Tudom, hogy most Liliről kéne írni, de túl nagy falat az most nekem, írok tök másról.

Mikor D. költözött, előkerült egy sárga smiley-s műanyag csupor, kérdezte, kell-e. Van nekünk BécsiNikoltól egy gyönyörű sárga mosolygós babaedény-készletünk*, gondoltam, beleillik a rendszerbe, és elhoztam. Itthon láttam, hogy annyira mégsincs jó állapotban, levittük hát az ablakba**, hátha kell valakinek, leginkább úgy képzeltem, hogy Radica néni fog bele virágot ültetni. 

Két nap múlva összefutottunk a nénivel, épp kint lomolt az udvaron, és miközben meghallgattuk az aktuális pletykákat, fél szemmel kiszúrtam a cserepek közt a mosolygós bögrét, benne valami zölddel. Úgy örültem, hogy a világ úgy működik, ahogy gondolom :)

És mennyire jó már, hogy vannak ilyen emberek, apukám is ilyen, akik mindenbe valami zöldet látnak bele***. Hogy ha eléjük kerül egy mélyedés, akkor abba raknak egy kis földet. És ha kezükbe akad egy mag, akkor azt belenyomják a földbe. 

Én is ilyen szeretnék lenni.

* mennyire menő már, hogy nem a szokásos disney-figurás 

** A lépcsőházban lévő, mély párkányú ablak, ami hagyományosan a házbeli cserebere helye

*** Hundertwasser szerint minden vízszintes felületen, ahová eső eshet, növényt kell ültetni

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr795336607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2013.05.31. 04:21:17

Nem fotózod le? :)

hbogi 2013.05.31. 14:16:59

Szeretem az ilyet! :) Ės iiigeeen, fotòòòt!!!!
süti beállítások módosítása