Érettségi évében a fél osztály nem volt túl jóban a számtech tanárunkkal. Én a másik felében voltam. A szembenállás annyira eldurvult, hogy mikor a gimi legutolsó napján az első óra számtech volt, a tanár külön kért mindenkit, hogy aki nem akar, ne jöjjön be, aludja ki magát, este úgyis szerenád, rá lehet pihenni.*

Aki viszont bejött, az amellett, hogy egy nagyon emberi útravalót hallhatott az egyébként tényleg nem túl jóhírű tanártól, még egy cuki pingvines bögrét is kapott (büszke microsoft-mentes iskolába jártam).  Minden matek, számtech és fizika vizsgám előtt ebből reggeliztem (volt egy pár). Meg persze máskor is.

Most szomorúan kell tudatnom a hírt, hogy egy eseménydús és szeretettel övezett 14 év után a bögre hosszú vívódás és pillanatragasztós életmentések után elhalálozott. Nem akartam már tovább nyújtani szenvedését. 

linux.JPG

 

* Erről az osztályban dúló megosztottságról egyébként tudnék még mesélni, de az idő mindent megszépít, a múltkor például együtt terelgettük a gyerekeket a Collegium Hungaricum táncházán a rivális lánybanda egyik tagjával. Még örültünk is egymásnak. Öregszünk, vagy mi.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr455966078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2014.04.10. 14:13:43

Emlékeim szerint igen értelmes ember volt, csak a tizenévesekhez nem volt technikailag felkészülve.Talán nagyon elnyomták az ő tizenéves próbálkozásait otthon, annak idején.
Azért kíváncsi lennék, most milyen tanár?

nyaronpirostelenkek 2014.04.11. 08:26:09

Mesélsz nekem, hogy miért értékelted? Nekem nagyon nehezen esett elviselnem egy idő után, nem tudom, most hogy viszonyulnék hozzá. Akkor azt gondoltam, mélységesen lenéz minket, most, hogy talán csak türelme nem volt hozzánk.
És mit mondott útravalónak?

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.04.11. 08:42:04

@nyaronpirostelenkek: nem is tudom, talán csak szerencsénk volt, és megláttuk benne az embert. Ettől kezdve pedig tehetett bármit, már nem volt olyan rémes a viselkedése :), menthetetlenül megszerettük :D
Kellett hozzá, hogy nekem/nekünk a tanári metódusával sem volt gondunk, így eleve nem szembenállással indítottunk.
Nyáron még több napra el is cipeltük magunkkal sátrazni.

Az útravaló? Hát, nem biztos, hogy mindenre emlékszem, azon kívül, hogy jó volt, de az biztos benne volt, hogy ne keverjük az egyházat a hittel. És hogy tökre megérti, ha az elmúlt hat év az előbbitől khm, némileg eltávolított minket, de ne hagyjuk magunkat.
süti beállítások módosítása