Egy kicsit zavar a blogban, ami azért a grafomániám mellett amolyan naplószerü szerepet is betölt(ene), hogy sorra kimaradnak azok a dolgok, amik tényleg történnek velünk. Például a project management kurzusról semmit nem írtam, csak azt, hogy jó. Pedig nem csak jó, hanem nagyon jó volt, illetve a kurzus része elég felejtös (én legalábbis elfelejtettem, bár ha belegondolok, pont a múltkor fedeztem fel a mi (tudományos) projektleírásunkban elemi hibákat, tök büszke voltam rá, hogy valamit jobban tudok, mint a fönököm (de persze nem szóltam neki).

A kurzuson a legjobb a társaság volt, és ezt nem csak én gondolom így, azóta is tartjuk a kapcsolatot, napi szinten csetelünk, találkozgatunk. Mondjuk ök még jobban is, mint én, mert ritkán jutok el a közös partikra, de legalább havonta egyszer együtt ebédelek valamelyikükkel.

Korábban sosem éreztem úgy egy szinte teljesen osztrák társaságban, hogy befogadók, nyitottak, humorosak lettek volna, de itt abszolút, és szuper érzés volt, hogy nem csak kívülálló, hanem minden nyelvi nehézségem ellenére abszolút részese vagyok.

Na, csak hogy a tárgyra térjek, Armando oszlopos tagja a társaságnak. Igaziból puerto ricoi, de gyerekként került Bécsbe, az anyukája az ENSZ-nél dolgozott. Két kisfia van, de nem akarom itt a teljes biográfiát megosztani, a lényeg, hogy Armando az az ember, akire azt mondod, hogy élvezi az életet, és ez engem baromira inspirált arra, hogy én is így tegyek. Mondjuk azt a mennyiségü bulizást, amit ö bevállal, tuti nem bírnám, de ö minden mást is teljes szívvel és odafigyelve és sok-sok humorral csinált. Mikor Gabi, az egyik lány, a csoportból elöször kapott munkát, ö volt az, aki hajnalban felkelt, hogy muffint süssön, és ünnepelhessünk (ettöl kezdve mindenki muffint sütött, aki kapott munkát). Halloweenkor full kosztümben járta a gyerekeivel a szomszédokat (aztán ment másik jelmezben felnött-buliba), és a fia indiános szülinapján törzsfönökként animálta a vendégeket. Megcsinálta a jegesvizes kihívást a nagyobbik fiával, és volt fergeteges Gangnam Style videója mindkét gyerekkel (állítólag akkor csinálták, mikor a felesége nem volt otthon egy hétig). Mivel sokat utazott a munkája miatt, felrakott a youtube-ra videókat, amin esti mesét mesél, és este azt hallgatták a gyerekek. Bécs összes közösségi futóversenyén indult, a dirty runoktól kezdve a business runokig. Na jó, lehet, hogy nem az összesen, de nagyon sokon. És a búcsúbulin, a kurzus utolsó napján ö volt az, aki (bár reggel napszemüvegben jött be, mert kemény volt az éjszaka) sütit sütött, rágcsát hozott, és elöre bekeverte a coquitót. És ki is fejtette, hogy az ilyen alkalmaknak igenis meg kell adni a keretet, mert ettöl lesznek emlékezetesek, hogy nem csak átrohantunk rajtuk. Nem így fogalmazta meg, nem emlékszem pontosan, hogyan, de nagyon tetszett, hogy ezt lehet így, túllihegés nélkül egészen lazán. És persze lehet mondani, hogy ha annyi pénzem lenne, mint neki van, akkor nem nehéz mindenben részt venni, de szerintem az évi 2-3 hét síelés nélkül is meg lehet valami hasonlót valósítani. Mondjuk nem hiszem, hogy valaha futni fogok, de többet ünnepelni és több mindenben résztvenni biztosan, és Armando mintája mégiscsak adott ehhez egy lökést. Jó volt látni, hogy ilyen is van, müködik, menö és rokonszenves. Egyszer nekem is menni fog.

 

Jesszus, most beugrott, hogy nem tudom, hány éve egyszer lustaságból meg a gátlásaim miatt majdnem nem mentem el a céges wakeboard-partira... Armando valószínüleg egy másodpercet sem gondolkodott volna rajta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr327066513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tá Titi 2015.03.22. 00:02:17

Olyan jó, hogy leírtad.
Így, Armando kreativitása kapcsán látható, hogy milyen ügyesek már a szülők gyerkőcei is ;)
www.youtube.com/watch?v=mP1DPTY4Y7o
www.youtube.com/watch?v=lvrIERPYM4g
www.youtube.com/watch?v=BOSJj2qBaSw
www.youtube.com/watch?v=_Z_y3y5yqDQ
süti beállítások módosítása