Beszélgettem az imént egy kollégámmal.

Nem kéne, hogy idetartozzon, de mégis. Nem szeretem. Negyvenes ficko, ket pici gyerekkel otthon, igazi korlatolt, ontelt osztrak. Nagyothall gondolom, mert ordit, es sajnos nagyon szeret beszelni, a napi szintu kis meetingjeit a beosztottjaival - akikkel egy irodaban ulok - hajlamos itt nalunk, a tizfos szobaban tartani, igy orakig hallgathatom, ahogy elmondja 30 mondatban azt, amit egyben is lehetne. Annyira hangosan beszel, hogy a telefonba is behallatszik, ha epp beszelek valakivel, habar tobb meterre all tolem.

De nem (csak) ezert nem szeretem, hanem az onteltsege miatt. Pedig hianyoznak alapveto fogai, es a meglevok sincsenek valami jo allapotban, es az egyetlen, amire fel tud vagni, az az iPhone-ja, amire feltoltotte az osszes klasszikus zenei CD-jet, es azota azt mutogatja mindenkinek..

Szoval a ficko az elmult ket napot Budapesten toltotte mas kollegakkal (mindket fonokommel pl) egyutt valami nemzetkozi kozepfulgyulladasos talalkan. Es most idejott az asztalomhoz, ramnezett, es felsohajtott: Budapest, eh... Kerdezem, mi van, tetszett, vagy nem tetszett. Azt mondja: Sokkolt. Tudod, folytatja, azt hittem, Magyarorszag az unió része.

Na, kezdett a bicska kinyilni a zsebemben. Sajnos tovabbhallgattam. Volt kepe negyed oran keresztul ecsetelni (azert csak addig, mert utana latvanyosan a papirjaimat kezdtem olvasgatni), hogy a Keleti az valami rettenet (es meg ha igaza is van), es hol elunk, es latott olyan boltokat, mintha bazarsor lenne (sag schon, en meg lattam egy egesz török gettót Bécsben, akkor most ki nyert?), és a metro tul alacsony, es alig talaltak taxit, aztan a taxis megvagta oket (ha-ha; ezen csak rohogni tudok, a taxis be sem kapcsolta  elo sem vette a taxiorat - igy jartak, de nem alltam meg, hogy meg ne emlitsem, ez Becsben is siman elofordul am) de hat mindegy is, mert a Keletinel leragadt. Mert ugyan voltak a Gerbaud-ban, es az is a centrum, de hat a Keleti is az, nem? Es a metro tul alacsony, es felt, hogy beveri a fejecskejet.

Ez negyed oran keresztul.

Most magyarazzam neki Becs es Budapest eltero tortenelmet? Vagy sajnaljam, hogy mast sem vett eszre, csak ezt? Vagy hogy egy taplo?

En meg azt hittem, o egy jomodu osztrak, de a nyolcvansok eves nagyapamnak is szebb fogai voltak, mint neki. Azt hittem, ez Ojropa. Meg Junió. Anyád.

Persze az is lehet, hogy csak revansot akart, mert a magyar fonoke nem szereti, es sokszor ugy tunt, repul. Mert lusta es buta.

Aztan arra gondoltam, hogy legalabb mi innen mar csak felfele mehetunk. Becsnek viszont van honnan lecsusznia. Es mar meg is indult a lejton, eleg csak korbenezni a Ringen kivuli varosban. Meg tiz ev, es akkor majd beszelgethetunk ujra.

Es mostmar nyugodt szivvel linkelem be ezt. Ha-ha.

 

visszaolvasva ugy erzem, talan nem ertheto, mi akasztott ki annyira. Biztos a tobbeves frusztracio, meg hogy pont egy ilyen ronda szerencsetlenseg mondja meg nekem a tutit Budapestrol. Mindenestre a belinkelt blog jo, mindenfele felgyulemlett feszultseget le lehet rajta vezetni, es meg vicces is. Mert vicc az egesz, meg mielott valaki komolyan venne, es elszornyedne, miket olvasok.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr731787064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2010.02.24. 22:07:41

Az osztrák egy provokatőr.Klassz vagy N.H- né nem ugrottál!
Nevemhez méltóan én beszóltam volna generálva egy jó kis veszekedést. Budapest a Keletivel együtt is szebb, mint Bécs!

Más:Aki beteg, feküdjön és nyögjön!
Na, kimondta?

Les Paul 2010.02.25. 00:07:39

En mar meg sem lepodom az ilyesmin. Amikor a hasonloan inteligens londoni "kollega" anelkul mond velemenyt orszagunkrol, hogy azt egyaltalan a vilagterkepre ra tudna rakni... ahogy te is mondtad:

"jeee darling.... hangori, jurop, junion.... end mellesleg fakoff"....

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2010.02.25. 09:08:04

@nux vomica: én tudom!! és mondtam is mar Táltos Bandinak: Ahogy apukám mondaná, aki beteg, az feküdjön az ágyban és nyögjön!

Szegény, ma reggel már ezt csinálta :(

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2010.02.25. 09:09:38

@nux vomica: egyébként marha nehéz nem belefolyni az ilyen vitákba. Nem ugrani. ùgysem érdemes.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2010.02.25. 09:11:54

@Les Paul: hehe, Les Paul, azert a "dömböri, dömböri" azóta beépült a szókincsünkbe!

(másoknak: LP meselte, hogy a kollégák mindenre azt mondtak, hogy dömböri, dömböri, azaz Don´t worry, don´t worry :D )

borisvian 2010.02.28. 11:39:53

a mellékelt blogbejegyzés erősen korlátolt, uszító és szánalmas.

más. ha kedves NH-né olyan kevésre tartja ezt az országot és lakóit, mért itt eresztett gyökeret már időtlen idők óta és mért nem hőn szeretett mesebeli opálos fényű hazájában..?

babaBonBon 2010.02.28. 17:52:33

@borisvian: Látszik, hogy nem érted a lényeget! Akármi lehet a véleményem egy országról/városról, nem megyek oda a lakójához, hogy a képébe fintorogjak, mert ezt korlátoltság, bunkóság, érzéketlenség. Erre persze, hogy bárki dühöngene és a dühöngést legegészségesebb nevetéssel levezetni, amire a fenti link tökéletesen alkalmas. NH-né utalt is rá, hogy szerinte mennyire komolyan-veendő! Ui.: annyira tipikusan átgondolatlan válasz volt ez részedről.

borisvian 2010.02.28. 23:43:29

bocsánat a tipikus átgondolatlanságomért, ha tipikus, biztos gyártási vagy személyiségi hiba, mea maxima culpa, kegyetlen vagyok és gyorsan ítélkező.
Ami szülőföldem szidását illeti, olyan ember által akire eleve nem adok, nem értem mért kellene annyira bedühödni rajta, hogy onnantól rábólintok arra - mégha viccelődés is - hogy minden osztrák egy sutyerák a kultúrájuk meg az országuk pedig, ami nekem a mindennapi boldogulásomat nyújtja már évek óta, szánalmas. hmm. Tudom a szép fog sokat számít, de talán mégsem ennyire. A mellékelt blog pedig, ami a átgondolatlanságomat előhívta, szerintem ilyen kontextusban, nem vicces.
A Keleti pedig tényleg egy lepra környék, mint ahogy a Karlsplatz aluljáró is.

Gondola

Gem 2010.03.01. 18:05:58

Mostanában sokat hallom a rádióban, nagyon jó ez a szám: www.youtube.com/watch?v=g1_QlXKDu-k

borisvian 2010.03.01. 23:57:07

tényleg jó kis szám..

anyahajo (törölt) 2010.03.03. 18:29:02

Ja, ez tényleg így van. 10 éve a 18.-ban laktam, egyáltalán nem tűnt lepukkantnak, aztán amikor tavaly nyáron visszamentem megnézni a környéket, valahogy nagyon másnak tűnt, sokkal kevesebb élet volt. Szóval lehet benne valami.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2010.03.04. 17:29:25

@anyahajo: en sajnalnam mondjuk, ha eltunne a kedelyes csaszarvaros hangulat - de masoktol is azt hallottam, aki regen gyakran jart erre, hogy mas volt. Szebb, tisztabb, biztonságosabb (érzés :))
süti beállítások módosítása