinek!! nem ment olyan hűűűűdesimááááán!!-főleg,ha ilyen csavar van benne, h osztrák AK, magyar AK és tsai..
ügyes vagy, intézkedsz, csinálod, ahogy tudod, nem mindent TB-től vagy mástól vársz, légy büszke magadra, nem 1 embert láttam, ismertem, aki xart az egészre s majd férj elintézi majd vmi ügyintéző elintézi, stb...

vackor1b 2012.06.22. 10:55:39

Üdv az "Azthiszemhogyegyedülvagyokmindenreavilágban" klubban! :)

És akiről azt hiszed, hogy beszól, csak felébreszteni akar. Mert józanul gondolkodni még teljesen hétköznapi üzemmódban sem könnyű, hát még kisbabával a kezedben. Kell mindig egy tükör! Én is megkaptam és megkapom ma is.(rokonoktól, barátoktól) Kár, hogy még most sem megy csont nélkül a megértésük, idő kell, de azt hiszem alakul a dolog. Nálad is minden rendben lesz!

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2012.06.22. 13:08:51

Szerintem nem az a tuti anya/no/feleseg, aki mindent MAGA intez, hanem az, aki tudja iranyitani a dolgokat. :-)
Hogy egy masik hasonlatta eljek, olyan mint a jo ugyvezeto igazgato. Tudja, hogy kinek mit kell csinalnia ahhoz, hogy mukodjenek a dolgok, de azt, hogy ki hogyan csinalja oket mar nem tudja. Sem ideje, sem kapacitasa nincs elveszni a reszletekben.
Mondjuk nekem is 40 evembe tellett, mire belenottem az igazgatoi szekbe es meg ma is neha kiesem belole. :-)

Es en is csatlakozom a korushoz: JOL csinalod! Csak igy tovabb!

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.06.22. 14:39:49

@vackor1b: öh, konkrétan egy levelezőlistán szóltak be tök igazságtalanul, hogy nem írtam be a subjectbe egészen pontosan, hogy miről szól a levelem. Közben az odaírók 70%-a nem írja be, és nem hiszem el, hogy mindegyiknek névszerint ír az admin csaj.

Kalor 2012.06.22. 16:11:07

@Nils Holgersonné: jaaaj, bocs, hat akkor vasalj! hozzank is johetsz vasalni, Lu majd vigyaz L-re, en meg fozok ebedet. :D

Mikaél 2012.06.22. 19:14:33

@Bécsi_Nikol: Kedves Bécsi_Nikol !
Uff ! :-O
Helyettem szóltál Uff ! :-O
köszönöm Uff ! :-O
...
Erős, hatalmas asszonyok vagyunk. Pók-Asszony erős volt, Első-Asszony erős volt, Changing Woman nélkülözhetetlen volt.
A hagyományunk felszabadíthat bennünket ez alól a korlátozó kultúra alól. Keljünk át a kölcsönkért kultúrák folyóján!
Hadd éljünk egyetértésben s együttműködésben!

- Navajo indián asszony -

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2012.06.23. 00:02:13

@Nils Holgersonné: ho-ho, de beszol mindenkinek. :-) Nekem is beszolt, hogy ketszer kuldtel el ugyanazt 5 percen belul es nem jeloltem meg, hogy keres v kinal. :-D

Zazálea 2012.06.23. 09:05:14

babahiányom van, az a helyzet, én is szeretnék puszilgatni jóillatú babákat, mellesleg tényleg tudok sokat segíteni, noch dazu boldogan. és komolyan :)

vackor1b 2012.06.24. 19:52:47

@Nils Holgersonné: majd megsúghatnád, melyik ez az oldal, csak hogy elkerüljem :)

málnabálna 2012.06.25. 19:07:43

@vackor1b: sztem a bécsi WU-listára gondolt...

vackor1b 2012.06.25. 21:09:58

@málnabálna: Köszi, arra biztos nem járok :)

Mikaél 2012.06.25. 22:01:19

@vackor1b, @málnabálna, @Nils Holgersonné: Kedves Hármak!
Erőlködés nélkül tudtok undokok lenni -ha nem muszáj akkor is- ...
WU-listára vagy a -...-lista lehet hasznos, és jó is.
Azonban "járnak arra" beszólósak is.
A "beszólósaknak" néha kell agy kis ho-ho, hó...
De köszi a Hármaknak -is- legalább jót:-)

Mikaél 2012.06.25. 22:05:26

@vackor1b, @málnabálna, @Nils Holgersonné:
Bocs, de éppen erre jártam :-D
Legyetek jók... www.youtube.com/watch?v=YapEYhCYXdE

nux vomica 2012.07.01. 00:23:14

Jo lenne, ha a hazimunkat felretenned, ahogy gondolom anyukad javasolta és nem kell naponta porszivozni, annyi ruhacskaja lett Lilinek, vasalni sem kell meg.
Egyetlen feladatod Liliben gyönyörködni, etetni, dajkálni,ebedet meg lehet 2napra fözni, de tudom a melegitett nem olyan:-)
Tudod, segitünk! Jól csinalod, mint egy gyakorlott kismama! Mond, hogy csak az osztrak adminisztracio boritott ki!
süti beállítások módosítása