Nils Holgersonné 2014.01.31. 14:22

Molyolunk

Néha vannak ételmolyaink. Néha nincsenek. Általában nincsenek. De a legutóbbi alkalommal, mikor voltak, kitakarítottuk ugyan a kamraként funkcionáló szekrényt, de nem vettünk molycsapdát. És a molyokat sem csaptuk agyon, csak Bandi elkapta őket egy pohárral, és kitessékelte őket a szabadba. Aki látta, lehülyézett minket. Részemről meg vagyok győződve, hogy lelki okai vannak, ha vannak molyaink, szóval tökmindegy, hogy van-e csapda, vagy nincs, az okokat kell eltüntetni. És lám, szuper kettősünk szelíd módszerei molytalanította a lakást.

Azért közben voltak vicces jelenetek. Mikor kinyitottuk a kamraszekrényt, és ott integett egy termetes példány, egymástól függetlenül is csak köszöntünk neki, és mentünk a dolgunkra.

Aztán most, legalább félév molytalanul eltöltött idő után a vacsorára készülődvén megpillantottunk egy növendék molyt. Vagy molyot. TB felállt, hozott egy bögrét, betessékelte, kinyitotta a konyhaablakot, és pá. Közben jeges levegő kúszott be a konyhába. 

- Szegény, most ott vár, hogy mikor legközelebb kinyitom, bejöhessen a melegbe - mondta Bandi, miközben leült. A gyomrom összeszorult.

- Istenem, szegénykém, biztos odanyomja az orrocskáját az ablakhoz, és nézi, hogy mi itt jóízűen falatozunk a meleg konyhában. Annyira hideg van odakint, borzasztó lehet. Szerintem már nem is tud repülni.

- ha tovább folytatod, felállok, és visszaeresztem - mondta Bandi, de ennyire azért mi sem voltunk hülyék állatbarátok. De azért, ki tudja, hol kezdődik a gyilkosság? Ha tudom, hogy biztosan meghal kint, akkor akár agyon is csaphattuk volna, nem? Ki kell kísérleteznünk valami szelídebb módot.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr455791527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2014.02.02. 16:18:34

Én nem tudom, mert tegnap egy fekete katicát tessékeltem ki, de engem is zavar a gyilkosság.
Még a feromonos csapdákat sem érzem okénak.
szóval marad, kitessékelem és közben közlöm vele(ük), nem ez az életterük - most én nem osztozom.
Végül is nincs helyes út, csak ha "önző" vagy.

orsó · http://vandorcirkusz.com 2014.02.03. 09:12:10

nekünk egyszer egereink voltak. a hatodikon. (nem voltunk otthon két hónapig, és az idő alatt beköltöztek.)

rémes volt, irtóztam a gyilkosságtól, de az egerektől is.

málnabálna 2014.02.06. 09:15:58

úúúgy szeretek/szeretnék mindig ilyeneket olvasni mkitől! annyira kedves, annyira 7köznapi, mégis van benne vmi kis meseszerű, vmi emberi és állati :DD

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.02.07. 21:57:28

@orsó: a barátnőméknél a negyediken volt. Mondjuk régi ház. De otthon laknak :D viszont ők élve fogták el, és kivitték az erdőbe.

orsó · http://vandorcirkusz.com 2014.02.08. 06:56:42

@Nils Holgersonné: mi sem öltünk :) mikor hazaköltöztünk, nagy zajokat csaptunk (=sikítoztam, meg kiabáltam a férjjel, hogy ott megy, csinálj már valamit!), aztán pár hét után elköltöztek, de valahogy utánuk nem volt már igazi a lakás ;) (na jó, meg akkor már 35 hetes terhes voltam, és ez egy 35 nm-es albérlet volt, szóval amúgy is költöztünk volna... :) )

vackor1b 2014.02.08. 19:33:13

@Nils Holgersonné: Biztos, hogy van helyes és helytelen? ;) Helytelen, ha egy állat megvédi "zsákmányát" a másik állattal szemben akár minden áron? Mi különböztet meg minket és ételeink védelmét egy állattól? (Már ha nem tekintjük magunkat amúgy is állatnak :)))))Náluk természetesnek vesszük, de ha mi csináljuk, akkor már gyilkosság?
süti beállítások módosítása