Igen tudom, a blog noir nagyasszonya lucia, de nem hagyhattam ki.

Éjjel három óra volt, mikor a szlávos nevű lány a külvárosi parkolóban kiszállt a sötétszínű kocsiból. Egy nagydarab, kopasz férfi kísérte, akinek már volt tapasztalata beteg emberekkel. A lány fázósan húzta magán össze különleges kabátját, és  körbenézett. Édeskés, kellemetlen szag terjengett a januári hidegben. Tömör mondatokban vették át újra a tervet, és a kocsi mögött fagytól merev ujjakkal infúziós tasakokba töltötték az áttetsző folyadékot. Készen álltak.

Amikor Schöglhofer megérkezett, kétszer koppintottak a vasajtón, majd szó nélkül benyomultak a gőzzel telített terembe. A meglepően tiszta arcú férfi, akihez jöttek, kopott pengéjú, éles késsel állt középen. Karján vasszemekből kötött háló, körülötte még vonaglottak a rózsaszín testek. Senki nem szólt. A szlávos nevű lány megállt a helyiség szélén és körbenézett. A falról egy kifakult Jézus-arc figyelt csendesen, elég magasan volt ahhoz, hogy a felfreccsenő vér ne érhesse el. A friss hús szaga szinte az elviselhetetlenségig erősödött. Többen voltak bent, mind férfi. A kezükben furcsa szerszámokat tartottak, de az alapvetően kíváncsi természetű, szlávos nevű lány nem akarta tudni, mire használják ezeket.

Két kísérője közben kipakolta a csöveket, a tűket és az áttetsző folyadékot. Hátul, a félhomályban nyílt és csukódott egy ajtó, előtte döngő hangú fémkoporsó körül gyülekeztek a sötét tekintetű férfiak és vártak. Senki nem nézett a betolakodókra. A meglepően tiszta arcú férfi hirtelen bukkant fel újra, kezében piros, nedves csomagot tartott. A lány gumicsizmáján végigfolyt a vér, ahogy átvette a vashálóval védett kézből. Schöglhofer gyorsan dolgozott, igazi profi volt a szakmájában. Tíz percen belül kiléptek az ajtón, táskájukban, mélyen jégbe rejtve ott lapult A Szerv.

 img_8842.jpg

 

hú, kemény meló ilyen hülyén írni, a kórházas részt már nem vállalom, pedig lett volna benne pár magas labda ágyából kirángatott sebésszel, oxigénpalackal, kéjgáz-gombbal.. Mondanám, hogy néha unalmas irodai papírmunkára vágyom, de azt hiszem, nem lenne igaz. A fenti helyszín egyébként Bécs utolsó mészárszéke, még megyek majd párszor. Mindig éjjel. Mindig gumicsizmában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr317093129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyaronpirostelenkek 2015.01.21. 08:26:22

Jaj, ez nagyon durván hangzik! Te szegény!!! Rejtő Jenő stílusgyakorlatnak is beválna ;)
P.s. Tényleg csak egy mészárszék maradt? Mind kitelepítették őket a városból, vagy mi lett velük?!

perger.laszlo · http://www.rejtelmek.hu 2015.01.21. 08:41:13

Azt tudom, hogy hogyan lehet 2 rövidet és 1 hosszút inni, de hogy koppintani?

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.01.21. 08:58:56

@nyaronpirostelenkek: izé, ez az egyetlen ahol még kézzel vágnak disznót. Bár nem tudom, hogy lehet nem kézzel vágni...

haha, Rejtöként azért beletettem volna egy kis verekedést a sötét tekintetü férfiak között, némi piát, meg hogy a tulaj fia az idegenlégióban szerezte a tetoválásait, és vesztette el az egyik ujját, hogy aztán egy nö miatt meglépjen, körbehajózza a földet, majd miután kártyán elvesztette a hajóját, meg a nöjét, elbújjon ebben az eldugott mészárszékben és fura verseket írjon. Vagy valami ilyesmi, még át kell gondolnom.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.01.21. 09:00:44

@perger.laszlo: haggggggyá mááá! cseréltem egy hosszú és két rövidre, úgy jó lesz? vagy a tá-ti-ti se kóser?

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.01.21. 09:03:19

@perger.laszlo: eh, "kettöt koppintottak" maradt, nincs nekem erre idöm. :P :D

orsó · http://vandorcirkusz.com 2015.01.21. 17:41:23

az jutott eszembe, amikor a férjem kollégája külföldön volt túlélőtáborban, és az utolsó, legnehezebbnek szánt feladat közel háromnapi éhezés után, hogy az elébük rakott kismalacot vágják le, és akkor megehetik. kétfős csoportokat alkottak, a barbár magyar gyerek vérfürdő nélkül, 3 perc alatt megoldotta a dolgot úgy, hogy a társa csak bámult. (faluról jött, kábé féléves kora óta segédkezett a disznóvágásoknál).

nux vomica 2015.01.21. 18:37:29

Csoda jó beszámoló.Emlékszem, mikor marha szem kellett frissen a marhavágóhídról.
Kiegészítheted rejtősen is: D !

Nem kézzel, hanem elektrosokkal kábítanak, aztán csőkéssel kivéreztetik...

innen azonban nem lehet perfundálásra alkalmas szervet szerezni

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.01.22. 10:53:58

@orsó: höhö, az ember sosem tudhatja, milyen tudásra lesz szüksége.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.01.22. 10:55:44

@nux vomica: itt is elektrosokkolnak, egyrészt szerintem EU-szabvány, hogy minél kevesebbet szenvedjenek, másrészt az egész kísérteties csönben zajlott, nem volt visítás, se semmi. (azért is csinálják éjjel, hogy álmukban vágják le öket, és ne stresszelödjenek)

hbogi 2015.01.22. 18:09:49

Zsenialis es deeee, ird meg a korhazasat is!!!

vackor1b 2015.01.23. 18:41:40

oké, hogy ismerem a kórházas részt, na de nem ebben a stílusban! Szóval ha már belekezdtél pályát tévesztettem, akkor...

Tá Titi 2015.02.28. 16:59:27

Hú, kemény meló ilyen hülyén írni, a kórházas részt már nem vállalom, pedig lett volna benne pár magas labda ágyából kirángatott sebésszel, oxigénpalackal, kéjgáz-gombbal..

(Nem hagyhattam ki.;)
És...

Tá Titi 2015.03.15. 10:50:41

Ezen a címen gondolkodom két hónapja;"Fiatal voltam és kellett a pénz"
Vajon, már nem vagy fiatal, esetleg már nem kell a pénz...?
Esetleg még fiatal is vagy, és pénz mint "pelyva";)
jut eszembe:
Lehet szépen is időt tölteni a kórházatokban, ahol még balra is fakadnak a zemberek ?
www.youtube.com/watch?v=OWec1jjt8rk
www.youtube.com/watch?v=soVVpJ3pUtM
Kérdés:van-e hátár, a kórház és a cirkusz között ?
www.youtube.com/watch?v=W__wzPDsbj0
:-)
süti beállítások módosítása